Zilele "Nicolae Steinhardt“

Cea de-a 15-a editie a Zilelor culturale "Nicolae Steinhardt“ s-a desfasurat in perioada 15-29 iulie 2013.

Duminica, 28 iulie, la Manastirea Rohia, dupa Sfanta Liturghie s-a oficiat slujba de Parastas pentru parintele Nicolae, la care au participat membrii Fundatiei "Nicolae Steinhardt“ si foarte multi credinciosi.

Colectivul redactional al "Integralei Nicolae Steinhardt“ s-a intrunit, impreuna cu directorul editorial al Editurii Polirom, pentru a stabili volumele care vor aparea de acum inainte in cadrul integralei. La Manastirea Rohia a avut loc Masa rotunda cu tema "Nicolae Steinhardt - un destin paradoxal, de la sinagoga la manastire“.

Luni, 29 iulie, la Catedrala episcopala "Sfanta Treime“ din Baia Mare a avut loc lansarea celui de-al cincisprezecelea volum din cadrul "Integralei Nicolae Steinhardt“, "Calatoria unui fiu risipitor. Eseu romantat asupra neizbanzii“, si a cartii "Centenar Nicolae Steinhardt (Studii si Comunicari)“, in care sunt cuprinse studiile prezentate la simpozioanele din anul 2012 de la Academia Romana, Baia Mare si Bistrita. Despre cele doua carti au vorbit Preasfintitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, Adrian Serban - directorul editorial al Editurii Polirom, Adrian Muresan, cel care a ingrijit cartea "Calatoria unui fiu risipitor“, Valentin Ajder de la Editura Eikon, Florian Roatis - vicepresedintele Fundatiei "Nicolae Steinhardt“, Gheorghe Glodeanu, decanul Facultatii de Litere din Baia Mare, si Ioan Sacaleanu, care a vorbit despre icoanele pictate in tabara "Nicolae Monahul Delarohia“. Lansarea celor doua volume a fost moderata de arhimandritul Macarie Motogna, secretarul Fundatiei "Nicolae Steinhardt“. La final a avut loc vernisarea expozitiei de icoane realizate in cadrul taberei de pictura dedicata Monahului de la Rohia (care a avut loc intre 15 si 28 iulie la manastirile Rohia si Rohita), la care au participat 30 de pictori iconari din toata Transilvania.

Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

01 August 2013

Vizualizari: 207

Voteaza:

Zilele "Nicolae Steinhardt“ 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

nicolae steinhardt

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE