Zilele culturale Monahul Nicolae Delarohia

Anul acesta, in perioada 15 – 30 iulie se desfasoara a saisprezecea editie a zilelor culturale N. Steinhardt (Monahul Nicolae Delarohia), dupa urmatorul program:

In perioada 15 – 29 iulie la Manastirile Rohia si Rohita are loc Tabara de pictura „Monahul Nicolae Delarohia”, la care participa pictori din toata Transilvania, dupa cum ne-a precizat Arhim.

Macarie Motogna, Secretarul Fundatiei N. Steinhardt.

Marti, 29 iulie, de la orele 14:00 se va intruni Colectivul redactional al Integralei N. Steinhardt cu directorul editorial al Editurii Polirom, pentru a lucra la volumele care vor aparea de acum inainte in cadrul Integralei N. Steinhardt, la Editura Polirom in coeditare cu Editura Manastirii Rohia. De la orele 17:00 se va savarsi Parastasul de pomenire pentru Parintele Nicolae in cimitirul manastirii Rohia. In aceeasi zi, de la orele 19:00 la Manastirea Rohita va avea loc Masa rotunda cu tema: „N. Steinhardt – intre ispita lecturi si ispita confesiunii ”.

Miercuri, 30 iulie, de la orele 11:00 la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare va avea loc vernisajul expozitiei de icoane si cruci realizate in cadrul Taberei de pictura, precum si o expozitie de arta fotografica, cu tema Sfanta Cruce. De la orele 11:30 va avea loc lansarea cartii Drumul catre Isihie. Ispita lecturii, ultimul volum aparut din cadrul Operei N. Steinhardt, volum ingrijit de catre Irina Ciubotaru si cu un studiu introductiv al Doamnei Tania Radu. Este cel de-al saisprezecelea volum din cadrul Integralei si lansarea carti N. Steinhardt in interviuri – editie ingrijita de Prof. Florian Roatis.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

14 Iulie 2014

Vizualizari: 487

Voteaza:

Zilele culturale Monahul Nicolae Delarohia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE