Vizita pastorala in Parohia buzoiana Nehoiasu

Duminica Sfintei Cruci a fost prilej de bucurie duhovniceasca pentru credinciosii Parohiei buzoiene Nehoiasu. Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, a oficiat Sfanta Liturghie in biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din localitate.

Potrivit randuielilor liturgice, la finalul Utreniei, a avut loc ritualul scoaterii solemne si cinstirii Sfintei Cruci.In cuvantul de invatatura, Chiriarhul de la Buzau a vorbit despre lepadarea de sine si a evidentiat intelesurile duhovnicesti ale Crucii: „Purtarea Crucii personale inseamna sa-ti asumi viata cu bune si cu rele, cu necazurile previzibile si imprevizibile, pentru care in nici un caz nu trebuie sa-L faci responsabil pe Dumnezeu, ci mai curand pe tine insuti, sa meditezi mai mult la modul cum ti-ai trait viata pana in momentul respectiv si sa vezi daca nu cumva in trecutul tau ai savarsit vreo fapta prin care ai atras o suferinta sau o boala. De la inceput, semnificatia Crucii a fost aceea de suferinta. Cand spunem purtarea Crucii, intelegem asumarea suferintelor, bolilor, necazurilor, greutatilor pe care le intalnim in cale. Dar Crucea poate deveni mai usoara, in masura in care ne ancoram cu nadejde si credinta in purtarea de grija a lui Dumnezeu“.

Raspunsurile la strana au fost date de grupul psaltic misionar al Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei.

Lacasul de cult a fost ridicat in perioada 1914-1923. Din cauza distrugerilor provocate de cutremure si intemperii, biserica a fost restaurata in repetate randuri.

Anul acesta se implinesc 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a edificiului parohial, 90 de ani de la sfintirea lui de catre episcopul Ghenadie al Buzaului si 20 de ani de cand preotul Nicolae Moldoveanu pastoreste comunitatea din Nehoiasu.

Sursa: arhiepiscopiabvzn.ro

.
Pe aceeaşi temă

24 Martie 2014

Vizualizari: 184

Voteaza:

Vizita pastorala in Parohia buzoiana Nehoiasu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE