Voluntarii de la Invictus, binecuvantati de IPS Laurentiu

Cel mai aşteptat eveniment dedicat militarilor români răniţi în teatrele de operaţiune din Afganistan şi Irak a ajuns astăzi, 22 octombrie la Sibiu. Grupul de voluntari de la Asociaţia “Invictus” care va parcurge traseul dintre Sibiu şi Alba-Iulia al ştafetei de 800 de kilometri Bucureşti-Carei a pornit la drum de la Centrul de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică “Decebal”.

Primirea ştafetei a avut loc în cadrul unei ceremonii militare oficiate la sediul centrului menţionat, în prezenţa comandantului Dorin Alexandrescu, a prefectului Ovidiu Sitterli, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, a comandantului Garnizoanei Sibiu, generalul Ghiţă Bârsan, a ofiţerilor şi militarilor din unităţile sibiene. Tinerii care vor parcurge distanţa dintre Sibiu şi Alba Iulia au primit ştafeta de la prefectul judeţului Sibiu şi au pornit în această etapă purtând un drapel cu sloganul “Sacrificul impune respect”.

În debutul ceremoniei, comandantul centrului de instruire militară, coloneului Dorin Alexandrescu a prezentat invitaţilor obiectivele acestui proiect al Asociaţiei “Invictus” şi a exprimat recunoştinţa militarilor pentru această iniţiativă a tinerilor voluntari.

Ceremonia de ieri, a subliniat, colonelul Alexandrescu, confirmă faptul că mesajul voluntarilor a fost recepţionat şi că demersul lor se bucură de sprijin din partea Armatei Române.

La ceremonie a participat şi Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, care a oficiat o slujbă de binecuvântate a tinerilor voluntari şi a militarilor sibieni. Ierarhul i-a felicitat pe voluntari pentru iniţiativa lor de a arăta veteranilor respectul şi aprecierea unui înteg popor.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

23 Octombrie 2014

Vizualizari: 158

Voteaza:

Voluntarii de la Invictus, binecuvantati de IPS Laurentiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE