Zeci de milioane strinse in biserici in prima duminica din Postul Mare


Apelul Patriarhiei Romane catre crestinii ortodocsi de a-si ajuta semenii aflati la necaz nu a ramas fara ecou la Bacau - Cei care nu au putut dona bani pentru parohiile sarace din tara si strainatate o mai pot face si duminica viitoare, la toate bisericile

 

Bacauanii au facut inca o data dovada generozitatii crestinesti la inceputul Postului Mare. Cei care au luat parte la slujba religioasa din prima duminica a perioadei de pregatire pentru Invierea Domnului au auzit, ca in fiecare an, apelul Patriarhiei Romane de a-i ajuta pe cei saraci. "In fiecare an, in prima duminica din Postul Mare, cunoscuta si sub numele de Duminca Ortodoxiei, toti ierarhii Bisericii Ortodoxe romane au semnat o scrisoare catre credinciosi, care s-a citit in toate bisericile. Este o pastorala prin care credinciosii sint indemnati sa fie generosi cu semenii lor. Banii se colecteaza prin eparhii si se string la nivelul Patriarhiei, de unde sint impartiti in zonele care necesita sprijin financiar.

In urma cu trei ani s-a hotarit ca 30 la suta din acest fond sa ramina in sectorul Diaconia al fiecarei eparhii in parte", ne-a explicat Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului. Si, ca buni crestini ce sint, bacauanii prezenti in biserici au raspuns la apelul ierarhilor. "S-au facut colecte din care vor fi ajutate famiile sarace, precum si parohiile, care au diferite nevoi. In Duminica Ortodoxiei s-au strins in jur de sase milioane de lei, banii vaduvei, care vor fi trimisi la Fondul Central Misionar, la Patriarhia Romana. Apelul de ajutorare va fi facut si duminica viitoare", ne-a declarat preotul Constantin Tomozei, de la biserica Precista. Un fapt mai trist este ca omenia i-a definit doar pe bacauanii care vin constant la biserica. "La noi s-au strins in jur de cinci milioane de lei. Dar se va continua si duminica viitoare. Oamenii au fost foarte receptivi.

Din pacate, sint aceiasi credinciosi pe care ii vedem in fiecare zi de sarbatoare la sfintele slujbe", a remarcat preotul Vasile Radu, de la biserica "Sfintul Gheorghe". Insa nu la toate parohiile s-au strins sume de citeva milioane. "La noi, in prima duminica s-au adunat in jur de 1,5 milioane de lei. Nu ne asteptam la mai mult, deoarece exista reticente in rindul bacauanilor de a veni la biserica noastra, pe motiv ca se afla in cimitir. Iar parohia este alcatuita in mare masura din familii cu situatii financiare precare", ne-a explicat preotul Vasile Sova, de la biserica "Sfinta Treime" din cimitirul Central. Cei care vor dori sa ajute parohiile sarace din tara si strainatate mai pot face acest lucru si in cea de-a doua duminica din Postul Mare.


Ziarul de Bacau

.

19 Martie 2006

Vizualizari: 1730

Voteaza:

Zeci de milioane strinse in biserici in prima duminica din Postul Mare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE