Vizita in Episcopia de Sud a Basarabiei

Cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, o delegație a Protoieriei Sascut se va deplasa în Episcopia Basarabiei de Sud din Mitropolia Basarabiei, în perioada 17-18 sept. a.c.

Delegația condusă de PC Pr. Ioan Negoiță, protoiereul Sascutului, va participa miercuri, 17 sept.

, la o slujbă arhierească oficiată de PS Antonie de Orhei, episcop-vicar al Mitropoliei Basarabiei în biserica ”Sf. M.Mc. Dimitrie și Sfinții Români” din localitatea Cania, după care va fi oficiat un parastas de pomenire a eroilor români din cimitirul de onoare de la Țiganca.

Joi, 18 sept., delegația protoieriei (din care mai fac parte: PC Pr. Abageru Vasile-secretarul protoieriei, Abageru Constantin- membru al Adunării Eparhiale Roman și responsabil cu cateheza la nivelul protoieriei, Alexandrescu Adrian de la Parohia Meleșcani și Burduja Petru de la Parohia Berești), va participa la conferința dedicată Sfinților Martiri Brâncoveni ce se va desfășura la Facultatea de Stat ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, cu participarea preoților din cuprinsul Episcopiei Basarabiei de Sud și a unor profesori de istorie din România și Basarabia.

Cu acest prilej, protoieria Sascut va face o donație de manuale de religie pentru elevii din clasele I-VIII.

Sursa: epr.ro

.

16 Septembrie 2014

Vizualizari: 129

Voteaza:

Vizita in Episcopia de Sud a Basarabiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE