Vizite pastorale in scolile si gradinitele craiovene

Gradinita "Floare de colt”, structura a Scolii Generale "Nicolae Romanescu” din Craiova, si-a deschis usile saptamana aceasta pentru primirea Mantuitorului Hristos, in Sfanta si Dumnezeiasca Impartasanie. Momentul a incununat o pregatire mai lunga, pentru care copiii au ostenit alaturi de doamnele educatoare, prezentand parintilor prezenti programul "Vin Floriile cu soare si soarele cu Florii”.

Mai multe gradinite si scoli din municipiul Craiova au statornicit traditia ca in perioada premergatoare Sfintelor Sarbatori Pascale sa primeasca vizita preotului pentru a parinteasca binecuvantare si, dupa vrednicie, pentru primirea Sfintei Euharistii. În aceasta perioada, prin osteneala preotilor si diaconilor de la paraclisele mitropolitane, precum si a slujitorilor din parohiile craiovene, institutiile de invatamant din Cetatea Baniei au fost cercetate frecvent, atat elevii, cat si profesorii afland vestirea Sfintei Învieri.
 
"Lasati copiii sa vina la Mine!”

Saptamana aceasta, miercuri, 24 aprilie, a fost randul Gradinitei "Floare de colt”   de pe strada Recunostintei, care a fost vizitata de preotul Cristian Grecu, de la Parohia "Eroii Neamului” din Craiova.

  Cu acest prilej, la initiativa Marilenei Vidrascu, educator si coordonator al gradinitei, micutii s-au pregatit temeinic, invatand poezii si cantecele, specifice perioadei pre-pascale. Dupa prezentarea poeziilor si cantecelelor pregatite, micutii au sarutat Sfanta Cruce si au primit Taina Sfintei Impartasanii. La final, parintele Grecu le-a felicitat pe doamnele educatoare pentru frumosul obicei de a primi vizita preotului in perioada Postului Mare. "De fiecare data cand preotul intra sub acoperisul unei case, el il aduce pe Hristos in mijlocul celor care l-au chemat. Prin harul sau, el revarsa din belsug binecuvantare peste toti cei care se pregatesc sufleteste sa-L primeasca in viata lor. Pentru noi cei mari aceasta pregatire trebuie sa se faca prin multa osteneala si pocainta, copiii insa sunt cei care, prin viata lor curata, se invrednicesc a fi mostenitori vesnicelor bunatati, caci spune Domnul: «Lasati copiii sa vina la Mine, caci a lor este Imparatia Cerurilor». Pentru aceasta ne bucuram de invitatia dumneavoastra si ne rugam pentru sanatatea si buna crestere a acestor minunate vlastare”. La randul sau, d-na Marilena Vidrascu a multumit preotului Grecu pentru vizita, binecuvantare, cuvant si pentru disponibilitatea aratata celor mici. La despartire, fiecare copil a primit cate un pachetel din partea Paraclisului mitropolitan "Sfantul Gheorghe Vechi”.

Fundatia "Cuvantul care zideste” a fost reprezentata la aceasta activitate de Cristina Stamatoiu, director executiv.

Prin aceasta activitate, Gradinita "Floare de colt” a sarbatorit implinirea a opt ani de la prima editie a serbarii "Vin Floriile cu soare si soarele cu Florii”, organizata in fiecare an in cea de a cincea saptamana a Postului Mare, premergatoare Praznicului Intrarii Domnului in Ierusalim. De-a lungul timpului, prin stradania d-nei Vidrascu, structura Scolii "Nicolae Romanescu” a participat la festivalurile organizate de Fundatia "Cuvantul care zideste”, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei. Între acestea se numara si "Îngerul a strigat”, inchinat traditiilor si sarbatorilor pascale, care va avea loc maine, la Dabuleni, in judetul Dolj.
 
(diac. Ionita Apostolache)

.

26 Aprilie 2013

Vizualizari: 173

Voteaza:

Vizite pastorale in scolile si gradinitele craiovene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE