Vizita canonica in parohia Checea Romana

Din incredintarea Inalt Preasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, de sarbatoarea Sfintei Treimi Preasfintitul Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, a efectuat o vizita canonica in parohia Checea Romana, din protopopiatul Timisoara I.

Cu acest prilej, Ierarhul a adus spe inchinare credinciosilor trei racle cu particele din moastele mai multor sfinti precum, Sfantul Ioan Botezatorul, Sfantul Ierarh Nicolae, Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir si Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos.

Ierarhul a fost intampinat la orele diminetii de soborul credinciosilor si al slujitorilor, condus de pr. Gheorghe Cucu, parohul bisericii.

Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a praznicului a fost oficiata in biserica parohiala cu hramul “Pogorarea Sf. Duh”, in prezenta a numerosi credinciosi. Alaturi de enoriasii parohiei, au participat la slujba si tinerii din grupul de cateheza, condus de pr. Alexandru Ranca, de la parohia timisoreana Fratelia. Raspunsurile liturgice au fost date de grupul coral „ Theophoros” al Arhiepiscopiei Timisoarei. In finalul slujbei Preasfintitul Parinte Paisie a transmis parintelui paroh Gheorghe Cucu si enoriasilor sai binecuvantarea si purtarea de grija a Intaistatatorului Banatului.

Asezamantul pentru persoane varstnice din Checea

Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, si la initiativa Sectorului Social al Arhiepiscopiei Timisoarei din anul 2008, in comuna Checea, judetul Timis, functioneaza Asezamantul pentru persoane varstnice “Sfantul Nicolae”. Acesta a fost inaugurat si sfintit la 16 septembrie 2008 de catre Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, insotit de parintele consilier social Cristian Pavel, parintele protopop Ioan Bude, parintele paroh Gheorghe Cucu si mai multi clerici. In prezent, 14 persoane varstinice beneficeaza de serviciile asezamantului social al Ariepiscopiei Timisoarei.

Sursa: mitropolia-banatului.ro
 

.

06 Iunie 2012

Vizualizari: 360

Voteaza:

Vizita canonica in parohia Checea Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parohia checea romana

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE