Vernisajul expozitiei 'Lumina din sufletul copilului'

Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, luni, 18 iunie, la Muzeul de Arta Bisericeasca din incinta Catedralei mitropolitane din Timisoara, a avut loc vernisajul expozitiei de icoane „ Lumina din sufletul copilului”.

Expozitia cuprinde lucrarile premiate in cadrul celor doua concursuri de pictura cu tematica religioasa organizate recent de Scoala cu clasele I-VIII nr. 30 din Timisoara si Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 din Timisoara, realizate de elevi din intreg judetul Timis. Cele peste 120 de lucrari expuse abordeaza mai multe tehnici, precum pictura in tempera, ulei sau acuarela, pe diverse suporturi, lemn, sticla si hartie.



La deschiderea expozitiei au participat alaturi de micii artisti, pr. Zaharia Peres, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timisoarei, pr. Aurel Filip, muzeograful catedralei mitropolitane, precum si reprezentanti din partea celor doua institutii de invatamant oragnizatoare.

Organizatorii expozitiei sunt Mitropolia Banatului, Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Scoala cu clasele I-VIII nr. 30 din Timisoara si Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 din Timisoara.

Expozitia de la Muzeul de Arta Bisericeasca al catedralei mitropolitane este deschisa publicului iubitorr de frumos timp de doua saptamani.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

 

.

19 Iunie 2012

Vizualizari: 735

Voteaza:

Vernisajul expozitiei 'Lumina din sufletul copilului' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE