Zi bogata in activitati la Catedrala Episcopala din Zalau

Luni, 19 octombrie 2015 a fost o zi bogată în activități la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Zalău.

Astfel, în prima parte a zilei, în sala de ședințe de la demisolul Catedralei s-a desfășurat ședința Consiliului Eparhial al Episcopiei Sălajului. Ședința a fost prezidată de către Preasfințitul Părinte Petroniu, la aceasta participând și membrii Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Sălajului.

În cadrul ședinței au fost aduse la cunștința membrilor acestui for bisericesc evenimentele importante din viața Eparhiei care s-au derulat de la ultima întâlnire, precum și investițiile făcute la Cenrul Eparhial al Episcopiei Sălajului.

Potrivit Statutului pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Consiliul Eparhial este organism executiv al Adunarii Eparhiale si are în competenta problemele bisericesti administrative, culturale, social-filantropice, economice, patrimoniale si fundationale pentru întreaga eparhie.

Consiliul Eparhial se compune din 9 membri, 3 clerici si 6 mireni, alesi pe termen de patru ani de Adunarea Eparhiala dintre membrii ei.

În continuare, în incinta catedralei s-a desfășurat Conferința preoțească de toamnă a preoților din cuprinsul Episcopiei Sălajului. La această conferință au participat toți clericii din Eparhie. Tema tratată a avut ca titlu “Provocări ale pastorației contemoprane” și a fost susținută de către Preacucernicul Părinte Claudiu-Ionuț Boia. În continuare au urmat discuții pe marginea acestei teme dezvoltându-se discuții privind avortul, misiunea preotului în perioada comunistă, dar și greutatea pastorației într-o lume secularizată.

La final, Preasfințitul Părinte Petroniu a acordat Preacucernicului Părinte Daniel Blaj, Diploma Sfântul Chiril al Ierusalimului, pentru activitatea catehetică deosebită în cadrul Biroului pentru catehizare parohială al Episcopiei Sălajului.

De asemenea, în cadrul ședinței, Preasfințitul Părinte Petroniu a prezentat noii hirotoniți din Eparhie, precum și pe Preacucernicii Părinți care au primit distincții speciale pe parcursul anului acesta.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

20 Octombrie 2015

Vizualizari: 90

Voteaza:

Zi bogata in activitati la Catedrala Episcopala din Zalau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE