Vaticanul si lumea intreaga se pregateste sa il comemoreze

 

Numerosi pelerini sunt asteptati sa vina la Roma la sfarsitul acestei saptamani, in timp ce Vaticanul se pregateste sa comemoreze trecerea unui an de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea, numit de multi "Ioan Paul cel Mare". Sfantul Scaun a anuntat ca va marca evenimentul duminica cu celebrarea rozariului si a vigiliei, iar luni a Liturghiei, toate la intentia defunctului Pontif.

 

Rozariul va fi parte a vigiliei programata sa inceapa la ora 8:30PM, in Piata San Pietro, cantarile fiind asigurate de corul Diecezei de Roma. La ora 9:37PM, ora cand defunctul Pontif a trecut la Domnul, Papa Benedict al XVI-lea se va adresa multimii de la fereastra apartamentului sau, rostind apoi o rugaciune si incheind cu binecuvantarea apostolica. Luni, Sfantul Parinte va prezida de la ora 5:30PM o Liturghie in Piata San Pietro.

Evenimente comemorative similare sunt programate in lumea intreaga pentru omul cel mai vazut in toata istoria omenirii. Saptamana trecuta, in tara natala a fostului Papa, camera inferioara a aprobat o rezolutie exprimand "imensa recunostinta" fata de Karol Wojtyla. Politicienii au aplaudat indelung aprobarea unanima a rezolutiei.

 

Recent, pr. Slawomir Oder, care conduce procesul de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea, a anuntat ca a primit vesti despre un alt posibil miracol atribuit defunctului Pontif. In timpul unui interviu acordat retelei RAI, pr. Oder a spus ca miracolul l-ar fi avut ca subiect pe un american ce suferea de o boala incurabila de ficat. Preotul care l-a vizitat pe bolnav i-a comunicat pretinsa vindecare pr. Oder. "Pana acum faptul nu a fost dovedit, astfel ca nu il putem numi oficial un miracol."

Catholica.ro

.

28 Martie 2006

Vizualizari: 1611

Voteaza:

Vaticanul si lumea intreaga se pregateste sa il comemoreze 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE