Zilele Sfantului Nectarie, la Iasi

La Biserica "Sfantul Nectarie" din Iasi se vor derula timp de o luna "Zilele Sfantului Nectarie".

Manifestarille religioase si culturale sunt organizate cu prilejul implinirii a sapte ani de cand un fragment din moastele sfantului taumaturg a fost daruit bisericii din cartierul iesean Alexandru cel Bun. In aceasta dimineata, s-a slujit Utrenia, Sfanta Liturghie si Acatistul Sfantului Nectarie. Diseara, de la ora 17:00, s-a slujit Vecernia si Litia, urmate de proiectia unui film documentar despre Sfantul Nectarie, dupa cum informeaza doxologia.ro

"Duminica, 20 octombrie, dupa Sfanta Liturghie, corurile parohiei noastre vor concerta in caminele de batrani sau copii si la spitalele din Iasi. Sambata, 9 noiembrie, Sfanta Liturghie va fi oficiata de IPS Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei", a spus pr. paroh Petrica Lehaci. "Zilele Sfantului Nectarie" vor cuprinde mai multe conferinte sustinute de invitati din Iasi. Programul evenimentelor va fi anuntat in paginile Ziarului Lumina, editia de Moldova. In anul 2006, pe 15 octombrie, a doua zi dupa sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pe atunci Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, venea insotit de IPS Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses si Eghina si de maica Teodosia, stareta Manastirii Eghina, pentru a aduce o particica din moastele Sfantului Ierarh Nectarie.

"In acesti sapte ani, am cunoscut, mai mult ca oricand, folosul si binecuvantarea lui Dumnezeu si a Maicii Domnului, prin prezenta sfintelor moaste in biserica noastra. Ceea ce am facut in acesti ani demonstreaza ca Sfantul Nectarie a fost alaturi de noi. Lucrarile care s-au concretizat aici si ceea ce se vede astazi sunt realizate prin binecuvantarea lui Dumnezeu venita prin Maica Domnului, prin Sfantul Ilie si prin particica moastelor Sfantului Ierarh Nectarie. Partea spirituala si partea vazuta a prezentei sfintelor moaste se poate vedea concretizata prin atatea minuni care s-au vazut si care s-au simtit in biserica noastra, pentru ca Sfantul Nectarie este un vindecator de boli, in special vindecator de cancer. Multumesc cu aceasta ocazie si Inaltpreasfintitului Parinte Miropolit Teofan, pentru ca inotdeauna ne-a dat binecuvantarea pentru lucrarile de la biserica noastra. Cu aceasta ocazie, invitam pe toti iesenii sa-l sarbatoreasca asa cum se cuvine pe Sfantul Nectarie", a mentionat pr. paroh Petrica Lehaci.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

16 Octombrie 2013

Vizualizari: 531

Voteaza:

Zilele Sfantului Nectarie, la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE