Sfantul Nectarie - vindecatorul de cancer

Sfantul Nectarie - vindecatorul de cancer Mareste imaginea.

Veche de aproape patru secole si jumatate, Manastirea Radu-Voda din Bucuresti, asezata pe o colina din imediata apropiere a Dambovitei, chiar in centrul orasului, a inceput de cativa ani sa renasca. Ctitorie a voievodului Alexandru Mircea, ea a fost desavarsita de voievodul Mihnea Turcitul. In zbuciumata sa istorie, manastirea, asezata pe o veche vatra de locuire dacica (dupa cum o dovedesc sapaturile arheologice efectuate in incinta), a fost martora umila si tacuta a istoriei acestui neam. Dupa biruinta lui Mihai Viteazul de la 1595, ienicerii lui Sinan Pasa arunca in aer biserica manastirii. Reconstruita de domnitorul Tarii Romanesti, Radu Mihnea, intre anii 1613-1614, ea este inchinata de acesta Manastirii Iviron din Sfantul Munte Athos. Reaua administrare greceasca lasa insa manastirea, dupa plecarea calugarilor greci, intr-o stare deplorabila. Manastirea a fost restaurata din nou in anul 1625 de catre Alexandru Voievod, fiul lui Radu-Voda.

Multe alte rele aveau sa se mai abata asupra acestui sfant locas: daramarea incintei manastirii de catre ministrul Cultelor din 1875 (nimeni altul decat Titu Maiorescu!) sau infiintarea aici a primei „Scoli de partid“ din Bucuresti, in 1948. Rectitorita de catre Patriarhul Iustinian, care isi are mormantul chiar in biserica manastirii, si pictata de catre Parintele Sofian Boghiu de la Antim, manastirea este reactivata in 1998 de catre Prea Fericitul Teoctist. Intaistatatorul acestui sfant asezamant este astazi P. S. Varsanufie Prahoveanul, iar obstea numara 15 monahi.

Slujbele se desfasoara dupa randuiala athonita, cu liturghie zilnica, ceasuri si priveghere de noapte. Manastirea incepe sa-si recapete frumusetea de odinioara, care-l incantase pe vestitul secretar al Patriarhului Macarie de Antiohia, Paul de Alep, acesta socotind-o, se pare, cea mai frumoasa manastire vazuta in peregrinarile sale. Avand hramul Sfanta Treime, manastirea si-a luat ca protector, din 2002, pe Sf. Nectarie Taumaturgul. Particele din moastele sfantului, daruite staretiei in 2001, se afla asezate intr-o frumoasa racla, in partea dreapta a bisericii, sub un baldachin.

Sfantul Nectarie de Eghina

Sf. Nectarie s-a nascut in oraselul Silivria din Tracia, de pe actualul teritoriu al Turciei, la 1 octombrie 1846, fiind crescut, impreuna cu cei 6 frati ai sai, in dreapta credinta. La varsta de 14 ani se indreapta catre Constantinopol, unde munceste din greu pentru hrana. Singura lui mangaiere, dupa orele istovitoare de munca, era Sfanta Biserica. Remarcat de catre conducatorii Scolii Metocului Sf. Mormant, este angajat ca pedagog si invatator la aceasta scoala. Tot ca invatator, incepand de la varsta de 20 de ani, il aflam si in insula Hios. La 27 de ani isi urmeaza glasul constiintei si, din dragoste pentru Hristos, devine monah la Manastirea Nea Moni, de pe aceasta insula. Ajutat de Dumnezeu printr-un om bogat, care era cucerit de viata sfanta dusa de catre Parintele Nectarie, el isi implineste visul de a invata si termina liceul in 1881. Cu binecuvantarea Patriarhului Alexandriei, urmeaza Facultatea de Teologie din Athena.

Reintors in Alexandria Egiptului, este numit predicator principal al Patriarhiei. Tot atunci, Sf. Nectarie tipareste mai multe carti de raspandire a dreptei credinte. Trece prin toate treptele ierarhice, fiind hirotonit (15 ianuarie 1889) episcop si numit Mitropolit de Pentapolis. In anul 1890, din pricina unor neintelegeri, este trimis in Grecia. Injosit si trecut cu vederea multa vreme, ajunge in cele din urma director al Seminarului Teologic Ortodox Rizareion. In afara de formarea tinerilor seminaristi, s-a ocupat si de cresterea duhovniceasca si inchegarea unei stranse comuniuni intre cei care ii erau ucenici. Renunta la functia de conducator al Seminarului Teologic dupa ce considera ca si-a indeplinit datoria si intemeiaza impreuna cu un grup de ucenice Manastirea Sfanta Treime din insula Eghina. Dupa trecerea sa la cele vesnice, in 1920, printr-o intamplare minunata, trupul sau este descoperit neputrezit si izvorand mir. Canonizarea sa a avut loc in 1961, fiind serbat pe 9 noiembrie. Despre minunile savarsite de Sf. Nectarie in zilele noastre - mai ales vindecari de cancer si alte boli grave, ce se savarsesc la moastele sale, ori cu untdelemn de la candela sa - s-au scris nenumarate carti in Grecia, care in parte au fost traduse si in romaneste.

Minunatele vindecari

Recent, o data cu asezarea raclei cu particele din moastele sale la Manastirea Radu-Voda, au inceput sa fie consemnate si la noi nenumarate minuni, probate cu martori. Astfel ca multime de pelerini din toata tara au inceput sa soseasca la Radu-Voda. Asteptarile lor nu au fost inselate de catre Sf. Nectarie Taumaturgul. Prezentam pe scurt cazul d-nei Ileana Boncea din Bucuresti, fiica de preot.

In urma unor analize medicale complexe, i se stabileste diagnosticul: ulcer gastric, crater ulceros de natura maligna. Inainte de interventia chirurgicala programata, d-na Ileana Boncea vine la Manastirea Radu-Voda, sa ceara binecuvantare. Primeste din partea P. S. Varsanufie mir de la candela Sf. Nectarie si se unge in fiecare dimineata. Il foloseste cu multa incredere in Dumnezeu si in darul Sf. Nectarie, facand ascultare de duhovnic. Ulcerul malign constatat de medici dispare fara urma! Profesorul Radu Petrescu, cel ce urma s-o opereze pe d-na Boncea, a constatat ca „nu are ce taia - rana s-a inchis“! Femeia a venit degraba la Manastirea Radu-Voda, sa-i multumeasca Sf. Nectarie. De altfel, mai toti credinciosii care participa la slujbe au o relatie foarte stransa cu Sf. Nectarie.

Dragostea sfantului pentru noi ii mangaie si pe tinerii elevi ai Seminarului Teologic de la Radu-Voda, care se bucura sa-l aiba aproape pe cel ce in viata pamanteasca a fost ca un parinte pentru seminaristi. Unul dintre elevii sai ii scria unui vechi prieten, pe cand sfantul conducea Seminarul Rizareion: „Se intalneste cu oameni de toate categoriile sociale, carora le ofera liniste sufleteasca si pe care ii conduce spre Mantuitorul Hristos cu nemarginita blandete si bunatate... Ma tem ca nu voi putea cuprinde multimea tainica a harismelor sale“.

Gheorghita Ciocioi
Lumea credintei, anul II, nr. 2(7)

 

Sfântul Nectarie din Eghina a primit la botez numele Anastasie (gr. „Înviere“). Redam scrisoarea micului Anastasie, adresată lui Hristos

Într-o dimineaţă de iarnă, domnul Temistocle, un om blând cu suflet mare, se îndrepta spre prăvălioara lui. Era frig şi zloată şi mergea strângându-şi pe el paltonul, când îl vede pe micul Anastasie că se apropie pe trotuarul celălalt.

- Unde te duci, Anastasie? Ai alt drum astăzi? Nu te duci la lucru? Baieţelule, o să răceşti. Nu eşti îmbrăcat gros.

- Mă duc la poştă să duc nişte scrisori.

- Dă-mi-le mie. Trec eu acum pe la poştă. Hai, fugi înapoi la lucru, că o să răceşti afară.

- Vă mulţumesc mult, domnule, spuse micuţul, dârdâind de frig.

Ce i-a venit domnului Temistocle, că s-a uitat pentru cine sunt scrisorile. Una era pentru un negustor, alta pentru o fabrică de tutun, a treia era... „CĂTRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, ÎN CER“. S-a oprit locului şi a început să zâmbească.

- Săracul băieţel! Ia să văd ce cere... A deschis scrisoarea şi a citit:

„Hristoase al meu,

Hainele mi s-au rupt, pantofii mi s-au stricat şi mi-e frig. Din ce-mi dă stăpânul nu-mi ajunge nici de mâncare. N-am reuşit să trimit aproape nimic mamei mele, care este săracă. Ce să mă fac acum? Cum ies eu din iarnă, Doamne? Ajută-mă! Mă închin Ţie!

Robul Tău,

Anastasie“

- Comoară scumpă, spuse domnul Temistocle şi a plecat spre casă. A pregătit un pachet cu haine călduroase de iarnă - flaneluţe, un palton, pantofi, şosete de-ale copiilor lui - şi s-a dus apoi la poştă.

Peste două zile, l-a şi văzut îmbrăcat în haine călduroase. Îi veneau numai bine. Ochii copilului străluceau de bucurie. Ba luase pe chip şi o adiere de lumină tainică, căci cine poate şti câte nu şi-au spus seara la rugăciune Domnul şi micuţul Său rob...

Domnul Temistocle s-a bucurat mult să-l vadă fericit pe acel băieţel. Omului nici nu i-a trecut prin cap că sufletul pe care-l ajutase va ajunge cândva Sfântul Nectarie, făcătorul de minuni...

Troparul Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina

Glasul 4

Întru cuvioşie ai vieţuit, ca un înţelept ierarh, proslăvind pe Domnul cu viaţa ta cea plină de virtuţi, Sfinte Nectarie Cuvioase; pentru aceasta, proslăvindu-te cu puterea Mângâietorului, demonii goneşti şi pe cei bolnavi îi tămăduieşti, care vin cu credinţă la dumnezeieştile tale moaşte.

Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghi­na

Condac 1:

Veniți, ucenicilor ai lui Hristos, care însetați după împărăția cea cerească, să îi aducem laude iubitorului nostru ocro­titor, Sfântul Ierarh Nectarie. Și, mulțumindu-i pentru nemăsurata sa dragoste față de noi, să-i cântăm într-un glas: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni!

Icos 1:

Om purtător al bucuriilor celor cerești, te-ai arătat în lume Nectarie, arhiereule al lui Hristos, în viață neprihănită petrecând, drept, cuvios și de Dumnezeu insuflat, întru toate dăruit; pentru aceasta și de la noi auzi unele ca acestea:
Bucură-te, cel prin care se înalță cei credincioși;
Bucură-te, cel prin care sunt risipiți cei dușmănoși;
Bucură-te, vas aurit al înțelepciunii;
Bucură-te, cel prin care se învinge răutatea lumii;
Bucură-te, locaș al sfințeniei și al lucrării cerești;
Bucură-te, carte dumnezeiască a noii cetăți îngerești;
Bucură-te, cel care cu adevărat Sfânt te-ai arătat;
Bucură-te, cel care de cele materiale te-ai lepădat;
Bucură-te, a credinței răsplată strălucitoare;
Bucură-te, mijlocitor cucernic al harului;
Bucură-te, cel prin care Biserica se slăvește;
Bucură-te, cel prin care insula Eghina se veselește;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni.

Condac 2:

Înțelepciune având, încă din tinerețe, de raza cea dumnezeiască sufletul ți-a fost luminat și strălucirii poruncilor celor sfinte ai urmat, Sfinte Ierarhe Nectarie. De aceea, în virtuți înaintând, de mic copil ai cântat lui Hristos: Aliluia!

Icos 2:

Mergând în orașul Sfântului Constantin, ai avut frica de Dumnezeu ca îndrumător și cercetarea celor sfinte ca apă­rător. De aceea, hrănindu-te din înțelepciunea cea dumnezeiască, pe cei pe care cu cuvântul tău i-ai umplut de bucurie sfântă îi auzi cântând unele ca acestea:
Bucură-te, viță a veșniciei;
Bucură-te, nectar al ambroziei;
Bucură-te, că de Mântuitorul ne-ai fost trimis vindecător luminat;
Bucură-te, că părinților celor din vechime ai urmat;
Bucură-te, piatra cea nouă a zidirii cugetătoare;
Bucură-te, cunună nou împletită, a Bisericii dreptmăritoare;
Bucură-te, cel ce te-ai arătat ca un trandafir proaspăt înflorit;
Bucură-te, cel ce de Dumnezeu ai fost dăruit;
Bucură-te, steaua cea nouă a credinței poporului;
Bucură-te, cel ce strălucești în slava Creatorului;
Bucură-te, bunule chivernisitor al poruncilor cerești;
Bucură-te, chip al slăvitelor virtuți îngerești;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni.

Condac 3:

Slăvita înțelepciune ai căutat-o și ți-ai dorit-o din tinerețile tale, și pe Hristos L-ai rugat cu lacrimi fierbinți ca să te împodobească cu înalta ei frumusețe. Pentru aceea, Sfinte Nectarie, cu credință și plecăciune cânți către Domnul: Aliluia!

Icos 3:

S-a bucurat sufletul tău, ca oarecând al marilor Părinți Vasile și Grigorie, mergând la Atena să dobândești învățătura cea folositoare. Pentru aceea, cu bucurie îți cântăm unele ca acestea:
Bucură-te, fiu al luminii celei cerești;
Bucură-te, vlăstar al evlaviei celei îngerești;
Bucură-te, cel ce ai fugit de amăgirile cele lumești;
Bucură-te, că cele îndumnezeitoare n-ai încetat să dorești;
Bucură-te, minte purtătoare de Dumnezeu, plină de înțelesuri dumnezeiești;
Bucură-te, cărbune al Sfântului Duh, foc aprins al cugetării creștine;
Bucură-te, cel ce viață fără de pată ai trăit;
Bucură-te, cel ce înșelăciunea lui Veliar ai zdrobit;
Bucură-te, cel ce iubirii lui Hristos ți-ai deschis ușa sufletului;
Bucură-te, cel în care a înflorit săvârșirea binelui;
Bucură-te, sprijinul cel tare al celor credincioși;
Bucură-te, săgeată de mult plâns pentru cei dușmănoși;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni.

Condac 4:

Având în tine râvna cea dumnezeiască a Cuvioșilor Părinți, fără încetare ți-ai dorit viața cea îngerească. De aceea, în Hios, cu bucurie ai intrat în îngerescul cin monahal și pe vrăjmașul l-ai lăsat păgubit, cântând Domnului neîncetat: Aliluia!

Icos 4:

Auzit-a Arhiereul Cel dintru înălțime rugăciunea ta, strigat-ai către Dânsul din toată inima ta. De aceea, degrabă a liniștit apele mării și furtuna a potolit. Văzând acestea, cei ce au fost salvați prin rugăciunile tale, cu mulțumire și credință îți cântă unele ca acestea:
Bucură-te, cel ce de la Dumnezeu ne-ai fost trimis vindecător;
Bucură-te, izvor nesecat al minunilor;
Bucură-te, astrul cel nou al Bisericii, prealuminat;
Bucură-te, că în ceata Sfinților ai intrat;
Bucură-te, vas neprețuit al darurilor cerești;
Bucură-te, grădină înflorită a fericitelor virtuți îngerești;
Bucură-te, cel ce furtuna mării o liniștești;
Bucură-te, că strigătul hulitorilor îl potolești;
Bucură-te, noule ales al lui Hristos;
Bucură-te, al virtuților grădinar cuvios;
Bucură-te, iubitorule de viață duhovnicească;
Bucură-te, cel ce ai fost răsplătit cu bucuria cerească;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni.

Condac 5:

Sfânt Ierarh te-ai arătat, în aceste vremuri de pe urmă, vrednic de cinstire ca oarecând sfinții cei de demult. Căci în același chip ca și ei viața ți-ai petrecut și slăvite minuni ai săvârșit, izbăvindu-i din toate necazurile pe cei care cântă: Aliluia!

Icos 5:

Arhiereu înțelept, ales de Dumnezeu te-ai arătat cu adevărat în țara Egiptului, păstor luminat al Pentapolisului, aler­gând, ca oarecând marele Pavel, spre viața în Hristos. De aceea, și cei credincioși, cunoscând virtuțile tale, cu glas de bucurie cântă unele ca acestea:
Bucură-te, a cetății mărire;
Bucură-te, a evlaviei fire;
Bucură-te, cel asemenea cuvioșilor pustiei;
Bucură-te, podoaba cea nouă a preoției;
Bucură-te, vas al blândeții și tezaur al iubirii;
Bucură-te, dătător al păcii și izvorâtor al milei;
Bucură-te, că Bisericii te-ai arătat strălucitor;
Bucură-te, că celor cuvioși te arăți îndrumător;
Bucură-te, chip al trăirii celei neprihănite;
Bucură-te, candelă a îndumnezeirii primite;
Bucură-te, arhiereu desăvârșit, care celor înalte slujești;
Bucură-te, cuvântător neîntrecut al celor dumnezeiești;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni.

Condac 6:

Văzut-au creștinii din toată Biserica Egiptului că ești un adevărat propovăduitor al Evangheliei. Pentru aceea, mulțimea credincioșilor, ce ascultau cuvântul învățăturii tale, gândeau că au dobândit un nou Părinte Sfânt, care cu putere învață. Și împreună cu tine nu încetau să cânte Domnului: Aliluia!

Icos 6:

Strălucit-ai și în pământul elen, asemenea unui nou apostol, luminând inimile credincioșilor cu focul sfintelor învă­țături și cu razele vieții tale, Sfinte Nectarie. Pentru aceasta, luminați fiind și noi de strălucirea ta, îți cântăm unele ca acestea:
Bucură-te, luminător al Bisericii Domnului;
Bucură-te, trâmbița cea tare a adevărului;
Bucură-te, cel ce ai avut râvna Apostolilor;
Bucură-te, izvor al harului și al vindecărilor;
Bucură-te, orator îndumnezeit al cuvintelor vieții;
Bucură-te, că pline de har sunt omiliile tale, înțelept al cetății;
Bucură-te, cel ce cureți sufletele de robia patimilor;
Bucură-te, că potolești pornirile cele rele ale inimilor;
Bucură-te, mare învățător al credincioșilor;
Bucură-te, ascet tare, lui Hristos următor;
Bucură-te, că mulți creștini ai îndrumat;
Bucură-te, că sufletele, spre Hristos le-ai îndreptat;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni.

Condac 7:

Mare între Ierarhi și înțelept între învățători, dar și smerit ascet al lui Hristos n-ai încetat a fi, Sfinte Ierarhe Nectarie. De aceea, părinte duhovnicesc al celor ce se pregăteau pentru slujirea preoțească ai fost chemat. Cu ei împreună, te slăvim și cântăm: Aliluia!

Icos 7:

Nectar al dreptății și fruct de viață sfântă, căii dumnezeiești ai urmat și norului duhovnicesc, iar pe noi, cei aflați la vremuri de strâmtoare, neîncetat ne-ai izbăvit. Pentru aceasta, sufletele noastre se bucură, când îți cântă ție unele ca acestea:
Bucură-te, cărare a bucuriei;
Bucură-te, adiere a veșniciei;
Bucură-te, cel ce izvorăști apele harului;
Bucură-te, cel ce ai pecetluit gura balaurului;
Bucură-te, primăvara sfințeniei, ce alungi iarna din gând;
Bucură-te, strălucire ce luminezi întunericul cel adânc;
Bucură-te, cel ce încurci gândurile celor păcătoși;
Bucură-te, cel ce bucuri inimile celor credincioși;
Bucură-te, sprijin al dreptmăritorilor;
Bucură-te, nimicitor al ereziilor;
Bucură-te, căderea defăimătorilor;
Bucură-te, vindecător al bolnavilor;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni.

Condac 8:

Străine minuni, Părinte, izvorăsc din mila ta cea mare și îi ridică pe cei aflați în dureri. De aceea, și la sfânta ta mănăstire, fără încetare sosește mulțime de lume, cerând vindecarea și izbăvirea de boli, cântând neîncetat: Aliluia!

Icos 8:

Liman izbăvitor, în insula Eghina, este mănăstirea ta, Sfinte. Aici, sufletele monahiilor le-ai condus duhovnicește spre mântuire și le-ai îndreptat cu înțelepciune spre Hristos. Pentru aceasta, neîncetat se vor ruga, către tine zicând:
Bucură-te, a minții sfântă lucrare;
Bucură-te, ocean de răbdare;
Bucură-te, chip viu al smereniei;
Bucură-te, tezaur sfânt al curăției;
Bucură-te, candelă a nevinovăției și chivot al nepătimirii;
Bucură-te, locaș al virtuților și chivot al cumpătării;
Bucură-te, că spre Dumnezeu călăuzești mănăstirea ta;
Bucură-te, că toată puterea și râvna ți-ai pus pentru ea;
Bucură-te, al Eghinei strălucit veghetor;
Bucură-te, că îndată credincioșilor le dai ajutor;
Bucură-te, că pe mulți din primejdii i-ai salvat;
Bucură-te, că pe amăgitorul în prăpastia cea adâncă l-ai aruncat;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni.

Condac 9:

Pline de har sfânt și de bună mireasmă duhovnicească sunt Sfintele tale Moaște. Mirul ce izvorăște din ele bine înmiresmează, nu doar sfânta ta mănăstire, ci și întreaga insulă a Eghinei, sfințindu-i pe aceia care nu încetează a cânta: Aliluia!

Icos 9:

Sfintele tale Moaște sunt izvorâtoare de har și de bogate daruri cerești. Mulțime de bolnavi sunt vindecați și cei slăbănogi îndreptați. De aceea și noi, împreună cu dânșii, cântăm unele ca acestea:
Bucură-te, scăldătoarea vindecărilor;
Bucură-te, dezlegarea suferințelor;
Bucură-te, cel ce degrabă alergi în ajutor;
Bucură-te, că în vis sau în chip tainic te arăți tuturor;
Bucură-te, fântână ce părintească iubire izvorăști;
Bucură-te, liman al bucuriei sufletești;
Bucură-te, că de îngrozitorul cancer pe mulți i-ai vindecat;
Bucură-te, că demonilor rană de mult plâns le-ai dat;
Bucură-te, cel ce trufia înțelepciunii lumești ai îngenunchiat;
Bucură-te, că în chip minunat pe credincioși i-ai ajutat;
Bucură-te, podoaba de mult preț a ierarhilor;
Bucură-te, cel ce luminezi mintea neștiutorilor;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni.

Condac 10:

Ajutor și acoperitor te numesc toți credincioșii care s-au îndulcit de hrana binefacerilor tale. Căci, dintre cei ce te-au chemat cu credință, nici unul nu a rămas nemângâiat prin harul tău. De aceea, toți cu bucurie cântă: Aliluia!

Icos 10:

Vestea minunilor tale s-a răspândit pretutindeni, purtătorule de Dumnezeu. Iar tu, și celor de departe degrabă le-ai venit în ajutor, salvându-i de primejdii și de necazuri. De aceea, către tine aleargă zicând:
Bucură-te, că Mare ai fost numit între Părinți;
Bucură-te, că loc de cinste ai între sfinți;
Bucură-te, că la fel cu cei de demult ești lăudat;
Bucură-te, că între Sfinții Părinți ai fost încununat;
Bucură-te, triumf al credinței, zid de apărare al creștinilor;
Bucură-te, izvor al harului, rușinarea necredincioșilor;
Bucură-te, cel ce ne descoperi slava adevărului;
Bucură-te, cel ce amuțești gura păcătoșilor;
Bucură-te, bucuria și puterea credincioșilor;
Bucură-te, sprijinul și întărirea sufletelor noastre;
Bucură-te, cel prin care Hristos se slăvește;
Bucură-te, cel prin care diavolul se stârpește;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni.

Condac 11:

Cântări de mulțumire nenumărate îți înălțăm ție, Sfinte, noi cei ocrotiți sub acoperământul tău. Căci, în toate ne­cazurile noastre, degrabă ai venit să ne alungi tristețea. De aceea, cu ajutorul tău, Îl slăvim pe Hristos cântând: Aliluia!

Icos 11:

Ai ars zelul demonilor, cu flăcările minunilor tale și cu osârdie ai venit în ajutorul credincioșilor. În suferințe grele, le-ai stins durerea și de mulțime mare de boli i-ai vindecat. Pentru aceea, cu evlavie rostesc unele ca acestea:
Bucură-te, vindecătorul bolnavilor;
Bucură-te, spaima demonilor;
Bucură-te, că pe cei chinuiți de friguri i-ai vindecat;
Bucură-te, că pe slăbănogi i-ai îndreptat;
Bucură-te, cel ce cu apă ai umplut fântâna secată;
Bucură-te, că ai binecuvântat Eghina, prin rugăciune neîncetată;
Bucură-te, că prin tine, mila lui Dumnezeu se arată;
Bucură-te, cel ce seceta ai oprit și ai dat ploaie bogată;
Bucură-te, izvorul harului nesecat;
Bucură-te, stea care pe toți i-ai luminat;
Bucură-te, cel ce al mănăstirii iscusit duhovnic te-ai arătat;
Bucură-te, că de la monahii imne de laudă auzi neîncetat;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni.

Condac 12:

Harul Mângâietorului cu bogăție se re­varsă prin sfintele tale Moaște și, asemenea unui izvor nesecat, adapă su­fletele chinuite și vindecă bolile trupești ale celor ce cântă ne­în­cetat către Domnul: Aliluia!

Icos 12:

Cântând împreună cu cetele cele îngerești imnul Treimii Celei Întreit Sfinte, privește dintru înălțime și spre noi, păcătoșii, și cu milostivirea ta cea mare, nu înceta să ne ajuți pe cei ce cu credință cântăm către tine unele ca acestea:
Bucură-te, fiu al Silivriei;
Bucură-te, slava Bisericii;
Bucură-te, mândria Eghinei;
Bucură-te, păzitorul Eladei;
Bucură-te, chip și model de cucernic ierarh;
Bucură-te, pavăză și scăpare pentru orice monah;
Bucură-te, luceafărul cel nou al Bisericii;
Bucură-te, darul prin care se întăresc cei cucernici;
Bucură-te, cel prin care patimile se curățesc;
Bucură-te, că oamenii prin tine pe Dumnezeu Îl slăvesc;
Bucură-te, apărător neobosit al credincioșilor;
Bucură-te, grabnic mijlocitor către Creator;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni.

Condac 13:

O, preabunule părinte, luminător al ortodocșilor, ierarhule al lui Hristos, Sfinte Nectarie! Stând în fața Tronului lui Dum­nezeu, roagă-te neîncetat, pentru iertarea păcatelor noastre și pentru întoarcerea noastră spre înfierea harului. Căci neîncetat către Mântuitorul cântăm: Aliluia! (Acest condac se zice de trei ori)

Apoi se zice iarăși Icosul întâi: Om purtător al bucuriilor celor cerești...

Icos 1:

Om purtător al bucuriilor celor cerești, te-ai arătat în lume Nectarie, arhiereule al lui Hristos, în viață neprihănită petrecând, drept, cuvios și de Dumnezeu insuflat, întru toate dăruit; pentru aceasta și de la noi auzi unele ca acestea:
Bucură-te, cel prin care se înalță cei credincioși;
Bucură-te, cel prin care sunt risipiți cei dușmănoși;
Bucură-te, vas aurit al înțelepciunii;
Bucură-te, cel prin care se învinge răutatea lumii;
Bucură-te, locaș al sfințeniei și al lucrării cerești;
Bucură-te, carte dumnezeiască a noii cetăți îngerești;
Bucură-te, cel care cu adevărat Sfânt te-ai arătat;
Bucură-te, cel care de cele materiale te-ai lepădat;
Bucură-te, a credinței răsplată strălucitoare;
Bucură-te, mijlocitor cucernic al harului;
Bucură-te, cel prin care Biserica se slăvește;
Bucură-te, cel prin care insula Eghina se veselește;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni.

Condac 1:

Veniți, ucenicilor ai lui Hristos, care însetați după împărăția cea cerească, să îi aducem laude iubitorului nostru ocro­titor, Sfântul Ierarh Nectarie. Și, mulțumindu-i pentru nemăsurata sa dragoste față de noi, să-i cântăm într-un glas: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni!

Rugăciune către Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina

O, preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, primește această puțină rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor și ajutător preaminunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinți ne rugăm ție: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia și ticăloșia noastră. Vezi rănile sufletelor și ale trupurilor noastre. Ne rugăm ție, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbește de ne ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și ne sprijinește pe noi, robii tăi. Ia aminte la suspinele noastre și nu ne trece cu vederea pe noi, ticăloșii și scârbiții, că știm, sfinte al lui Dumnezeu, că și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău și cu credință ți s-a rugat nu a rămas neajutat. Că cine te-a chemat întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai ușurat suferința?

Minunile și ajutorul tău ne-au făcut și pe noi, ticăloșii și scârbiții, să te chemăm să ne vii în ajutor. Știm, o, alesule ierarh, de mulțimea tămăduirilor pe care le-ai făcut, nou doctor fără-de-arginți arătându-te. Nu cunoaștem nici sufe­rință și nici durere pe care să nu le poți alina.

Nu cunoaștem nici o boală căreia tu să nu îi poți aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci și pe mulți bolnavi i-ai ajutat să se întărească în credință și în răbdare, și să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor.

Îngenunchind, ne rugăm ție, Sfinte Ierarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugăciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri.

Către Acela roagă-te, ca să fim și noi ajutați și miluiți cu rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăviți, ca să binecuvântăm pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

Pe aceeaşi temă

31 Octombrie 2021

Vizualizari: 255654

Voteaza:

Sfantul Nectarie - vindecatorul de cancer 5.00 / 5 din 4 voturi. 152 review utilizatori.

Comentarii (152)

  • Adelina IvanescuPostat la 2019-11-11 19:47

    I-am promis Sfantului de mult timp ca voi scrie despre el, pentru a marturisi cat de bun si minunat este si cat de mult ajuta atunci cand te indrepti cu credinta inspre el si Dumnezeu. Cand te rogi lui efectiv simti dulceata si mangaierea pe care o aduce prin bunatatea sa. Pot spune cu mana pe inima ca este Sfantul cel mai drag si apropiat de sufletul meu. Sper sa ma ajute in continuare sa imi gasesc linistea de care am atata nevoie si sa aiba grija de mine si de familia mea. Sfinte Nectarie, sa nu ne parasesti niciodata. Iti multumesc pentru tot! Doamne ajuta!

  • claudia MPostat la 2018-08-20 16:35

    Rugaciunea la Sfantul Nectarie m-a ajutat enorm, atat pe mine cat si pe familia mea. E cu adevarat alaturi de noi si il simtim aproape, ca pe un prieten de suflet. M-a ajutat de nenumarate ori cu multe probleme lumesti ce e drept, dar mai mult decat atat mi-a adus liniste in sufletul ranit de pacatele adunate... mi-a ajutat sotul sa isi gaseasca de munca intr-un moment greu, dar cel mai important a fost alaturi de tatal meu care a trecut printr-o operatie extrem de grea si l-a sprijinit. analizele si ceea ce urma dupa pareau ceva sumbru.. dar prin dragostea Sfantului Nectarie, a Maicii Domnului si spre slava Lui Dumnezeu acest lucuru s-a schimbat si acum analizele au iesit toate bune. Sper sa nu ne paraseasca niciodata Sfantul, desi noi gresim zi de zi, El totusi are rabdare cu noi si ne protejeaza si mai ales ne mangaie. Mergeti catre El, deoarece e un sprijin minunat, faceti rugaciune catre El si se va schimba ceva in viata voastra cu siguranta in bine. Slava lui Dumnezeu si multumire pentru dragostea Lui infinita pentru noi!

  • Catalina MarinescuPostat la 2015-10-18 23:59

    Moaștele Sfântului Nectarie se găsesc la Mănăstirea Radu Vodă, strada Radu Voda, nr. 24A; Bucuresti, Sector 4 040275; Romania

  • Stelian DraguPostat la 2015-09-29 20:48

    Buna seara! Sunt din Slatina si as vrea sa ajung la biserica Sf. Nectarie in Bucuresti. Care este adresa ?

  • monica monicaPostat la 2015-06-15 23:25

    Multumesc SF. Nectarie pentru ca a vindecat-o pe mama mea de cancer la tiroida..Il rog inca o data sa mai faca o minune pentru mama mea sa o vindece de cancerul la san...numai tu ne poti ajuta Sfinte Nectarie..te rog din tot sufletul meu nu ne lasa nici de data asta...rugati-va la Sfantul Nectarie si va v-a ajuta..

  • alina ePostat la 2015-02-20 12:22

    Pe Sf.Nectarie L-am descoperit destul de recent, insa inca de la inceput L-am simtit aproape de mine si de suferintele mele si, rugandu-ma la El, m-a ajutat de fiecare data, cum nici nu as fi visat. Ii sunt recunoscatoare pentru tot ajutorul dat, incerc sa le povestesc cat mai multora despre minunile Lui si sper din suflet sa ma ajute si in continuare. Multumesc Sfinte Nectarie ca esti langa mine intotdeauna!

  • Cornelia SimaPostat la 2014-03-31 23:40

    Buna seara. Sfantul Nectarie m-a ajutat in nenumarate situatii, de fiecare data cand am avut o problema, El m-a ajutat. Ma rog in continuare sa fie alaturi de mine si sa imi indrume pasii pe calea cea buna, sa ma ajute sa imi gasesc pacea si linistea sufleteasca, sa le dea sanatatea celor dragi mie si sa ma ajute atat pe plan profesional, cat si personal. Sfinte Nectarie, facatorul de minuni, indura-te si ajuta-ma. Multumesc Sfinte Nectarie.

  • Nicoleta IliePostat la 2014-03-08 22:18

    In sfarsit ma alatur si eu acestui forum pentru a face cunoscuta si altora puterea Sfantului Nectarie.Am aflat de existenta lui prin intermediul internetului,i-am citit viata si minunile si am horatat sa ma rog lui deaorece treceam si inca trec prin niste incercari foarte grele ale vietii.Marturisesc ca inca de la primele rugaciuni m-am simitit mai linistita, mi-a redat speranta ca maine va fi mai bine.L-am simitit ca pe confidentul meu, prietenul meu neconditionat care se roaga pentru mine si familia mea, de fiecare data cand simteam ca nu mai pot, ca poate ar fi mai bine sa nu mai exist, sa pun capat acestei suferinte, el parca ma intorcea din drum..si speram din nou.Vreau sa multumesc si Maicutei Sinte, Sfantului Nicolae si Sfantului Antonie cel Mare care se roaga neincetat pentru mine,pentru dorintele mele..pentru ca sunt convinsa ca pacatele noastre reprezinta cauza neimplinirii cererilor noastre.Rugati-va Sf. Nectarie, Maicii Domnului si Sf. Nicolae in orice moment, aveti incredere ca ei se vor ruga pentru voi inaintea lui Dumnezeu.Doamne Ajuta!

  • Nicoleta UPostat la 2014-02-22 16:19

    Buna ziua tuturor celor indemnati de Dumnezeu sa fie aici.Am intrat aici cu gandul de a-i multumi Sfantului Nectarie si pentru a impartasi lumii ceea ce simt.In ultimul an, chiar ultimii doi, am avut multe probleme...Legate de viata personala, de viata profesionala, iar sufletul meu nu-si mai afla alinarea. Am hotarat sa merg la Manastirea Radu Voda, initial pentru a-mi ajuta fartele intr-o problema de sanatate. Apoi, cand am realizat ca nu mai pot, ca viata mea chiar nu mai are nici un sens iar eu nu mai ma pot ajuta, m-am hotarat sa ciresc Acatistul Sfantului Nectarie. Intotdeauna am fost o persoana cu gandul la Dumnezeu, chiar daca in micimea mea merg destul de rar la biserica.Dincolo de noi, de ceea ce credem ca putem realiza prin fortele proprii, este numai Dumnezeu. Vreau sa va spun ca tot ceea ce am realizat in viata acesta, personal, profesional, a fost numai cu gandul curat catre El.Iar acum, de ceva timp, totul pare a se narui.S-a terminat o casnicie, cariera mea construita din greu si cu multa munca se duce in jos si cu ea stima de sine si increderea. Ma rog Sfantului Nectarie sa ma ajute, prin rugaciunile lui Sfinte catre Bunul Dumnezeu, Isus Christos si Fecioara Maria. I-am promis ca daca ma va ajuta, voi spune tuturor cele traite de mine.Nu stiu ce ar trebui sa cer, ii cer doar sa-mi arate Calea cea Dreapta, sa-mi aduca in viata mea pe cine stie El ca-mi va fi bine si sa ma scoata din necazuri.Iar ajutorul a inceput sa se arate, in viata profesionala, e drept. Dar I-am promis ca voi scrie despre asta si astazi vreau sa ma tin de cuvant. Din decembrie imi tot doresc sa mai ajung la Moastele Lui, la Manastirea Radu Voda. Sa-i multumesc pentru rugaciuni si ajutor.Si sa-L rog sa nu ma lase.Poate acest mesaj al meu nu v-a dat multe amanunte, ca in marturiile altora, dar este scris din suflet, cu credinta, cu speranta. Nu incetati sa va rugati sa va ajute.Dumnezeu este langa noi, cu noi, pacat ca suntem uneori atat de mici incat nu-i vedem Lumina. Dumnezeu sa va ajute!

  • nicolae mariaPostat la 2014-02-02 20:46

    Sunt suspecta de cancer. In cateva zile voi repeta analizele. Sfinte Nectarie, indreapta-ti bunatatea ta sfanta catre suferintele mele si da-mi mie ajutor de sanatate. Iarta-ma pe mine pacatoasa ca indraznesc a-ti cere ajutor; desi nu merit, te rog ajuta-ma. Amin !

  • Livia LeontePostat la 2014-01-03 20:48

    Multumesc Sfinte Nectarie ca esti alaturi de mine si familia mea. Nici o rugaciune catre tine nu a ramas fara raspuns. Nu incetati sa va rugati, Sfantul Nectarie ii ajuta pe cei care se roaga cu credinta. Multumesc Sfinte Nectarie pentru ajutor. Doamne ajuta!

  • Elena Mihaela EnachePostat la 2013-12-13 23:42

    Multumesc Sfinte Nectarie ca m-ai ajutat la examene! Fara ajutorul tau, nu reuseam. Rugati-va la Sfantul Nectarie! Doamne ajuta!

  • florea ionutPostat la 2013-11-11 20:01

    Ma numesc ionut am 24 de ani.si ma lupt de la 15 ani.cu tumoare ne canceroasa...acuma sunt cu tratamanet cu un medicament numit Glivec.va rog ce sa fac ?m am saturat sa stau pana ma fac bine..vreau sa scap de ea mai repede..ionut_4uu@yahoo.com.contact ms

  • nicoleta oanaPostat la 2013-10-18 19:20

    Doamne ajuta! Multumesc din inima Sf Nectarie pt tot ajutorul ce mi l-a dat, mi-a calmat dureri, m-a ajutat la examene, cu locul de munca...nu exista ceva sa nu ma fi ajutat...la fel si Maica Domnului, pr Arsenie Boca si mai nou si pr Iustin Pirvu care m-a ajutat cu durerea de masea...aveam dureri groaznice,medicamentele nu mai faceau fata..si am ajuns la Petru voda si acolo m-am uns cu ulei si mi-a trecut si nu m-a mai luat! le multumesc din suflet si rugati-va lor ca va ajuta!

  • alexandra asavoaiePostat la 2013-10-14 22:44

    Sf. Nectarie m-a ajutat in mod vadit la nasterile celor doi copii ai mei. I-am facut acatistul in timpul celor doua sarcini cat de des am putut si nasterile, cu tot cu travaliu nu au durat mai mult de 2 ore si au mers incredibil de usor. De ambele dati, doctorita care mi-a urmarit sarcinile mi-a zis ca era sa nasc copilasii pe drum. O alta minune a fost cu examenul meu de licenta. Cu toate ca erau multe greseli in proiect, Sfantul le-a acopeirt pe toate, si seful comisiei, de care imi era cel mai frica, si care picase inaintea mea colegi cu proiecte mult mai bune, imi lua apararea la prezentare si mi-a pus o nota ff buna! Multumesc Sfantului pentru toate minunile mici si mari pe care le face cu noi!

  • Andreea RalucaPostat la 2013-09-26 19:47

    Sf Nectarieimpreuna cu Maica Domnului m-au ajutat cand mi-a fost cel mai greu.In urma cu 2 luni mi-am dat demisia de la locul de munca intrucat nu mai puteam suporta atata bataie de joc.Am inceput sa citesc acatistul Sf Nectarie timp de 40 de zile si Paraclisul Maicii Domnului mai mult de 40 de zile si minunea s-a intamplat, mi-am gasit un alt loc de munca, va spun sincer ca imi pierdusem orice speranta mai ales ca locuiesc intr-un judet in care locurile de munca sunt sunt foarte rare.Nu ma asteptam sa fiu alesa pentru acel post deoarece in urma cu 1 an mi-am mai depus cv-ul in acel loc si nimic, plus ca nu am lucrat in domeniul acela si la interviu au fost si alte persoane care mai lucrasera in domeniu si cu toate astea eu am fost cea selectata.Va spun sincer, nu incetati a va ruga Maicii Domnului si Sf Nectarie, eu nu pot decat sa le multumesc din tot sufletul pentru ajutor.

  • Chirila IrinaPostat la 2013-08-15 13:50

    Desi am auzit de acest sfant nu am cautat multe informatii despre el dar acum fiind insarcinata si aproape de termen am inceput sa-i citesc acatistul simt ca ma va ajuta acest sfant si la nastere si ma rog sfantului Nectarie sa ne ajute sa ne rezolvam problemele financiare ...Doamne Ajuta!

  • mirela nicaPostat la 2013-08-06 23:45

    Sfantul Nectarie m-a ajutat si pe mine in multe situatii, de la disparitia unei tumori canceroase, ajutor in timpul tratamentului,indrumare spre spovedanie in cazul unor rude care nu mai facusera acest lucru din tinerete, pana la ajutor la toate examenele sustinute si nu doar ajutor ci note foarte bune.Sfantul Nectarie, Maica Domnului, Sf. Filofteia, Sf. Nicolae, Gheorghe si Parintele Arsenie Boca sunt sfintii mei dragi care m-au ajutat mereu si pe care sper sa nu i uit ca o pacatoasa ce sunt, ci sa-i cinstesc asa cum se cuvine si pe Dumnezeu prin mijlocirea lor. Doamne ajuta sa fim mai buni, mai intelegatori, mai rabdatori, sa schimbam lumea murdara in care traim.

  • Anamaria VaidaPostat la 2013-08-02 02:03

    Am auzit si eu de Sfantul Nectarie intamplator...o colega de facultate spunea intr-o zi in clasa despre o intamplare in care o femeie insarcinata a aflat ca sarcina sa nu era in regula deoarece era sarcina era extrauterina si trebuia sa faca avort astfel era in pericol sa moara ea...femeia nu a fost de acord cu avortul si s-a rugat Sfantului Nectarie, iar in urma rugaciunii sarcina a devenit normala, copilasul deplasandu-se in locul unde trebuia ca sa fie o sarcina normala. Intr-o alta zi, eram cu o prietena si ne-am intalnit cu o femeie pe care o cunoastea prietena mea. Femeia, avea o fetita mica, pe nume Nectaria si avea, nu stiu cu exactictate dar aproximativ 2 ani iar acea femeie era insarcinata din nou si urma sa aiba un baietel. Prietena mea mi-a spus despre acea femeie ca isi dorea foarte mult sa ramana insarcinata insa nu putea...dar in urma rugaciunilor facute catre Sfantul Nectarie, a reusit sa ramana insarcinata si sa aiba o fetita, ba chiar urma sa aiba si un baietel. Acum cateva zile, am sunat-o pe colega de care ziceam ca povestea in clasa, la facultate despre minunea pe care Sfantul Nectarie a savarsit-o cu acea femeie, sa duca o sarcina normala si, intreband-o cum se roaga, mi-a spus ca ea se roaga si Sfantului Nectarie si mi-a spus sa citesc despre viata lui...asa am luat hotararea sa caut date despre el si asa am ajuns si eu aici...citind toate marturiile voastre, de pe acest site, am ramas impresionata si de cand am citit despre el, parca simt ca el este alaturi de mine si este chiar aici, in camera mea. Insa, parca mi-e frica sa-i cer prea multe, deoarece sunt foarte pacatoasa si am tot felul de ganduri urate, indoielnice care ma tulbura...sper sa scap de aceste ganduri. Am citit pe acest site si un comentariu rautacios, cum ca nu ar trebui sa ne rugam Sfintilor, doar lui Dumnezeu, dar eu stiu ca nu e asa...deoarece, Iisus Hristos ne-a daruit-o pe Mama sa, Maria, ca ocrotitoare si protectoare, sa ne ajute si sa se roage mereu pentru noi, pacatosii, la fel si pe Sfinti,ca sa fie ca prietenii nostri, sa ne ajute si sa mijloceasca la Dumnezeu. "Prietenii noştri Unii creştini nu înţeleg faptul că legătura dintre oameni şi sfinţi este o legătură vie, o legătură foarte importantă şi pentru unii, şi pentru alţii. Sfinţii ne iubesc şi nu trec cu vederea rugăciunile noastre pentru că, iubindu-ne, vor să ne ajute să mergem pe calea mântuirii. Ei sunt ca nişte fraţi ai noştri mai mari, care au ajuns într-un loc unde este bine şi vor să ne ajute şi pe noi să ajungem acolo. Sfinţii nu ne ajută numai prin modelul vieţii lor, ci ne pot fi aproape zi de zi, în necazurile noastre. Fiecare dintre noi ne simţim mai apropiaţi de unii sfinţi mai mult decât de alţii. Rugându-ne mereu lor ca să mijlocească în faţa lui Dumnezeu pentru noi, ni-i facem ca nişte prieteni, cărora le putem cere ajutorul în orice clipă şi pentru orice problemă. Şi nu trebuie să mergem departe ca să îi chemăm să ne ajute, ci doar să îi rugăm: „Sfinte Ioane, ajută-mă tu aici, că nu ştiu ce să fac!” sau „Cuvioasă Maică Parascheva, dă-mi tu gândul cel bun, că nu ştiu cum e mai bine să fac!“. Şi dacă avem dragoste faţă de sfinţi, ei ne vor răspunde întotdeauna." Pr. Marius Corlean. Am scris toate acestea deoarece simteam nevoia sa spun...chiar daca sunt pacatoasa, eu stiu ca Dumnezeu ma iubeste si o sa ma ajute mereu. La fel si Maica Domnului si toti sfintii. Trebuie doar sa credem. Doamne ajuta!

  • Alina-Claudia Petrescu-NitaPostat la 2013-06-01 17:14

    Ma alatur si eu voua, celor de aici cu povestea mea , a copilului meu si al mamei mele.Acum 5-6 ani mamei i s-a prelevat o biopsie , si ne-am speria f tare, pana sa aflam rezultatul ne-am rugat Maicii Domnului si Sf Nectarie, Eu am promis multe...dar ca o netremnica dupa ce s-a rezolvat tot am uitat ce am promis.Dupa cativa ani, mai exact cu 4 ani in urma am ramas insarcinata,primele ecografii aratau un copil cu probleme, am plans, m-am rugat , si pana la urma Sf Nectarie si Maica Domnului m-au ajutat si am un copil sanatos....o parte din promisiuni iar am uitat de ele...iar acum traiesc o noua drama.Mama e suspecta ca are metasaza la ficat cu punct de plecare necunoscut.Pana acum o saptamana , chiar 2 ...mai exact era suspect somacul, slava Sf Nectarie si Maicii Domnului biopsia de la stomac arata ca nu e cancer...mama e totusi rau..aseptam rezultatul RMN-ului ....dar eu nu inceez sa ma rog si sa sper ca o sa se termine totul si de data asta o sa stiu sa pastrez si respect promisiunile facute.

  • Cristina S Postat la 2013-05-27 21:25

    Doamna Dy P, nu stiu cum sa va contactez pt uleiul de la sf. Nectarie. Va rog sa imi scrieti dvs pe adresa blutweety79@yahoo.com. Cristina.

  • maria crina raduPostat la 2013-05-17 18:51

    As dori sa va fac cunoscut cum puteti ajunge la Manastirea Sf. Nectarie din Eghina fara a fi foarte costisitor (este traseul pe care l-am parcurs impreuna cu familia mea): Am plecat din Bacau (20 aprilie 2013, ora 8) cu autocarul (firma Lilian Express) – pret 50 euro – catre Atena (am ajuns pe 21 Aprilie 2013, ora 10). Mentionez ca se fac multe popasuri pe drum a cate o jumatate de ora cel putin. In vama la bulgari am stat doar vreo 5-10 min cat a verificat pasapoartele iar in vama la greci am stat aproape o jumatate de ora (erau ceva tiruri inainte). Ne-am cazat in Atena la hotel Aris, de 2 stele (25 euro camera de 2 persoane pe noapte) – conditiile nu sunt de doua stele dar pentru noi a fost destul. A doua zi dimineata (adica pe la 10.30), pe 22 Aprilie, am pornit catre Eghina. Traseul a fost urmatorul: -Piata Monastiraki (la 5 min de mers pe jos, de la hotel Aris) ; -De aici am luat metroul catre Pireus (1.4 euro biletul) – cam 10 min a durat calatoria. Din gara Pireus se iese pe partea stanga, se trece podul care traverseaza soseaua si se merge catre dana (gate) 8. De aici se ia feribotul catre Eghina; mentionez ca sunt doua alternative : -Cu feribot de masini + pasageri – pret 13 euro ; durata – aproximativ o ora si jumatate; -Cu feribot de pasageri (cursa rapida) – pret 13.5 euro ; durata 40 minute. Noi am luat cursa rapida, compania Dolphin (vapor nr. 17) – ne-a ajutat putin sa identificam « oficiul » de bilete un nene fara servici care vorbea un pic romaneste. Fiindca am luat bilete dus-intors ne-a costat mai putin: 13,5 euro dus si 10.5 euro intors. Catre Eghina feribotul avea curse la orele: 7, 8.50, 11, 12.50, 15, 16.50 iar pentru intors la orele: 8, 9.50, 12, 14.50, 16 si 17.50. Noi am luat bilet pentru dus la cursa de 11 si pentru intors la cea de 16. Ajunsi in port la Eghina, am luat un taxi (sunt mai multe taxiuri in partea stanga a danei unde opreste feribotul, la vreo 20-30m) care a costat 9 euro pana la poarta manastirii Sf. Nectarie. Daca vreti sa va astepte taxiul cu care mergeti, se poate si aceasta. Daca nu vreti sa va astepte taxiul pt ca vreti sa stati mai mult, trebuie sa ii cereti un nr de tel taximetristului ca sa puteti suna dupa taxi pentru intoarcere, fiindca nu este alt mijloc de transport. Mai mentionez faptul ca in port la Eghina (exact in dreptul danei, peste strada) am vazut un loc de unde se puteau inchiria masini; noi insa am preferat taxiul. De la Sf. Nectarie am luat taxiul catre manastirea Sf. Mina care este in Aeghina Marina (costa 10 euro) insa, din pacate, am ajuns in jur de ora 13.45 si manastirea era inchisa (in intervalul 12 – 16). Ne-am intors cu acelasi taxi in portul Eghina si am dat in total doar 25 euro (in loc de 29 euro cat ar fi trebuit). Din Eghina am luat iar feribotul (din acelasi loc unde ne-a lasat dimineata), apoi metroul din Pireu catre Atena. In Romania ne-am intors tot cu autocarul, cu aceiasi firma, cu cursa de 19 si am ajuns in Bacau a doua zi in jur de ora 23.30. Sper sa va fie de folos. Doamne ajuta!

  • maria crina raduPostat la 2013-05-17 18:28

    Doamna Dy P Lasati o adresa de e-mail la care sa puteti fi contactata.

  • hermina antonPostat la 2013-05-10 11:07

    Ii multumesc Sf Nectarie si Maicutei Sfinte pt ca mi-a indeplinit dorinta de a avea inca un copilas, si m-a ajutata sa fiu sanatoasa pe mine si familia mea.Il rog pe Sfantul meu drag sa aiba mereu grija de sanatatea mea si a familiei mele si sa nasc usor un copilas sanatos care sa creasca cu sanatate si credinta alturi de noi parintii sai si de surioara lui.Credeti cu adevarat si veti primi ajutor.Copilasul meu va primi si numele de Nectarie Stefan daca e baiat sau Nectaria Anastasia daca va fi fetita.Doamne iarta-ma si ajuta-ma te rog, Sf Nectarie sa ne veghezi mereu.Amin

  • cristina schwartzPostat la 2013-04-19 20:06

    vreau sa-i multumesc si eu Sfantului Nectarie pt ca in numai 5 zile de cand am inceput sa citesc acatistul mi-a rezolvat o mare problema ,prietenul meu si-a gasit de lucru desi nu prea aveam sperante la un loc de munca prea curand.Doamne ajuta!!!

  • Dy PPostat la 2013-04-09 08:18

    Buna ziua, Sunt din Timisoara.Ma poate ajuta cineva cu mir de la candela sfatului nectarie. Am avut mai multe sarcini pierdute si ma rog sfantului nectarie sa ma ajute cu sarcina actuala. Va rog mult daca este cineva din Timisoara si ma poate ajuta sa ma contacteze. Sau chiar si din Bucuresti, putem discuta.

  • Gogu Ana MariaPostat la 2013-02-12 22:45

    Doamne ajuta! Pentru inceput vreau sa va spun ca ingerasul nostru Mircea Nectarie (minunea Sfantului Nectarie) are acum un an si cinci luni, este bine sanatos si intradevar este o “minune” de copil. Dar altele sunt motivele care m-au facut sa impartasesc din nou lumii intregi minunile savarsite de sfinti in familia mea. Nu cu mult timp in urma, noptile sotului meu erau un cosmar (si la propriu si la figurat). Dar ce alta salvare putem gasi decat la Bunul Dumnezeu si la sfintii mei dragi: Sfantul Nectarie, Sfantul Nicolae, Maicuta Domnului. Asadar m-am apucat sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie, Acatistul Sfantului Nicolae, Paraclisul Maicii Domnului si rugaciuni catre Bunul Dumnezu si Domnul Nostru Isus Hristos in fiecare seara. Vreau sa va spun ca deja din prima seara de rugaciune sotul meu s-a odihnit. Nepotica mea s-a nascut cu o malformatie congenitala la ochisor, are doar trei anisori si o “expereienta vasta “in spitalele de specialitate. Ma rog pentru ea la Bunul Dumnezeu si la sfintii mei dragi: Sfantul Nectarie, Sfantul Nicolae, Maicuta Domnului, iar vestile bune au inceput sa apara - in urma RMN-ului facut i s-a spus ca ochisorul isi va reveni in timp, trebuie doar sa aiba rabdare si credinta. Pe “lista” mea de rugaciune mai este si baietelul unor prieteni, care a suferit un accident tot la ochisor (i-a fost distrus ochiul in proportie de 80% in urma unei lovituri). Datorita rugaciunii baietelul este bine acum, a inceput sa isi foloseasca ochiul, iar la inceputul lunii martie il va programa pentru operatia de schimbare de cristalin. Multumesc din suflet Bunului Dumnezeu, Domnului Nostru Isus Hristos, Sfintilor mei dragi: Sfantul Nectarie, Sfantul Nicolae, Maicutei Domnului pentru atata bunatate si indurare, pentru ca au grija de familia mea si de oamenii apropiati noua. Bunule Dumnezeu, Doamne Isuse Hristoase, Sfinte Nectarie, Sfinte Nicolae, Maicuta Sfanta iertati-ma si ma miluiti pe mine pacatoasa!

  • mirela mirelaPostat la 2013-01-22 15:28

    Buna ziua , ma numesc mirela, am trecut printr-un necaz mare , nascandu-mi bebelusul mort cu putin timp inainte de termen , l-am descoperit pe sf Nectarie intre timp si m-am rugat la el din tot sufletul citindu-i Acatistul timp de 40 de zile .....impreuna cu Parintele Arsenie Boca ei m-au ajutat si am ramas insarcinata la timp de 3 luni dupa ce mi-am pierdut primul copil ...e o minune , multumesc din suflet ......Sf Nectarie , prietenul meu !!!!

  • Rodica RodicaPostat la 2013-01-11 14:15

    Ma alatur si eu persoanelor care au avut parte de ajutorul SFANTULUI NECTARIE. In urma cu un an,dupa citirea acatistului Sf.Nectarie timp de 40 de zile copiii mei si-au gasit un loc de munca dupa multe incercari esuate. Ceea ce m-a impresionat foarte mult era faptul ca baiatul a fost si el determinat sa citeasca acatistul de cateva ori,dupa care a si primit un raspuns pozitiv,iar fata a fost prima pe lista la examenul de titularizare pe care l-a sustinut anul trecut. Multumesc din suflet Bunului Dumnezeu si Sfantului Nectarie,care nu intarzie sa ii ajute pe cei aflati la ananghie. Va sfatuiesc sa cumparati acatistul Sfantului si sa-l cititi cu mare incredere si credinta. Rog pe cei care pot face rost de mir de la Sfanta Manastire,RAdu-Voda din Bucuresti sa-mi trimita si mie.VA dau adresa mea de email ca sa putem lua legatura:anaceabuna@yahoo.com

  • ana maria -Postat la 2012-12-30 12:06

    Multumesc Sf Nectarie pentru linistea adusa si pentru ajutorul dat in a trece peste incercarie vietii!

  • Pirvu GeorgetaPostat la 2012-12-12 14:16

    De Sfantul Nectarie am aflat intr-o zi de sarbatoare 21mai 2012 cand am vizitat o buna prietena care mi-a spus ca doreste sa mearga in insula Eghina de ziua Sfatului Nectarie intrucat ii ascultase multe rugaciuni. I-am spus ca si eu doresc sa merg in acea excursie. Nu stiam atunci cata nevoie aveam de mila si de ajutorul Sfantului Nectarie. Peste cateva zile aveam sa aflu ca eram suspecta de cancer la san iar pe 20 iunie am fost operata. De aici a urmat un cosmar cu analize ratacite, apoi cu diagnostic cert de cancer si cu trimiterea mea urgenta la o faimoasa clinica de oncologie unde s-a constatat ca am metastaze in toti corpii ososi si o speranta mica de viata. Nu am incetat sa ma rog in tot acest timp. Am fost impreuna cu doua bune prietene in pelerinaje la Manastiri, la Sinca Veche si la Mormantul Sfantului Parinte Arsenie Boca. Eram disperata viata mea se schimbase total fara ca macar sa am o stare de rau. Nici o durere, nimic. Mi-au fost alaturi familia, prietenii si mi-a fost dat sa cunosc multi oameni deosebiti. Prima imagine a Sfantului Nectarie am primit-o prinsa intr-un breloc pe care mi la daruit la despartire dna Flori, o doamna care m-a incurajat la prima sedinta de chimioterapie. Doamna Flori a intermediat deplasarea mea la Viena pentru investigatii mai ample. Dansa nu mai este printre noi. Il rog pe Sfantul Nectarie sa o aiba in grija. Inainte de deplasarea mea la un celebru spital din Viena am fost la Manastirea Cotmeana unde am stat de vorba cu Staretul Manastirii, un preot cu mult har si care de asemeni m-a incurajat si mi-a spus sa ma rog Sfantului Nectarie. In septembrie am ajuns la Viena iar lucrurile aveau sa se schimbe radical in ce priveste diagnosticul meu. Am renuntat la chimioterapie, facusem doua sedinte, si am inceput un tratament medicamentos pentru cancer incipient, metastazele disparusera din toti corpii ososi. A venit si ziua excursiei in insula Eghina. Am mers la Sfantul Nectarie sa-i multumesc pentru minunea savarsita cu mine. Am plans tot timpul in preajma Sa. A plans si Sfantul Nectarie. A fost semnul ca rugaciunile mele inlacrimate mi-au fost ascultate. O minune a fost imortalizata de aparatul meu de fotografiat, Sfantul Nectarie plange apoi ma priveste zambind cu ochii deschisi. Sa ma credeti : Sfantul Nectarie ajuta celor ce se roaga cu credinta. Cu mine a facut o minune. Iti multumesc Sfinte Nectarie pentru ca m-ai vindecat de cancer ! Doamne ajuta ! De Sfantul Nectarie am aflat intr-o zi de sarbatoare 21mai 2012 cand am vizitat o buna prietena care mi-a spus ca doreste sa mearga in insula Eghina de ziua Sfatului Nectarie intrucat ii ascultase multe rugaciuni. I-am spus ca si eu doresc sa merg in acea excursie. Nu stiam atunci cata nevoie aveam de mila si de ajutorul Sfantului Nectarie. Peste cateva zile aveam sa aflu ca eram suspecta de cancer la san iar pe 20 iunie am fost operata. De aici a urmat un cosmar cu analize ratacite, apoi cu diagnostic cert de cancer si cu trimiterea mea urgenta la o faimoasa clinica de oncologie unde s-a constatat ca am metastaze in toti corpii ososi si o speranta mica de viata. Nu am incetat sa ma rog in tot acest timp. Am fost impreuna cu doua bune prietene in pelerinaje la Manastiri, la Sinca Veche si la Mormantul Sfantului Parinte Arsenie Boca. Eram disperata viata mea se schimbase total fara ca macar sa am o stare de rau. Nici o durere, nimic. Mi-au fost alaturi familia, prietenii si mi-a fost dat sa cunosc multi oameni deosebiti. Prima imagine a Sfantului Nectarie am primit-o prinsa intr-un breloc pe care mi la daruit la despartire dna Flori, o doamna care m-a incurajat la prima sedinta de chimioterapie. Doamna Flori a intermediat deplasarea mea la Viena pentru investigatii mai ample. Dansa nu mai este printre noi. Il rog pe Sfantul Nectarie sa o aiba in grija. Inainte de deplasarea mea la un celebru spital din Viena am fost la Manastirea Cotmeana unde am stat de vorba cu Staretul Manastirii, un preot cu mult har si care de asemeni m-a incurajat si mi-a spus sa ma rog Sfantului Nectarie. In septembrie am ajuns la Viena iar lucrurile aveau sa se schimbe radical in ce priveste diagnosticul meu. Am renuntat la chimioterapie, facusem doua sedinte, si am inceput un tratament medicamentos pentru cancer incipient, metastazele disparusera din toti corpii ososi. A venit si ziua excursiei in insula Eghina. Am mers la Sfantul Nectarie sa-i multumesc pentru minunea savarsita cu mine. Am plans tot timpul in preajma Sa. A plans si Sfantul Nectarie. A fost semnul ca rugaciunile mele inlacrimate mi-au fost ascultate. O minune a fost imortalizata de aparatul meu de fotografiat, Sfantul Nectarie plange apoi ma priveste zambind cu ochii deschisi. Sa ma credeti : Sfantul Nectarie ajuta celor ce se roaga cu credinta. Cu mine a facut o minune. Iti multumesc Sfinte Nectarie pentru ca m-ai vindecat de cancer ! Doamne ajuta !

  • iulia apalaghieiPostat la 2012-11-21 11:32

    Buna ziua As avea si eu nevoie de mir de la candela sfatului nectarie si nu pot sa ajung in Bucuresti. Va rog mult daca poate cineva sa ma ajute adresa mea de mail este iulya_vip@yahoo.com .Va multumesc

  • paval doruPostat la 2012-11-19 12:31

    iata astazi ma alatur si eu celor care marturisesc despre minunile marelui Sfant Ierarh Nectarie. Totul a inceput la inceputul lui iunie cand mi-au aparut problemele iar in scurt timp am fost diagnosticat cu limfom Hodgkin in stadiul 2 . Am aflat despre minunile Sfantului Nectarie si am inceput sa ma rog pentru a ma scapa de aceasta problema si credetima ca rezultatele au inceput sa apara in scurt timp incepand cu gasirea tratamentului corespunzator, a medicamentelor.Sunt la jumatatea tratamentului si dupa primul tomograf medicii de la spitalul fundeni mau felicitat pentru evolutia rapida a tratamentului aplicat. Vreau sa va spun ca increderea in ajutorul lui Dumnezeu acordat prin intermediul acestui Sfant ma tinut pe linia de plutire fizic si pshihc, am primit ajutor financiar de la rude , am gasit intelegere la servici.Am toata increderea ca Sfantul Mare Ierarh Nectarie ma va ajuta in continuare in evolutia tratamentului si in restul vietii pentru ca nu ii lasa pe cei care se roaga lui si fac cunoscute minunile sale oricare ar fi ele.

  • ANCA ANCA MARIAPostat la 2012-11-19 11:56

    Va scriu si eu cum Sfantul Nectarie m-a ajutat.In saptamana 16 de sarcina copilul meu a fost diagnostigat cu 6 chisti de plex coroid pe creier de dimensiuni diferite.Doamna Doctor mi-a spus ca acestia se pot retrage,se poate naste cu ei sau se asociaza cu Sindromul Down.Dupa diagnostic am plans si eram daramata psihic si ma intrebam de ce mie ,de ce noua? Stiam de Sfantul Nectarie de minunile lui si in apropierea zonei unde locuiesc este o biserica unde sunt moastele Sfantului Nectarie. Am citit acatistul Sfantului Nectarie cu toata increderea ca o sa fie bine si la controlul de la 20 de saptamani nu mai era nici un chist.Toti au disparut.Doctorita s-a uitat si la inimioara si la degetele si la tot ce putea fi legat de sindromul Down si e bine. Multumesc Sfantului Nectarie,Maica Domnului,Sfantului Ioan Rusul si tuturor celor care s-au rugat pentru sanatatea copilul meu. Doamne Ajuta!

  • Sorina CosmaPostat la 2012-10-31 18:29

    Buna, as dori si eu mir de la Sf.Nectarie pentru o persoana draga care este bolnava.Daca ma poate ajuta cineva il rog sa ma contacteze. E-mail: sorina_gabi@yahoo.com Va multumesc frumos.

  • Oana Simona IsciucPostat la 2012-10-23 10:23

    Buna ziua!Sunt din Bacau si tatal meu este bolnav de cancer...a fost operat de 3 ori!As dori si eu mir de la Sfantul Nectarie...va rog frumos!Platesc cat este nevoie fara nici o problema!Multa sanatate tuturor!Adresa mea de mail este oanasim80@yahoo.com

  • roxana romanPostat la 2012-10-20 08:42

    Buna ziua tuturor, Sfanul Nectarie ne ajuta pe toti, rugacinea noastra este primita intodeauna, eu asa am simtit si va imdemn sa va rugati indiferent de problemele avute si indiferent de cum spuneti rugaciunea. Doamne ajuta!

  • Liliana Madalina BucsaPostat la 2012-10-19 21:29

    ultumim din suflet Sfantului Nectarie pentru linistea sufleteasca ce ne-a daruit-o, pentru ajutorul dat intr-un moment dificil din viata noastra de parinti si pentru edificarea diagnosticelor puse de un doctor inconstient din provincie. Cu ajutorul credintei in Dumnezeu si in Sfinti am reusit sa ne clarificam intr-o problema de sanatate a fiului nostru Stefan in varsta de 4 ani si 9 luni, care in urma unui C.T. a fost diagnosticat cu mai multe afectiuni neurologice ce ar fi necesitat interventie chirurgicala. La sosirea noastra in Bucuresti, primul popas l-am facut la Manastirea Radu Voda, la moastele Sf. Nectarie, unde ne-am rugat pentru sanatatea copiilor. Sf. Nectarie m-a ajutat sa trec cu calm peste asa un soc emotional si m-a intarit sa lupt si sa merg mai departe. Dupa ce i-am facut o slujba pentru sanatate, am primit de la preot o sticluta cu ulei sfintit de la candela ce arde deasupra raclei, cu care l-am uns pe Stefan zilnic, in semnul crucii, in zona afectata. Tot din acea zi am inceput sa citesc si Acatistul Sf. Nectarie Taumaturgul de la Eghina. Vreau sa va spun ca ajutorul din partea Sf. Nectarie nu a incetat sa apara nici in cazul nostru; incepand de a doua zi cand ar fi trebuit sa ne internam pentru investigatii la un spital din Bucuresti si nu a mai fost nevoie deoarece din punct de vedere neurologic copilul era foarte bine, iar medicii deja suspectau niste erori medicale. Primul lucru pe care l-am facut la plecarea din spital, ne-am reintors la Manastirea Radu Voda pentru multumiri. In ziua urmatoare am efectuat RMN-ul cu sedare la un centru privat si totul a decurs bine. Tot Sf. Nectarie a grabit sosirea rezultatului care ar fi trebuit primit in 14 zile, l-am primit in 3 zile. Rezultatul a fost bun, deoarece multe din diagnosticele date in provincie nu s-au mai confirmat, existand totusi o problema congenitala, un chist asimtomatic, care nu ne dadea liniste. Am primit de la o prietena, cu care nu mai vorbisem de ceva timp, numarul de telefon al celui mai bun neurochirurg din tara si am plecat in Bucuresti pentru o interpretare a RMN-ului, rezultatul fiind favorabil atat pentru Stefan cat si pentru noi ca si parinti. Doresc sa-i multumesc cu recunostinta Sf. Nectarie pentru tot ajutorul si toate minunile pe care le-a savarsit in 20 de zile cu Stefan si cu noi intr-un moment disperat din viata noastra. Stefan a constientizat ajutorul lui Dumnezeu si a Sfantului Nectarie si le multumeste zilnic pentru ca este sanatos. Multumim din suflet Sfantului Nectarie, Maicii Domnului, Sfintei Paraschiva, bunului Dumnezeu si tuturor sfintilor care ne sunt aproape zi de zi. Ma bucura enorm relatia speciala pe care o are copilul meu de numai 5 ani si 3 luni cu Sfantul Nectarie, asta dupa ce a trecut prin numeroase investigatii, dar cu ajutorul Sfantului acum e bine. Dupa acel moment critic din viata noastra de parinti si a lui de copil, Stefan a inceput sa colectioneze de la toate bisericile si manastirile obiecte religioase: "mir, carticicele de ragaciuni si icoane". Seara construieste din cuburi ¨Casa Sfantului Nectarie", sunt foarte frumoase bisericile cu adevarate curti interioare. In momentul in care intra intr-un magazin bisericesc, zareste icoanele cu Sfantul Nectarie de la usa si le doreste cu disperare. De curand a facut cadou preotului de la biserica de care apartinem o icoana cu Sfantul Nectarie. Sunt fericita cu un astfel de copil, este un copil special si ce ma bucura enorm este ca ii impregneaza si baiatului mai mic spiritul bisericesc. Ma rog Sfantului ca la urmatorul RMN sa nu-i mai iasa ca si diagnostic acel chist, sa se resoarba, sa avem continuitate in servici,sa ne lumineze mintea astfel incat sa ne facem o afacere de familie si sa ne ajute si pe noi Sfantul sa ajungem la casa lui in AEGINA. Mai nou am citit cateva mesaje din partea Patriarhiei Romane cu privire la sosirea Moastelor Sfantului Nectarie care vor fi aduse in perioada 24 octombrie -30 octombrie la Bucuresti .Poate ne ajuta Dumnezeu sa ajungem cu baiatul. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  • cimpoca elenaPostat la 2012-10-18 13:27

    chemati-l pe sf Nectarie cu nadejde si cu credinta si va fi langa voi,va pot marturisi ca dupa 8 zile in care am citit acatistul sf Nectarie viata si sufletul meu s au linistit si s au umplut de bucurie,am primit bani de la sora mea din germania fara sa i cer,de care chiar aveam nevoie,prietenul meu a facut primul pas,se reintoarce in relatia noastra cu umilinta si cu smerenie,deci rugati-va neincetat si veti primi ajutor de la sf Nectarie si ceilalti sfinti impreuna cu Maica Domnului care mijlocesc rugaciuni ptr noi nevoiasi.Cere-ti si vi se va DA.

  • Codrut GhioneaPostat la 2012-10-17 23:05

    Scriu in numele mamei mele Catalina,care doreste si ea sa spuna despre minunile acestui mare Safnt.In 2011 sotului meu i.a aparut pe obrazul stang o alunita. Din cauza barbieritului ii curgea mult sange din acel loc. Am tot sperat sa se vindece ,dar acest lucru nu s.a intamplat.Am asteptat 1 an sa se vindece dupa care ne.am dus la doctor. Situatia se inrautatise9alunita se inegrise si devenise foarte urata) ,iar doctorul a pus diacnosticul, cancer. Speriata de acest lucru am inceput sa citesc acatistul Sfantului 40 zile si sa.l ung cu mir, rugandu.l pe Sf Nectarie sa.l scape de acesta boala.In acest timp a fost operat,iar diacnosticul a fost cel mentionat mai sus.Am avut incredere ca sfantul il v.a ajuta, ceea ce s.a si intamplat.Multumesc din tot sufletul Domnului Iisus Hristos, Maicii Domnului,pt minunile savarsite prin sfiintii sai.Rugati.va cu credinta si nadejde, nu deznadajduiti ca ajutorul lor vine cu siguranta .Amin

  • xx xxPostat la 2012-10-17 08:36

    Safntul Nectarie a intrat decurand in viata mea si mi-a dat lumina si pace in suflet. Vad cum in fiecare zi pas cu pas ma protejeaza in toate lucrurile mari si mici. As vrea nespus de mult sa am un pic de mir de la el dar eu sant departe de Bucuresti.(Bineinteles ca suport costurile necesare) Va rog sa ma ajutati! Am o problema de sanatate care ma face sa sufar de multi ani de zile. adresa mea este cori_ki@yahoo.com

  • Andreea UlPostat la 2012-10-11 23:44

    Sfantul Nectarie a trimis o particica din moastele sale si in Brasov, va puteti inchina la ele in permanenta la biserica Sf Ioan Botezatorul din cartierul Craiter. Sunt atat de fericita si nu-mi vine sa cred ca in apropiere de locuinta mea este asa o minune. De multe ori cand eram in biserica ma gandeam : “Ce bine ar fi fost sa fie aici Sfantul Nectarie!” si acum ma infricosez si-i multumesc Sfantului ca a venit si-i cer iertare ca nu sunt vrednica de iubirea pe care mi-o poarta. M-a vindecat de cancer acum 8 ani. Alaturi de ele, in racla, sunt moastele Sf. Gheorghe, Sf. Andrei,Sf. Luca din Crimeea,Sf. de la Aiud, o particica din lemnul Sfintei Cruci si multe alte moaste. (Andreea)

  • cimpoca elenaPostat la 2012-10-08 19:53

    pot spune ca sf nectraie el m a descoperit pe mine,am simtit prin invalmasare cum am deschis un site exact cu rugaciunile necesare sufletului meu,simt o mare usurare si presimt un mare ajutor de la maica domnului,parintele arsenie si sf nectarie care mijlocesc rugaciuni ptr sufletul meu.Doamne ajuta!

  • cimpoca elenaPostat la 2012-10-08 18:42

    intradevar este o mare minune ca am descoperit pe sf nectarie

  • Codrut GhioneaPostat la 2012-09-23 21:40

    Vreau sa spun si eu despre minunile Sf Nectarie pe care le.a facut in viata mea.Din cauza ochelarilor mi-a aparut la urechea stanga o iritatie jenanta care nu se mai vindeca. In momentul cand m-am uns cu ulei de la Sf Nectarie, in max 2 zile iritatia a disparut. Uimitor.Dupa putin timp m-am trezit cu o durere de mijloc groaznica.Dupa ce m.am uns cu ulei sfant, durerea a incetat miraculos in cateva ore.Este doar bunatatea sfantului.De ceva vreme am o slabiciune la ochi la lumina neonului, lumina puternica, din cauza calculatorului. Am incercat tot felul de vitamine pt ochi, care mi-au mai stopat din sensibilitate. De curand m-am dat cu mir si imi simt ochii mult mai clari. Dar cel mai mult l.a ajutat pe tatal meu care din cauza unui furung destul de dubios care i-a aparut pe obraz, a fost operat.Noi din familie, ne.am rugat bunului Dumnezeu, Sf Nectarie , Maicii Sfinte si tuturor sfiintilor si iata ca rezultatul operatiei a fost unul bun. Multumesc din suflet si celorlalti sfinti la care eu ma rog, Sf Mina, Sf Ciprian, Sf Antonie, Sf Stelian. Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti

  • Ana-Maria PetreaPostat la 2012-09-17 17:39

    Va rog frumos, daca puteti trimite mir, sa imi dati un email la mtzzz@ymail.com (evident, platesc pt transport, tot). Am o persoana foarte apropiata care este bolnava si chiar daca ea nu e convinsa, eu sunt sigura ca Sfantul Nectarie o poate ajuta.

  • GABRIELA adrianaPostat la 2012-09-13 09:55

    Doamne ajuta! Cu greu am reusit sa ma loghez pentru a putea da si eu marturie sf. Nectarie,dar uite ca am reusit. Datorita problemelor grele care au intervenit in familia mea ,l-am cunoscut pe sf. Nectarie. Am fost la manastirea RADU VODA din Bucuersti,de citeva ori si m-am rugat cu credinta acatistul sf. Nectarie desi la inceput datorita faptului ca eu crezind ca se ocupa doar de probleme de sanatate nu am avut mare incredere. Ulterior am vazut totusi ca este ajutor tuturor celor care se roaga. Eu inca nu am rezultatele pe care mi le-am dorit dar cred ca sf. Nectarie stie mai bine ce este bine pt. mine si poate de aceea inca mai persista situatia neplacuta din familia mea. Cert este ca eu am mare incredere in el si sunt incredintata ca EL ma va ajuta cu tot ce este necesar pt. mine. La inceput am considerat ca inca nu am ce marturie sa dau pentru sf. Nectarie datorita faptului ca situatia mea familiala nu s-a rezolvat ,dar vazind ajutorul nepretuit pe care fratele meu il primeste continuu,ma incredinteaza ca si eu voi fi ajutata si ca problema mea se va rezolva cu credinta si rabdare. Stiu ca rugaciunile mele sunt ascultate,si-i multumesc pentru asta Imi este foarte greu,sunt extrem de mahnita si uneori foarte revoltata si poate de aceea inca nu pot primii ajutor ,pentru ca nu pot cu tot sufletul meu sa ma rog pentru vrasmasul meu si sa-l iert asa cum ar trebui. Pt. aceasta am cerut ajutor si-i multumesc Sf. Nectarie ca ma ajuta. DOAMNE AJUTA!!!!!!!!!!

  • Larisa DiPostat la 2012-09-13 06:09

    Radac Roxana , iti pot trimite eu mir. Daca citesti asta,eu am sa mai intru pe pagina asta sa vad daca ai raspuns. Lasa o adresa de mail..ca sa putem lua legatura. Daca mai doreste cineva, as fi bucuroasa sa ajut, daca am cum !

  • simona croitoruPostat la 2012-09-10 13:42

    Daca sunteti din Bucuresti, puteti merge la Manastirea Radu Voda sa luati mir. Daca nu, ar trebui sa lasati si date de contact, eventual o adresa de mail de ex. Oricum, sa aveti nadejde mare ca si rugaciunile ajuta f mult. Sfantul Nectarie a ajutat-o si pe mama mea cu sanatate. A avut pancreatita si a stat 2 luni si jumatate in spital, 3 zile la terapie intensiva dupa operatie. Au trecut 3 ani de atunci si este bine. :) Doamne ajuta!

  • Radac RoxanaPostat la 2012-08-31 10:01

    Mama mea este grav bolnava si nu mai avem speranta decat la Dumnezeu si la Sfintii lui. Va rog frumos daca ma puteti ajuta cine poate sa imi trimita mir de la moastele Sfantului Nectarie?

  • Andreea MunteanuPostat la 2012-08-27 16:44

    Sfantul Nectarie m-a ajutat si pe mine, a fost cel care mi-a redat increderea in fortele proprii. Sunt convinsa ca povestea mea nu este nici pe departe emotionanta si dureroasa precum a celor care sufera de boli grele. Insa am s-o expun pe scurt pentru a arata inca o data ca Sfantul Nectarie ii ajuta si pe ce cei care au suferinte sufletesti, nu doar trupesti. Sunt plecata de 2 luni din tara, am venit aici cu sotul meu caruia i s-a oferit un loc de munca mai bun decat cel din Romania. Viata aici nu este usoara, iar dorul de casa e tot mai apasator. Am renuntat la locul de munca pe care il aveam si mi-am urmat sotul sperand ca imi voi gasi si eu un job. Nu a fost usor,faptul ca nu eram sunata dupa ce depuneam zeci de CV-uri incepuse sa ma descurajeze incat plangeam zi de zi si ma rugam Sfantului Nectarie sa ma ajute sa imi gasesc ceva de munca. Ajutorul nu a intarziat sa apara si dupa 40 de zile de citit acatistul Sfantului, am fost acceptata la o mare companie la care nici nu visam. Nu ezitati sa va rugati cu credinta si cu speranta pentru ca Sfantul Nectarie va va fi cu siguranta alaturi atunci cand veti avea nevoie de El.

  • sanda nandraPostat la 2012-08-15 19:57

    Sanda Nandra Ajutorul material si mai ales sufletesc, l-am simtit si eu de la Sfantul Nectarie. Tocmai semnasem hartiile la banca pt un apartament, ca sotul meu si-a pierdut job-ul; eu fiind studenta, va imaginati ca s-a instalat o panica totala la noi in familie! Cu toate ca incercam sa gasesc cuvinte de incurajare pt toti ma poticnea plansul cum deschideam gura sa zic ceva. Dupa cateva zile de framantari, mi-am amintit de acatistul Sf. Nectarie. Il mai citisem de 3 ori pana acum, mai mult mecanic, dar de data aceasta am simtit cum toti norii gandurilor mele se risipesc si o liniste sufleteasca ma cuprinde .Asta era : gasisem pe cineva care sa ma asculte! Gaseam cuvinte de incurajare si reuseam sa « mobilizez » familia prin actiuni si vorbe de care ma miram singura de unde-mi vin in minte (!?!). Dupa cateva zile de cand citeam Acatistul Sf. Nectarie, sotul, care batuse la multe porti pana atunci, este chemat la un interviu; totul a decurs asa de usor si simplu, ca pe roate! Nici nu l-au mai chemat pe urmatorul la interviu! Acum face parte dintr-o echipa care ii place si este foarte apreciat; Cand imi povesteste ce se mai intampla pe la job raman impresionata de adevarul din cuvintele din acatist: Pe multi i-ai ajutat aratandu-le lor, dar si pe mai multi i-ai ajutat fara ca ei sa stie de unde le vine ajutorul. In concluzie, as vrea sa-i multumesc Sfantului Nectarie pt ajutorul acordat familiei noastre si sunt convinsa ca cineva acolo sus are grija de noi toti!

  • Alecsa Elena GeorgianaPostat la 2012-08-13 20:40

    Mir de la Sf Nectarie gasiti la Manastirea Radu Voda din Bucuresti.Sunt sigura ca mai se gaseste si in biserici.Sanatate multa,credinta si iubire.

  • Ramona MaltinPostat la 2012-08-10 12:46

    Buna ziua. Va rog frumos cine ma poate ajuta si pe mine cu mir de la Sf. Nectarie va rog din suflet sa imi trimita mesaj pe adresa de mail maltinramona@yahoo.com. Va multumesc din suflet si va doresc multa sanatate si intradevar daca te rogi din suflet Bunul Dumnezeu si Sf Nectarie nu te paraseste niciodata. V

  • Huiban CristiPostat la 2012-07-31 20:05

    Am nevoie mai mult ca niciodata de credinta ca mama sa se faca bine. A fost diagnosticata de cancer la stomac, de forma maligna.A fost operata si inchisa inapoi fara nici un rezultat,doar 3 drene puse.A suportat o interventie pentru 2 drene la rinichi si dupa 3 zile a mai avut o interventie de deblocare a rinichiului drept.Azi parca si-a mai revenit. Rog Sfantul NECTARIE sa o ajute pe MAMA cu o minune si sa se faca bine !!!

  • Codrut GhioneaPostat la 2012-07-28 02:12

    Sunt intr-o cumpana a vietii mele cand ceea ce imni doresc cel mai mult, adica sa-mi gasesc un loc de munca si sa-mi intalnesc jumatatea, imi lipseste. Am citit comentariile oamenilor care au primit alinare pt problemele lor de la Sfantul Nectarie si m-am emotionat teribil. Este minunatsi in acelasi timp pansament pt suflet faptul ca se intampla asemenea minuni. Sper ca intr-o zi sa impartasesc si eu aici povestea mea si sa ma bucur si eu. Doamne ajuta si Sfantul Nectarie sa ne ocroteasca pe toti

  • Olimpia TimoniaPostat la 2012-07-19 12:55

    Nu am cuvinte sa multumesc Sfantului Nectarie. Dupa o saptamana in care am stat intr-un stres de neimaginat din cauza unui diagnostic pus tatalui meu de leucemie limfatica cronica si o febra care nu mai scadea singurul lucru care mi-a venit in minte era sa merg undeva sa vorbesc cu un preot, eu fiind la distanta de 450 de km. Am citit de Sf. Nectarie si asa am ajuns la Manastirea Radu-Voda chiar in momentul in care tatal meu era la Cluj pt. a repeta analizele. Am vorbit cu un preot si mi-a dat sa citesc Accoperamantul Maicii Domnului si al Sf. Nectarie, am fost si la moastele Sfantului si exact in acea zi au iesit analizele toate bune. Cu lacrimi ii multumesc Sf. Nectarie si Maicii Domnului si recomand tuturor ca inainte de medici sa mearga la biserica.

  • g sPostat la 2012-06-27 19:23

    ....(s-a trezit baiatul)citesc deseori viața sfântului și de fiecare dată când o citesc primesc curaj și îndrumare ca să trec peste toate ispitele vieții cu nădejde în ajutorulș lui Dumnezeu, precum a făcut și Sf. Nectarie pe care-l avem ocrotitor și al căsniciei noastre.

  • g sPostat la 2012-06-27 19:17

    buna ziua. Vreau sa multumesc Sf. Nectarie in primul rand ca atunci cand nu mai aveam nici o speranta, m-am rugat lui si am primit intr-o zi o veste minunata, precum ca sotia mea este insarcinat, lucru pe care nu-l mai asteptam, imi dadeam seama de multimea pacatelor mele...si totusi Sf. Nectarie asculta si rugaciunile pacatosilor. Imi doream in cotinuare sa treaca cu bine si perioada sarcinii asa ca l-am chemat in contiuare pe Sf. Nectarie in ajutor. In ciuda multor complicatii si internari prin spital, sotia mea a nascut un baietel frumos si sanatos, pe care-l iubim nespus de mult fiindca el a pus capac multor dispute ale noastre. Practic nu mai gasim chiar 1000 si una motive de cearta din pricina egoisumului propriu. Lumea noastra era cumva goala fara acest insemnat dar. Ma rog in contiunuare sfântului să ne ocrotească familia și-l recomand și celorlați apropiați și prieteni ca un grabnic ajutător în toate necazurile vieții. Citesc deseori viața

  • viorela calotaPostat la 2012-06-15 11:51

    As vrea sa multumesc si eu Sfantului Nectarie, grabnic ajutator. Am fost la manastirea Radu Voda si m-am rugat impreuna cu sotul meu sa-si gaseasca un loc de munca pentru ca actualul era extrem de solicitatnt iar sotul meu se imbolnavise de stres si nu mai putea rezista. A cautat mai mult de 1 an sa-si schimbe locul de munca dar sansele erau foarte mici. In sfarsit a fost chemat la un interviu si am fost la Sfant sa ne rugam sa primeasca job-ul respectiv ca sa se poate linisti d.p.d.v profesional. M-am rugat din tot sufletul Sfantului Nectarie si am simtit caldura lui si ajutorul lui inestimabil si i-am promis ca o sa dau marturie si ca o sa va povestesc ca el e viu si ca ne aude si ca ne ajuta. Important e sa credem! Doamne, ajuta!

  • Alexandra CPostat la 2012-05-14 13:15

    Acum ceva timp m-am indragostit de cine nu trebuia. Stiam ca nu e bine...Asa ca, m-am rugat cu lacrimi in ochi la Dumnezeu sa ma ajute sa imi gasesc pe cineva care sa ma iubeasca la fel cum il iubesc si eu. Minunea s-a infaptuit foarte repede. Acum suntem casatoriti si avem si un copil impreuna. Lucrurile s-au aranjat foarte bine. Pana de curand cand am aflat ca mama mea a fost diagnosticata cu cancer la san. Niciodata nu am mai fost asa de trista. Inca nu stim in ce stadiu este, asteptam rezultatele de la biopsie. Nu stiu ce sa mai fac in momentul asta decat sa ma rog la Dumnezeu si la Sfnatul Nectarie, vindecatorul de cancer, sa faca o minune si pentru mama mea, sa se faca bine. Ajuta-ma, Doamne! Ajuta-ma, Sfinte Nectarie! Rugati-va la Dumnezeu si la Sfinti si se vor milostivi de noi, pacatosii.

  • Maria RosPostat la 2012-02-25 22:18

    Salutari tuturor crestinilor! Vreau sa impartasesc si celorlalti experienta minunata pe care am trait-o in urma descoperirii Sfantului Nectarie. Atunci cand eram in pragul disperarii si simteam ca nu mai am pentru ce trai, el mi-a venit in ajutor. Va spun cu mana pe inima ca, la nici o luna de cand am inceput sa ma rog lui, problemele mele s-au rezolvat. In primul rand, mi-am gasit serviciu iar in al doilea rand mi-a dat speranta de care am avut atata nevoie. Rugati-va lui din inima. Laudat fie numele Sfantului Nectarie, laudat fie numele Domnului, ca a ascultat ruga unei pacatoase ca mine.

  • nicoleta oanaPostat la 2012-02-09 16:42

    Doamne ajuta! Sfantul Nectarie m-a ajutat si pe mine foarte mult la examene,mereu mi-a picat ce am stiut,sau chiar daca nu era ceea ce stiam eu mai bine, Sfantul m-a ajutat si am dat raspuns bun si am luat note mari la toate examenele. In orice lucru i-am cerut ajutorul,el a fost alaturi de mine...

  • Matei CorinaPostat la 2012-01-26 14:26

    Buna ziua! As dori foarte mult mir de la SF. Nectarie pentru bunica mea care sufera de ischemie acuta (trebuie sa-i taie piciorul), daca ma poate ajuta cineva, sa-mi scrie pe adresa de mail david_corina26@yahoo.com.Va multumesc anticipat.

  • Denisia BoticiPostat la 2012-01-23 17:36

    Buna ziua, As dori foarte mult mir de la SF. Nectarie, daca ma poate ajuta cineva, sa-mi scrie pe adresa de mail mihaeladeny@yahoo.com.Multumesc anticipat.

  • Angeli AnagnostePostat la 2012-01-23 00:20

    As dori si eu mir de la Sfantul Nectarie ... Am nevoie pentru bunicul meu care este bolnav .... Multumesc! Mister_rest@yahoo.com

  • cuciuc carmenPostat la 2012-01-19 12:40

    DOAMNE-AJUTA! MAMA MEA A SUFERIT UN ACCIDENT VASCULAR ACUM CATEVA ZILE.AM CITIT ACATISTUL SFANTULUI NECTARIE CU MARE CREDINTA SI SPERANTA.AM MERS CU MAMA LA MEDIC.SIMTEAM CA TOTUL VA FI BINE AVANDU-I ALATURI PE SF.NECTARIE SI MAICUTA DOMNULUI.DUPA CATEVA ZILE MAMA E RECUPERATA TOTAL.MULTUMESC SF NECTARIE SI TUTUROR SFINTILOR!RUGATI-VA DIN TOATA INIMA.MINUNILE NU INTARZIE SA APARA.

  • Elena Cosmina BaltatescuPostat la 2011-12-23 17:01

    Buna seara! As dori sa spun ca eu nu m-am rugat nici odata la Sf Nectarie si totusi el mi-a aparut in vis. M-am visat la moastele lui. El era intr-un sicriu de argint. Prima oara nu s-a intamplat nimic, a doua oara cand m-am dus la moaste s-a ridicat din sicriu si s-a uitat la mine iar eu m-am speriat si am fugit. I-ar a treia oara cand m-am intors tot la fel s-a uitat la mine dar cand am dat sa fug el sa ridicat din sicriu si s-a transformat intr-un babat frumos care m-a prins de mana si mi-a spus ca de ce mi-e frica. Am ramas langa el doar ca el spunea ca vrea sa-i multumeasca si celui care a avut grija de corpul lui. stiu doar ca era un barbat brunetel. Api s-a intors la mine si m-a intrebat de ce mi-e frica. si i-am spus ca imi este, ca nu-mi gasesc calea (sunt suparata ca nu stiu ce vreau sa fac in viata)si el mi-a spus " E ti-e frica... " ca si cum stiu ce vreau de la viata doar ca trebuie sa mai caut sau nu stiu, o fi altceva mai maret. Si visul s-a terminat cum il tineam in brate ca si cum era tatal meu. De atunci ma rog la Sf Nectarie sa fie alaturi de mine mereu. Am o durere in suflet de care nu pot sa scap dar care nici nu pot sa spun de ce o am pentru ca nici eu nu stiu. Atunci cand intru in biserica de fapt in orice biserica imi vine sa plang. Nu stiu. Daca poate cineva sa-mi spuna ceva astept orice mesaj. Va multumesc!

  • lenuta rotariPostat la 2011-12-09 16:53

    Vreau sa multumesc tuturor celor care m-au ajutat cu Sfantul Mir de la Moastele Sfantului Nectarie, sa va de-a Bunul Dumnezeu multa sanatate, bucurii si sa asteptati Sarbatoarea Nasterii Domnului cu pace si liniste sufleteasca.Va multumesc din suflet pentru tot. Sa stiti ca Sfantul Nectarie face MINUNI cu oamenii, rugati-va cu credinta si o sa va asculte ruga voastra.Doamne ajuta!!Ne rugam la Sfantul Nectarie sa aiba grija si de baiatul cu cancer la stomac de care va spuneam, vrem sa strangem bani pentru operatie, cu ajutorul lui Dumnezeu,al Maicii Domnului si al Sfantului Nectarie o sa fie bine.Nu stiu de ce dar simt ca o sa fie bine,stiu ca cineva acolo are grija de noi.. Va doresc tuturor Sarbatori fericite si va multumesc din suflet pentru tot ajutorul acordat!!

  • stoica samdelPostat la 2011-11-30 19:42

    An luna octombrie anul acesta am depistat o metastaza la ficat am mers la spitalul fundeni din bucuresti am fc toate analizele de la A la Z si am descoperit ca am un cancer osos cu multiple metastaze la ficat si plamani. antr-o zi eram la spitalul parhon din Bucuresti asteptam pt o consultatie la un medic chirug, antre timp ma antreaba o doamna mai an varsta cu ce probleme eu ia-m aratat fisa a ramas uimita.la care Doamna ma antreaba esti credincios? eu ia-m raspuns cu un glas ragusit da! de ce ma antrebati? zice mergi si te roaga la Sf Nectarie si cere ulei din candela Sf Nectarie.dupa 2 zile m-am si hotarat sa merg s-a antamplat an aceasta zi sa fie si Sf Andrei, am mers si m-am rugat nu ami venea sa mai plec am dat Sf Leturghie si la plecare am mers la preot si am cerut ulei din candela Sf Nectarie m-am simtit asa de bn si de usurat pe timpul slujbei de nu ami mai venea sa plec este minunat sa mergi acolo parca ati ea cu mana si la iesire am cumparat si acatistul Sf Nectarie am ancredere ca va avea grije si de mine si de toata lumea. Mergeti fratilor si rugati-va ca acolo gasiti linistea sufleteasca eu de abia astept sa vina duminica sa merg din nou. Doamne Ajuta

  • Gogu Ana MariaPostat la 2011-11-29 12:41

    In urma unui control periodic pe care il efectuam din 3 in 3 saptamani la d-na doctor din Onesti, care imi monitoriza sarcina, bebelusul a fost diagnosticat cu hernie diafragmatica congenitala (o hernie diafragmatica congenitala este consecutiva urcarii, printr-o bresa a diafragmului legata de o malformatie congenitala, a viscerelor abdominale, care comprima astfel mai mult sau mai putin intens plamanii si inima. Ea se traduce printr-o hipoplazie a plamanilor (acestia sunt insuficient dezvoltati) si prin malformatii cardiace. Ecografia permite diagnosticarea unei hernii diafragmatice cangenitale in timpul sarcinii si asigurarea unei mai bune tratari in perioada postnatala. La nastere, aceasta hernie se manifesta printr-o insuficienta grava si acuta a respiratiei. Tratamentul comporta, in general, o reanimare imediata, mai ales respiratorie, urmata de o suturare chirurgicala a diafragmului.). Aceasta malformatie este intalnita foarte rar 1 din 8.000 de copii se nasc cu ea, iar rata de supravietuire este cuprinsa intre 30-50%. Dupa aflarea acestei "vesti"au urmat o serie de controale la clinici mari din tara (Tg. Mures, Bucuresti), unde ni s-a confirmat diagnosticul bebelusului. Asadar nu ne ramanea decat sa ne rugam Bunului Dumnezeu si sa mergem mai departe: sa duc sarcina la bun sfarsit, sa nasc prin cezariana la o maternitate din Bucuresti de unde bebelusul sa fie transferat la spitalul de urgenta pt copii, unde urma sa fie stabilizat si apoi operat.(Ulterior am aflat ca 95% dintre femeile a caror copilasi au aceasta malformatie opteaza pt. intreruperea de sarcina, intradevar am fost si eu intrebata daca doresc acest lucru, dar mi s-a parut infiorator sa faci intrerupere de sarcina la 24 de saptamani si in primul rand m-am gandit la Dumnezeu si la ce pacat mare este avortul - 1%daca ar fi avut sanse eu eram datoare sa i le dau). Intre timp am sunat-o pe prietena mea din Bucuresti si i-am povestit prin ce incercare trecem. Ea ma incurajat spunandu-mi ca sigur totul are sa fie bine si mi-a spus sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie pt ca este facator de minuni (de la ea am aflat pentru prima data de Sfantul Nectarie). Viata si-a reluat cursul normal, asteptand momentul nasterii baietelului nostru. Bineinteles ca in tot acest timp ne-am rugat Bunului Dumnezeu, Domnului Nostru Isus Hristos, Maicutei Domnului, Sf Nicolae si Sf Nectarie ca sa ne faca parte de el si sa ni-l faca sanatos. Pe 02.09.2011aveam deja 38 de saptamani, am mers la maternitate pentru o ultima evaluare a sarcinii, dl profesor dr m-a programat pentru cezariana marti 06.09.2011. De la maternitate am plecat la prietena mea unde am ramas pana la operatie si dupa aceea mult timp - pana am plecat acasa. In aceste zile am fost cu ea la Manastirea Radu Voda la moastele Sf Nectarie- l-am rugat sa aiba grija de noi si sa ne faca copilasul sanatos, am luat ulei de la candela care ardea langa sfintele moaste si am vorbit cu parintele de acolo, care aspus ca sigur copilasul va fi bine si atunci sa spun lumii intregi ca Sf Nectarie a facut aceasta minune, ca el l-a facut sanatos. Prietena mea mi-a daruit cartea Minuni ale Sf Nectarie in Romania, pe care am citit-o cat timp am stat la ea, marturiile celorlalte mamici m-au determinat si pe mine sa ii promit sfantului ca daca il va face bine pe baietelul nostru ii voi pune numele Nectarie si ca voi marturisi lumii intregi minunea sa. Cat timp am stat la prietena mea am citit Acatistul Sfantului Nectarie si m-am uns pe burtica in semnul crucii cu ulei de la candela sfantului. Marti dimineata m-am dus la maternitate pt internare, luand cu mine si o sticluta cu ulei de la candela Sf Nectarie. In timp ce d-le asistente imi intocmeau actele pt internare, a venit la cemera de garda d-na dr neonatolog care ma cunostea de la controalele anterioare, i-am dat ei sticluta cu ulei si am rugat-o sa il unga pe bebelus inainte de a pleca cu el la spitalul de urgenta pt copii. Operatia de cezariana a decurs normal, am avut anestezie partiala astfel incat am auzit copilasul meu cand a plans in momentul "iesirii in lume", dar nu l-am vazut pt ca trebuia trimis de urgenta la Spitalul de copii. Aici a fost stabilizat, doctorii hotarand sa il opereze vinerti 09.09.2011. In prima faza operatia a reusit, dar doctorii erau inca rezervati, deoarece dupa operatie apar multe riscuri datorate "asezarii normale a organelor". Intradevar in perioada post operatorie a facut tahicardie, rezistenta inchiderii canalului de la inima care a trebuit inchis medicamentos (medicament de care ne-a facut rost nasa lui Nectarie), lichid in torace, in locul unde a fost stomacelul (i-a fost facuta punctie, a treia zi lichidul refacandu-se la loc). Acest lucru a aingrijorat doctorul care era de garda dumineca spunandu-mi ca daca lichidul s-a refacut sigur este limfa , iar in acest caz nu se mai poate face nimic pt bebe. Acest diagnostic ma determinat sa il botez pe bebe a doua zi. Il cheama Mircea Nectarie iar cand parintele a terminat slujba de botez Mircea Nectarie s-a miscat putin si a ras. Dupa botez au inceput sa apara din ce in ce mai multe semne de insanatosire, evolua de la o zi la alta: mai intai a fost detubat, a inceput sa manance, organismul lui isi facea din ce in ce mai bine treaba. In 10.10.2011 am fost externati urmand sa venim la control peste o luna (in preajma zilei Sfantului Nectarie). Numai ca joi 04.11.2011 Nectarie a inceput sa planga foarte tare si sa refuze alimentatia, lucru ce ma ingrijorat, el fiind un copilas cuminte: manca, dormea, "se juca" si doar scancea din cand in cand. Se vedea clar ca ceva il supara foarte tare. Initial am pus-o pe seama colicilor abdominale, deoarece spre seara a inceput sa manance. Insa vineri am luat-o de la capat atunci m-am hotarat sa il duc la medicul pediatru de la Onesti. Cand l-a vazut d-na doctor a spus ca ar fi mai bine sa mergem la Bucuresti pt ca are insuficienta respiratorie, iar conform radiografiei ceva nu este in regula cu plamanul stang. Vineri seara la 20 am plecat cu ambulanta spre Bucuresti, pe drum Nectarie a fost tinut cu oxigenul la nasuc pt a avea saturatie 100%. Cand am ajuns la spital am fost internati la sectia de terapie intensiva, unde a fost stabilizat respirator, au spus ca ne mai tin cateva zile pt a termina tratamentul cu antibiotice si putem pleca acasa pt ca nu se vede nimic la radigrafie si ecograf, a fost doar o viroza care a afectat plamanul stang mai tare. Miercuri, de ziua Sfantului Nectarie, a inceput din nou sa planga -ca acasa si aveam si programare la dr. neurolog pediatru la o clinica particulara din Bucuresti, programare pe care trebuia sa o respectam pt ca facusem rost de ea prin nasa lui de botez. Tot drumul pana la clinica a plans, iar cand ne intorceam de la clinica, mi-am asumat toate riscurile posibile si m-am abatut pe la manastirea Radu Voda la moastele Sfantului Nectarie, am intrat in fata si l-am asezat pe racla cu Sfintele Moaste rugandu-L pe Sfantul Nectarie sa il faca bine. Cand am ajuns cu copilul la spital avea tahicardie si 39 febra. A fost dus de urgenta in sala de operatie intubat si diagnosticat: reherniere -o bucatica de colon era in torace in partea stanga. Medicii au hotarat sa il opereze in acea seara. De aceasta data Sfantul Nectarie a facut "echipa" cu medicii chirurgi ai lui Nectarie. Operatia a reusit, iar intr-o saptamana am plecat acasa. In tot acest timp am citit Acatistul Sfantului Nectarie, Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Sfantului Nicolae. Cand am plecat la acest "drum" (adica cand am aflat de malformatia copilasului meu) mi-am zis: "NU SE POATE CA SA TE ROGI, IAR DUMNEZEU SA NU TE AJUTE! - INTOTDEAUNA BUNUL DUMNEZEU AJUTA OAMENII CARE SE ROAGA". Multumesc din suflet Bunului Dumnezeu, Domnului Nostru Isus Hristos pentru darurile minunate pe care ni le face si indeosebi ca ne-a facut parte de copilasul nostru Mircea Nectarie si il rog sa ma invredniceasca de atata bunatate Multumesc din suflet Sfantului Nectarie pentru minunea ce a facut-o cu copilasul nostru Multumesc din suflet Sfantului Nectarie ca ma ajuta ori de cate ori il chem,este langa mine si in casa mea si il rog sa ma ierte daca am gresit cu ceva Multumesc din suflet Maicutei Domnului si Sfantului Nicolae pentru ca ma ajuta si sunt langa mine Gogu Ana Maria

  • IOANA DARIAPostat la 2011-11-25 10:41

    Vreau si eu sa va povestesc despre grabnicul ajutor pe care Sfantul Nectarie l-a dat cand am avut nevoie. Mama mea e diabetica de 20 de ani si insulino-dependenta de 15 ani. Anul acesta a avut cateva crize puternice in urma carora am chemat salvarea si a stat internata in spital. Prima a fost de hipo-glicemie (aproape sa intre in coma diabetica) iar restul au avut alte simptome: varsaturi, deshidratare severa, tensiune si puls extrem de scazute, stare de pierdere a cunostintei. La inceput nu ni s-a zis o cauza exacta, dar de fiecare data i s-au gasit, la ecograf, pietre la fiere. Ultima data i s-a zis clar ca fierea este cauza acestor dezechilibre puternice si solutia a fost operarea de urgenta. Avand in vedere ca mama mea are probleme majore, cauzate de diabet, cu: inima, tensiunea, coagularea sangelui (adica NEcoagularea), ficatul, rinichii, pancreasul etc, operatia devenea foarte dificila. Asa ca eram cu sufletul la gura si ne cam pierdusem sperantele.... Am cautat ajutor tot la Dumnezeu, unde alergam mereu cand ceva nu e cu putinta la oameni. Am mers la 4 manastiri sa dau acatist si la una din ele am intalnit un preot calugar care ne-a chemat sa stam de vorba cu el, ne-a incurajat, ne-a vorbit de Sfantul Nectarie si ne-a daruit o carte cu acatistul si minunile acestui mare Sfant. Am citit acatistul in seara aceea si a doua zi in timpul operatiei.... imi tremura carticica in mana, pe holul spitalului si imi batea inima nebuneste in piept in timp ce citeam acatistul si tamplele imi zvacneau. Am citit acatistul si in acea seara, cand era inca la reanimare. Sfantul nu ne-a trecut cu vederea si grabnic ne-a ajutat. Mama mea a trecut cu bine peste interventia chirurgicala dificila, iar acum este acasa. Mai trebuie sa avem rabdare caci ranile sunt inca deschise desi erau relativ mici (a fost laparoscopica interventia), inca supureaza iar atunci cand au fost scoase firele s-a constatat ca una din rani nu s-a prins deloc. Dar tot la Sfantul Nectarie avem speranta si tot pe el il rugam sa ne ajute, sa se roage Maicutei Preasfinte si Domnului Iisus Hristos pentru sanatatea mamei mele. Sanatate sa va dea Domnul la toti si sa aveti mare nadejde in Sfantul Nectarie caci nu veti fi trecuti cu vederea!

  • stefania bogdanPostat la 2011-11-25 08:51

    M-am rugat foarte mult sa vina un copil in familia noastra. Minunea nu a incetat sa apara. Sora mea este insarcinata in 5 luni, dupa cinci ani. Multumim, Sfinte Nectarie pentru ajutor. Simtim, permanent ajutorul acordat familiei noastre.

  • lenuta rotariPostat la 2011-11-21 17:54

    Am un prieten bolnav de cancer si va rog din tot sufletul care are si poate sa-mi trimita mir de la Sfantul Nectarie.Vrem sa-l ajutam sa se faca bine, din toata inima va rugam.Adresa mea este lenutza_rotari@yahoo.com. Va multumesc din suflet si Doamne ajuta.

  • gocan luminitaPostat la 2011-11-01 13:55

    Sunt mama unui baietel in varsta de 5 ani,bolnav de cancer cerebral.Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu mir de la Sfantul Nectarie.Adresa mea de mail este gogaluminita@yahoo.com. Va multumesc. Doamne ajuta!

  • Livia LeontePostat la 2011-09-16 10:50

    Am aflat de Sfantul Nectarie din Formula AS in momentul cand treceam printr-o situatie mai dificila. Imi pierdusem increderea in mine, eram dezorientata si absenta la tot ce se intampa in jurul meu.M-am rugat Sfantului si imi doream foarte mult sa ajung la Manastirea Radu Voda.Cu ajutorul lui Dumnezeu si a Sfantului Nectarie am reusit sa ajung la Bucuresti la moastele Sfantului.Un loc special, incarcat de liniste si stare de bine.Odata ajunsa acolo nu as mai fi plecat. I-am multumit Sfantului Nectarie pentru tot ce face pentru noi.Am primit mir de la candela Sfantului. Il simp permanent alaturi de mine si familia mea. Cu ajutorul lui viata mea s-a schimbat, cel mai important lucru m-am intarit in credinta si mi-am recapatat increderea si linistea sufleteasca.Fiica mea a aflat o veste neasteptata despre un posibil loc de munca iar mama care are probleme cu bautura se pare ca pe zi ce trece se indeparteaza tot mai mult de acest viciu.Ne rugam pentru sanatate si intarire in credinta si raspunsul nu intarzie sa apara.Multumim Sfinte Nectarie pentru tot ce faci pentru noi. Doamne ajuta.

  • seraika seraikaPostat la 2011-09-10 14:23

    Va rog din suflet daca se poate sa-mi trimiteti mir de la Sf Nectarie. Am un tata bolnav cu accident vasculare cerebral si nu mai vede bine. Sunt disperata si imi doresc enomr de mult sa-l pot ajuta. Suport toate costurile. Va rog multa seriozitate. Adresa mea de e-mail este angel_reynna@yahoo.com. Va multumesc!

  • Anca IonitaPostat la 2011-09-06 04:24

    Buna ziua! Va rog din toata inima daca se poate ca cineva de aici cu suflet bun sa-mi dea si mie putin mir de la Sfantul Nectarie, deoarece eu nu pot sa ajung personal la Bucuresti, va rog pentru tatal meu care are o problema la ochi, problema care porneste de la cap, si medicii i-au facut analize si ii da tot felul de verdicte. Va rog din toata inima, el nu este asa credincios dar eu vreau sa-i demonstrez prin credinta mea ca Dumnezeu exista si vreau sa-l fac si pe el sa creada! Doamne ajuta

  • elena elenaPostat la 2011-08-07 18:40

    Am citit pe forum minunile savarsite de Sfantul Ierarh Nectarie si sunt foarte fericita ca avem sansa sa ne rugam unui asemenea sfant.Eu am aflat intamplator de la cineva de aest mare sfant iar de atunci citesc in fiecare zi acatistul sfantului si ma rog sa ma ajute si pe mine. Mi-asi dori ca intr-o buna zi sa ajung in Eghina si sa ma rog sfintelor moaste ale Sfantului Nectarie. Doamne Ajuta!

  • Little SparrowPostat la 2011-07-19 15:04

    Harul Mângâietorului cu bogăţie se revarsă prin sfintele moaşte ale Sfântului Nectarie. Un sfânt atât de blând şi de grabnic ajutător. Sfântul Nectarie este cu adevărat vas al blândeţii şi tezaurul iubirii; dătătorul păcii şi izvorâtorul milei; aşa precum citim în acatistul sau.

  • Sorina TamasPostat la 2011-07-16 16:27

    Multumesc, Sfinte Nectarie, pentru ca ai fost inca o data grabnic ajutator si sprijin minunat! Asteptam cu ingrijorare, ca de fiecare data, rezultatele periodice care sa imi spuna ca boala mea nu a recidivat. De fiecare data, aceleasi griji si acelasi stres pe care, cu toate ca am promis, nu am reusit sa mi le inhib. Azi dimineata am primit vestile bune, imi pare ca e prea frumos sa fie adevarat, ca am vacanta vara asta, fara drumuri la spital, ca sunt sanatoasa si ca o noua minune mi-a daruit Dumnezeu, prin Sfantul Nectarie caruia ma rog de fiecare data, Sfantul Nectarie, protectorul meu. Simt si stiu ca va fi mereu langa mine si pentru asta ii multumesc! Ma gandeam ca singura modalitate prin care am putea noi, muritorii sa ii aducem Sfantului multumiri sunt aceste marturisiri pe care sa le citeasca alti credinciosi care cauta sprijin la Dumnezeu. Multumesc Sfantului pentru grija lui pentru mine si familia mea si ii indemn pe credinciosi sa nu isi piarda speranta si sa creada cu adevarat in ajutorul lui Dumnezeu si al sfintilor Lui. Doar El este cu noi mereu! Sa aveti multa sanatate! Doamne, ajuta!

  • mirela babanas Postat la 2011-07-14 00:17

    Doamne ajuta! Pe Sfintul Nectarie il simnt aproape sufletului meu si i-am promis ca voi scrie si el la fel ca multi altii care i-au simtit puterea.In urma cu un an l-am visat spunindu-mi <<baiatul va vorbi >>.Timp de un an mi-am dorit sa ajung la moastele Sfintului in Bucuresti dar...n-am ajuns.Am rugat o colega sa-mi aduca mir de la manastirea Radu Voda dar..n-am primit.Si iata Sfintul mi-a indreptat pasii spre Manastirea Rimet si acolo...ma astepta o particica din Sfintele moaste.Nu dupa mult timp colega mi-a adus si mirul mult dorit .Ea mergea saptaminal in Bucuresti dar abia dupa un an l-a descoperit pe Sfintul meu drag.Baiatul nostru a inceput sa vorbeasca Chiar daca stingaci,insa eu am credinta ca Sfintul va mijloci pentru el la Maicuta Domnului si la Fiul ei si D-zeul nostru.Credinta cat un bob de mustar muta muntii si sfintii sunt grabnic ajutatori.

  • NATALIA-ELENA PROCAPostat la 2011-07-12 12:34

    Buna ziua, Ma numesc Natalia si as avea o mare rugaminte:sufar de psoriazis iar fratele meu are ambliopie (afectiune la ochi ce in timp duce la orbire)si neputand ajunge in Bucuresti eu locuind in Piatra Neamt,doresc sa rog pe cineva care merge la Manastirea Radu Voda sa ia niste mir de la Sfant sa mi-l trimita, as fi recunoscatoare,suport toate taxele.daca doreste cineva sa ma ajute,adresa de mail nataly_proca@yahoo.com.Va multumesc anticipat!

  • Magda MagdaPostat la 2011-06-25 16:30

    Doamne ajuta! Doar atat as vrea sa va spun pentru inceput voua, celor ce suferiti! Va inteleg prea bine, am trecut prin ce treceti si voi, am fost suspectata de cancer in timp ce tatal meu era in aceasi situatie cu mine, cu probabilitate maxima. Acatistul Sf.Nectarie, viata Lui, untdelemn al Sfintilor de la Aiud, rugaciunea mea disperata,a unei prietene, si a maicutelor de la manastirea Nera, fagaduinta mea facuta cu disperare Maicii Domnului de a-mi schimba viata au produs ...minunea. Pe scurt nu numai ca suspiciunea de cancer la mine a fost eliminata, dar si tata, de la care nu mai aveam nici o speranta ca se va face bine a fost declarat in afara pericolului. Ca sunt nevrednica este putin spus, probabil Dumnezeu si-a dat seama ca nu sunt in stare sa port aceasta cruce grea. Numai oamenii deosebiti pot. Datorez viata Sfantului Nectarie, tuturor Sfintilor care s-au rugat pentru mine bunului Dumnezeu si Maicii Domnului. Rugati-va va rog! Din suflet, cu lacrimi....

  • Daniela ColtaPostat la 2011-06-24 11:57

    De multe ori Sfantul Nectarie ,Maica Domnului si Dumnezeu au fost alaturi de mine si de fratele meu care este grav bolnav.Inca nu am terminat de citit acatistul 40 de zile si am primit raspuns la rugaciunile mele catre Domnul.A trebuit sa merg cu el la mai multe spitale si toti s-au purtat impecabil chiar daca am fost si la un spital de ''fite''.Multumesc Domnului si tuturor sfintilor ca ne-au ajutat si stiu ca o sa ne ajute si de acum in colo. Doamne intareste-ne in credinta si da-ne putere sa trecem peste toate ale vietii pamantesti.

  • Sorina TamasPostat la 2011-06-12 21:34

    Cu o intarziere pe care as fi putut-o evita daca as fi fost indeajuns de recunoscatoare prin fapte, va scriu despre minunile pe care Sfantul Nectarie le-a adus in viata mea si a familiei mele. In vara anului 2009, am aflat ca boala pentru care ma tratasem 2 ani a recidivat si am fost trimisa la Timisoara pentru un tratament ce urma sa ma pregateasca pentru transplant de celule stem. Se pare ca limfomul Hodgkin se incapatana sa nu ma lase sa am o viata linistita, sa imi incep masterul in informatica, sa imi depun cv-uri pentru un job, sa devin independenta, cu alte cuvinte sa fiu un om normal la 23 de ani. Sentimentele pe care le traiesti atunci cand o veste de acest gen te loveste nu se pot explica si cred ca nici rememora, durerea nu te mai lasa sa gandesti limpede. Am ajuns sa ma obisnuiesc cu ideea ca anul ce urma era rezervat vindecarii mele, vorba mamei mele (cel mai puternic om pe care il cunosc, pentru ca Dumnezeu i-a dat credinta si nadejdea de nestramutat). In toata agitatia de dinaintea primei mele internari, am ajuns la mormantul Sfantului Parinte Arsenie de la Prislop si m-am rugat atunci pentru intarirea mea in credinta, putere si rabdare pentru ce urma sa vina. Cred ca parintele m-a indrumat sa citesc dintre acatistele pe care mama mi le-a dat, la spital, pe cel al Sfantului Nectarie. De fiecare data cand simteam ca mi-e greu citeam acatistul, insa niciodata nu visam ca drumul pe care eram se va incheia intr-un mod frumos. Nu ma vedeam traind normal din noi si totusi acum va scriu in prag de sesiune. Au fost 4-5 cure cu aplazii grele, transplantul se presupunea a fi cel mai greu pas. Si acum cand ma gandesc nu realizez cat de usor am trecut de perioada aia pe care o vedeam asa de neagra. Pentru mine nu exista nici o alta explicatie decat MINUNEA pe care Sfantul mi-a dat-o cadou de martisor. Mi-e ciuda ca nu pot sa exprim suficient de bine cum am simtit ajutorul divin acolo langa mine tot timpul. A mai urmat un hop la catva timp dupa acesta pe care l-am trecut tot cu ajutorul Sfantului Nectarie. Toate minunile mici sau mari pe care le-am trait in viata mea marturisesc puterea si mila lui Dumnezeu pentru noi. Port Acatistul Sfantului Nectarie cu mine mereu. As vrea sa ii aduc aici multumirile pe care trebuia sa le aduc de mult. Multumesc, Sfinte Nectarie, mare facatorule de minuni! De 6 luni e bolnav tata. Si doare la fel de tare. Nu credeam ca sufletul poate sa doara asa de tare. Ma rog Sfantului sa ne ajute si acuma si sa ne ierte pentru ca atunci cand suntem sanatosi nu stim sa ii aducem laude. Nu stim si oricat am promite la necaz, firea omului de cele mai multe ori e mai puternica. Ma rog sa ii aline durerile tatalui meu si pe mama, pe fratele meu si pe mine sa ne intareasca. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne ierte!

  • dobai ioanaPostat la 2011-06-10 14:36

    buna ziua,as avea si eu o rugaminte daca se poate,am o nepotica care este bolnava are probleme cu ochisori are doar 4 ani.sunt din oradea si nu pot sa ajung la bucuresti sa pot lua mir.daca mi-ar putea trimite cineva as fi recunoscatoare,suport toate taxele.daca vrea cineva sa ma ajute nr tel 0766693250 multumesc

  • flory dobrinPostat la 2011-06-03 22:42

    Si pe mine m-a ajutat sfantul foarte mult,l-am cunoscut pe sotul meu,mergand aproape in fiecare zi timp de 3luni la Manastirea Radu Voda din Bucuresti;mama a fost foarte bolnava in iarna,iar acum se simte mai bine,sfantul m-a ajutat sa gasesc o doctorita buna,credincioasa si dansa,care schimbandu-i tratamentul a obtinut rezultate bune.Sotul meu inainte sa ma cunoasca mergea la biserica si se ruga la sfantul nectarie si la sfanta cuvioasa Paraschiva.Ne-am dorit enorm sa ajungem la Eghina si sfantul a vrut ca anul acesta in mai sa ajungem.A fost impresionant,nu poti descrie in cuvinte ce simti,i-am multumit pentru ajutorul acordat si l-am rugat sa ne calauzeasca in continuare viata.Noi mergem in fiecare duminica la Manastirea Radu Voda,unde sunt particele din moastele sfantului si sunt convinsa ca ne asculta rugaciunile si ca ne ajuta in continuare si stie ca ne dorim sa ajungem din nou la el acasa.In pelerinaj in Grecia am vizitat mai multe manastiri si biserici,printre care si manastirea unde se afla moastele sfantului Ioan Rusul,mare facator de minuni,aici se afla trupul intreg al sfantului.Eu si sotul meu ne rugam BUNULUI DUMNEZEU,SFANTEI FECIOARE,SFANTULUI NECTARIE,SFANTEI CUVIOASE PARASCHEVA,SFANTULUI IOAN RUSUL SI TUTUROR SFANTILOR PENTRU SANATATEA NOASTRA, FAMILIILOR NOASTRE,CAT SI A PRIETENILOR.Rugati-va din tot sufletul si sunt convinsa ca rugaciunile va sunt ascultate. DOAMNE AJUTA

  • marina popescuPostat la 2011-04-26 23:15

    Despre o minune a Sfantului Nectarie o sa povestesc si eu, pentru ca recent el si-a aratat harul ameliorand incredibil de mult starea de sanatate a mamei prietenului meu. Ea a fost diagnosticata in urma cu mai multi ani cu o tumora osoasa (condrosarcom) in zona hemibazinului stang pe care doctorii au operat-o la momentul respectiv dar care a recidivat, producandu-i dureri si probleme la mers, astfel ca in ianuarie 2011 s-a decis sa solicite formularul european pentru o eventuala operatie in strainatate. Nu de alta, dar doctorii din Romania i-au spus ca aici nu se mai poate face nimic si singura sansa ar fi la Viena. Cum nu-si permitea o astfel de operatie din punct de vedere financiar, tot un medic i-a spus despre acest formular european prin care statul roman ii va deconta cheltuielile cu operatia in strainatate, intr-una din clinicile agreate. Trebuia doar sa treaca de o comisie medicala care sa-si dea toate avizele. Asa a ajuns femeia la Spitalul Municipal unde a fost tinuta o saptamana in pat, pentru o tomografie si cateva analize de sange. Nu stiu daca tratamentul din spital (sau poate asta ar fi fost oricum evolutia situatiei) dar la externare, ea prezenta niste rani pe suprafata tumorii, din care curgea un lichid si tot felul de fragmente de tesut, ca niste oase/zgarciuri foarte mici. Doctorul care a externat-o a zis ca ranile s-ar putea inchide, sau poate nu se vor inchide, in orice caz mai multe de 6 luni nu i-a mai acordat si nici nu a vrut sa-i dea aviz favorabil pt operatie in strainatate. Familia ei a ingrijit-o cum a putut, pentru ca avea hemoglobina foarte scazuta, o anemie puternica, nu se putea da jos din pat decat ajutata de cineva datorita ametelilor, nu avea pofta de mancare, iar ranile devenisera adevarate gauri din care se scurgeau in continuare tot felul de chestii, plus lichidul care-i uda hainele in permanenta. copiii ei au pansat-o, au spalat-o cu ceai de galbenele, cu tinctura de catina, i-au pus scutece ca sa nu-si ude hainele si patul, dar pe langa aceasta eu am aflat intamplator de Sfantul Nectarie. Atunci, impreuna cu prietenul meu am mers la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, unde ne-am rugat la moastele Sfantului, am dat un acatist si am cumparat carticica in care sunt acatistul si rugaciunea Sfantului Nectarie. Eu am citit 40 de zile in fiecare seara acatistul, rugandu-ma Sfantului pentru sanatatea acestei femei. In acelasi timp si prietenul meu se ruga, dar si mama lui bolnava. La un moment dat s-a uns pe locurile bolnave cu ulei de la candela Sfantului Nectarie. In ziua de azi, la 4 luni de la iesirea ei din spital mai mult moarta decat vie, pot sa spun ca analizele i s-au imbunatatit simtitor (le-a repetat de la luna la luna), hemoglobina si fierul au crescut, ea are pofta de mancare, tumora s-a diminuat considerabil ca volum, nu mai are dureri la nivelul piciorului stang, a inceput sa mearga prin casa fara ajutor si din toate gaurile acelea doar una mai este usor intredeschisa si din ea abia se mai scurge putin lichid. Am uitat sa mentionez ca si medici din Turcia, Israel, Suedia, Germania contactati pe mail au spus ca nu se mai poate face nimic, eventual doar ingrijiri paleative. Oricare ar fi rezultatul (va repeta tomografia peste 2 luni pentru a vedea cum si daca s-a extins tumora, ori poate ca s-a remis) adevarata minune este faptul ca ea a rezistat fizic si psihic la o boala atat de grea si dureroasa, aproape ca si-a reluat programul normal, iar in toate acestea cred ca doar Sfantul Nectarie a intarit-o, rugandu-se bunului Dumnezeu pentru ea.

  • cosmina aniteiPostat la 2011-04-12 19:28

    Vreau si eu sa marturisesc binefecerile primite de la prietenul si ocrotitorul meu Sfantul Nectarie, chiar daca spre deosebire de cele citite nu sunt poate atat de insemnate. Sfantul Nectarie m a ajutat chiar daca nu il cunosteam, atunci cand am avut probleme de sanatate, neuroretinita, mi am dat seama de lucrul acesta abia dupa ce am citit acatistul Sfantului si pe care continui sa il citesc, marturisind ca de cand il citesc viata mea s a schimbat foarte mult, dupa o perioada de ratacire in care eram mai tot timpul trista, tulburata nestiind pe ce drum sa apuc, coplesita fiind de problemele de care ma loveam. Dupa ce furtuna din viata mea a trecut “am facut cunostiinta” cu Sfantul primind o iconita de la o doamna si dupa aceea am inceput sa cautat informatii despre El si astfel am realizat ca Maica Domnului careia m am rugat si Sfantul Nectarie au fost cei care m au ajutat si mi au dat curaj in lupta cu boala mea. Sfantul Nectarie si Maica Domnului m au ajutat ori de cate ori le am cerut ajutorul in problemele mele : cand nepotelul meu a fost bolnav, cand prietenul meu avea probleme la servici, de sanatate, cand eram in cautarea unui duhovnic, si dupa multe cautari cu ajutorul Sfantului l am gasit ; si acum sunt sigura ca ori de cate ori voi avea nevoie de ajutor in viata mea, voi putea “apela”cu toata nadejdea, la prietenii mei de suflet, ocrotitorii mei, Maica Domnului si Sfantul Nectarie . Toti cei care aveti probleme indiferent de ce natura nu ezitati o clipa sa va rugati Sfantului , pentru ca el ajuta pe toata lumea! Multumesc Sfinte Nectarie ca ai aparut in viata mea si pentru toate binefacerile primite de la tine! Slava Lui Hristos celui care te-a slavit! Slava celui care minunat te-a aratat! Slava celui care lucreaza prin tine tututor tamaduiri! Multumesc Maica Dumnezeului nostru pentru bunatatea si dragostea pe care ni le oferi!

  • cristiana serbanPostat la 2011-04-11 12:27

    Am aflat de Sfantul Nectarie intamplator,in urma cu cateva luni de zile,de pe internet.Am fost foarte impresionata de tot ce am citit,de minunile savarsite de Sfintia Sa si de faptul ca cei care se rugau Lui primeau semne.Am facut rost de Acatistul Sfantului Nectarie de pe internet si am inceput sa-l citesc 40 de zile,ca sa ne binecuvanteze cu un bebelus sanatos(eu aveam ceva probleme ginecologice si nu reuseam sa facem un copil de aproape 2 ani),deasemenea ma rugam pentru toti ai casei si pentru nasa mea,care pierduse in urma cu ceva ani o sarcina la 6 luni si nu reusea sa mai ramana insarcinata.Am incercat sa citesc aproape toate minunile,ma fascinau si ma intareau in credinta.Am reusit sa ne ducem si la Manastirea Sfantului Nectarie din Bucuresti,ca sa ne rugam Lui si ca sa luam Mir de la Moastele Sfintiei Sale.E bine inainte sa te duci la manastire sau inainte sa te rogi Lui,sa te spovedesti ca sa fii cu sufletul curat si nu incarcat cu pacate.Ma dadeam cu Mir pe burta si faceam de 3 ori semnul crucii si in unele zile simteam o arsura in locul unde ma dadeam cu Mir.Din pacate in acea perioada am ramas fara serviciu.Ma rugam Sfantului Nectarie sa ma ajute sa-mi gasesc serviciu sau sa raman insarcinta atunci cand va dori Dumnezeu,cand va crede ca e de cuviinta.De cand am inceput sa ma rog asteptam un semn,ceva de la Sfantul Nectarie,ca sa vad daca mi-a auzit ruga si ma gandeam ca eram prea nerabdatoare,neinsemnata si necredincioasa ca sa primesc vreun semn.Dar,intr-o seara,cand am dat sa iau acatistul(in acatist aveam iconita Sfantului Mina si iconita Maicutei Domnului de la Manastirea Ghighiu)sa ma rog,mi-a cazut din mana,s-au rasfirat pe jos si un mic paianjen a iesit din acatist.Eu,atunci mai in gluma mai in serios am zis:"In 3 zile,3 saptamani,3 luni,3 ani voi primi o veste" si asa s-a si intamplat spre uimirea mea.La 3 zile am aflat ca nasa mea a ramas insarcinata,la 3 saptamani am aflat ca eu am ramas insarcinata,dupa ce am bagat dosarul de somaj.Nu-mi venea sa cred!Sunt foarte bucuroasa si am vrut sa impartasesc tuturor minunile savarsite de Sfantul Nectarie,Sfantul Mina.Trebuie doar sa crede-ti si sa va rugati!Stiti vorba aceea :"Credinta ta te-a mantuit!"Acum ma dau in continuare cu Mir pe burta pentru a avea un bebelus sanatos si ma rog si ii multumesc mereu Sfantului Nectarie si Sfantului Mina pentru tot ce-a facut pentru noi.Tie iti multumim Sfinte Nectarie si Sfinte Mina si sa de-a Dumnezeu si Maicuta Domnului sa fiti alaturi de noi pana la sfarsitul zilelor noastre.Doamne ajuta!Aliluia!

  • Gabriela MirceaPostat la 2011-03-26 21:59

    Cu o imensa bucurie in suflet pot afirma ca am afat de Sfantul Ierah Nectarie intr-o perioada deosebita a vietii mele, insarcinata fiind in 10 saptamani. De fapt, as putea spune ca El mi-a venit in intampinare eu nestiind nimic de existenta acestuia pana in momentul in care o credincioasa colega de servici mi-a oferit in dar o carte cu viata, minunile, acatistul si paraclisul Sfantului Nectarie Taumaturgul, cu scopul de a ma ajuta sa trec mai usor peste momentul in care la 8 saptamani de sarcina fusesem internata in spital in urma unei decolari de placenta (amenintare de avort). Abia incepusem sa citesc cartea, cand o noua incercare imi tulbura sarcina si anume aparitia timpurie a contractiilor, urmata de o alta decolare de placenta, de data aceasta la 12 saptamani de sarcina. Cu ajutorul rugaciunilor am trecut cu bine si peste acest moment, bebelusul nefiind afectat de durerile mele. In perioada urmatoare, cat am stat in concediu medical, am citit aproape zilnic acatistul si cu timpul starea mea s-a imbunatatit continuu, acum ajungand la 22 saptamani de sarcina. De curand am aflat si de manastirea Radu Voda, unde se gasesc particele din moastele Sfantului. Asa am reusit sa ajung si sa ii pot multumimi pentru tot sprijinul si ajutorul primit pana acum si totodata, sa imi iau pentru acasa ulei sfintit din candela ce arde langa Sfintele Moaste. Acum, imi ung burtica in fiecare zi si am observat ca s-au diminuat considerabil durerile/contractiile, asa putand si eu sa ma bucur din plin de aceasta minune din viata mea. Multumesc Sfinte Parinte Nectarie!

  • iuliana ioluPostat la 2011-03-21 00:10

    eu l-am cunoscut pe sf nectarie pe internet,cautand o rug-aciune care sa ma ajute sa raman insarcinata.atunci m-am rugat mai mult l-a sf spiridon,la maica domnului si la sf ioachim si ana,dar si la sf nectarie,care m-au ajutat sa raman insarcinata.dupa ce am ramas insarcinata am uitat sa ma m-ai rog,dar in ultimele zile de sarcina m-a apucat frica de durerile nasterii si am cautat acatistul sf nectarie pt a-l lua cu mine la spital.la spital nu am mai avut timp sa citesc acatistul,dar printre dureri, cand mai puteam ma rugam sf nectarie,maicii domnului si Domnului Iisus Hristos sa ma ajute si dupa 4 ore de travaliu doctorii si-au dat seama ca nu pot sa nasc si m-au bagat la cezariana.asa s-a nascut maria kasiana,o fetita aparent sanatoasa,dar care avea leucemie.am stat 2 saptamani prin spitale plangand si rugandu-ma sf nectarie ,maicii domnului si Domnului Iisus Hristos.doctorii din romania nu ne dadeau nici o sansa,deoarece totul aici depinde de bani.cu ajutorul unor oameni de bine am ajuns insa in spania unde dupa mai multe analize s-a descoperit ca nu are leucemie.acum deja e mai bine :corpul ei a inceput sa-si produca singur anticorpii si celule din sange care ii lipseau si speram ca foarte curand sa plecam acasa cu ea vindecata. eu cred insa ca ea avea leucemie,dar eu rugandu-ma atat de mult Domnului Iisus Hristos ,Maicii Domnului si Sf Nectarie ,m-au ajutat si s-a vindecat.am uitat sa precizez ca atunci cand eram in spital si am aflat ca are leucemie o fata care era in salon cu mine mi-a dat mir de la sf nectarie sa o ung.multumesc din tot sufletul Domnului Iisus Hristos,Maicii Domnului,Sf Nectarie,Sf Spiridon,Sf Ioachim si Ana,Sf Parascheva,Sf Stelian,Sf Ioan Botezatorul,Sf Lazar,Sf Mina,Sf Ioan Casianul si tuturor sfintilor care ne-au ajutat.rugati-va!ajuta foarte mult si aduce liniste si pace in suflet!Doamne ajuta-i pe toti dusmanii si pe toti prietenii mei!Amin!

  • NICOLETA RUSEN Postat la 2011-03-19 00:53

    Nu pot trece cu vederea minunile facute de Sf. Nectarie atunci cand eram disperata. Fetita mea de 7 ani a fost la un coleg de scoala cu a carui mamica sunt si prietena,pt. a-si face impreuna lectiile.Toate bune si frumoase pana aici. Dar mamica baiatului mi-a spus ca in 2-3 ore sa ma duc sa imi iau fetita pt. ca ea trebuie sa mearga la medicul de familie deoarece cu o zi inainte isi facuse o radiografie la plamani si trebuia sa i-o citeasca. Mi-a adus copilul apoi ea s-a dus glont la doctor. A doua zi primesc tel. de la aceasta si imi spune cu o voce foarte grava ca sa o iart pt. ce urmeaza sa aflu si sa nu i-o iau in nume de rau pt. ca nici ea nu a stiut.A fost diagnosticata cu TUBERCULOZA!!!!! Atunci am simtit cum mi se inmoaie picioarele si primul gand a fost la Sf. Nectarie! Trebuia sa ajung imediat la Manastirea Radu Voda unde se afla moastele si sa ma rog acestuia si in plus trebuia sa iau si mir de la candela. Chiar cu o zi inainte i-am dat mirul pe care il aveam in casa,unei enoriase de la biserica la care merg ,intalnindu-ma cu ea intamplator cu o zi inainte si acre spunea ca sotul ei a fost diagnosticat cu o tumoare la ficat! Chiar i-am si spus:cu ocazia aceasta am sa ajung si eu cat mai curand la moaste pt. ca trebuie sa iau mir.Asa am si facut.Am fugit intr-un suflet si m-am rugat pt. ca fiica si copilasii prietenei mele sa nu fi contactat aceasta cumplita boala si pentru ca acesta sa se vindece cat mai grabnic.La o zi dupa ce m-am rugat sfantului am primit si vestea cea buna,si anume: prietena mea are tuberculoza dar nu este din aceea care se raspandeste. Sunt sigura ca aceasta minune a fost facuta de SFANTUL NECTARIE! Doamne ajuta! Rugati-va si mergeti la Manastirea Radu Voda,cei ce sunteti din Bucuresti,pt. altii si-ar dori sa fie asa aproape de o astfel de manastire si de astfel de moaste pt. a le putea atinge!

  • Maria VioletaPostat la 2011-03-14 18:32

    M-am gasit refugiul in credinta si biserica dupa o perioada neagra a vietii mele, respectiv in august 2009. Pana atunci am respectat traditiile si biserica pentru ca "asa trebuie" si la indicatiile mamei si bunicii. N-am inteles si nici n-am dat o mare importanta posturilor, spovedaniei sau impartasaniei si nu vedeam de ce trebuie sa mergi la biserica cand ai putea sa spui o rugaciune oriunde. Patru incercari grele m-au daramat atat fizic cat si psihic in numai 3 luni in anul 2009. Mai fusesem la Manastirea Radu Voda cu ocazia unei nunti si am ramas impresionata de frumusetea ei dar in acelasi timp de evlavia oamenilor care erau prezenti acolo. Asa ca in drum spre casa m-am oprit sa-i aprind o lumanare bunicii decedata intr-o moarte violenta (una dintre cele patru incercari). De la intrarea in sfanta biserica pot sa spun ca am avut un sentiment ciudat, ca si cum as fi intrat la mine in casa. M-am inchinat si m-am rugat sfantului Nectarie fara sa stiu cine este si cu ce poate sa ma ajute. Doream pur si simplu sa ma simt protejata, sa simt ca nu sunt singura pe lume, sa stiu ca e cineva langa mine si nu trebuie sa duc singura toate grijile si tot greul. Am continuat sa merg aproape in fiecare saptamana, uneori mai des, de cateva ori pe saptamana, alteori mai rar in functie de timpul pe care il aveam. Anul 2010 nu a fost de asemenea unul usor, dimpotriva il consider chiar mai greu decat cel precedent, dar am continuat sa merg si sa-mi gasesc linistea, in mormanul de probleme si necazuri. Dar trebuie sa va marturisesc ce am invatat: - Bunul Dumnezeu te lasa sa induri atat cat poti duce si nu mai mult, ceea ce inseamna ca sunt o persoana puternica - nu sunt singura, ma vegheaza, au grija de mine si ma duc deasupra tuturor necazurilor toti sfintii parinti carora m-am rugat - nu trebuie sa-mi fie jena cand recunosc ca merg la biserica si caut sprijin, pentru ca nu eu sunt anormalitatea ci aceea care neaga si reneaga dumnezeirea - posturile si rugaciunile fac minuni, atat din punct de vedere psihic cat si fizic De multe ori intru in sfanta biserica si pana ajung la moastele sfantului Nectarie, uit de problemele mele cand vad atata lume plangand. Am invatat ca am tot ce-mi si nu-mi trebuie mai mult decat ceea ce doreste Domnul sa-mi ofere. Ca atare rugaciunea mea e simpla "Doamne ajuta-ma si ma miluieste dupa mare mila ta"...si functioneaza.

  • Laura BejanPostat la 2011-03-11 23:42

    Sunt inca inmarmurita si fericita in acelsi timp de o noua dorinta pe care mi-a indeplinit-o Sfantul Nectarie. Tatal meu e bolnav de o boala incurabila, descoperita recent, iar una din dorintele mele e sa ii daruiesc un nepot sau nepotica pentru a simti si el bucuria asta. e un om si un tata deosebit si stiind ca ma iubeste enorm vreau si eu din suflet sa-i fac o bucurie. I-am cerut Sfantului Nectarie ajutorul si.......l-am primit. Am fost la ginecolog si mi-a zis "esti gravida". a pic jos, mai ales ca eu am acuzat niste dureri la stomac, burta, nici eu nu am mai stiut si am mers la un medic internist, prieten de familie, pt investigatie. Vazand ceva suspect la uter m-a trimis la ginecolog. o bucurie mare desi inca mai am niste emotii pt ca pe sfarsitul lunii trebuie sa merg sa mai verifice odata. Culmea mirarii mele e ca nici eu nici sotul meu nu putem nici cum sa ne dam seama de momentul conceperii. Pt mine personal e o taina. Totusi, stiu cine m-a ajutat si ii multumesc din suflet si imi doresc din inima sa pot duce sarcina pana la capat cu bine si tata sa mai traiasca pana atunci sa se bucure alaturi de mine. Multumesc Sfantul meu drag!

  • andreea lolitzikPostat la 2011-03-08 09:36

    Sfantul Nectarie este cel mai bun !!! nici nu stiu cum sa ma exprim...m-a ajutat enorm atunci cand simteam ca nu mai am nici o putere...mi-a adus iubitul inapoi, mi-a facut cea mai mare minune! insa, nu am reusit sa ma schimb pe cat se astepta el, si ne-am despartit! de data asta nu mai vorbim deloc...Il rog pe Preabunul si minunatul Sf Nectarie, sa ma mai ajute pentru ultima oara: Sfinte Nectarie, iti promit ca voi face tuturor cunoscuta minunea ta...ajuta-ma, te rog si inmoaie-i inima iubitului meu, am mare incredere in tine! nu imi doresc lucruri materiale, averi, eu vreau doar un suflet bun langa mine, atat. Este cea mai mare dorinta a mea. Ca multumire pt ajutorul tau, iti promit ca primul meu copil, va purta numele tau! ajuta-ne pe toti, in toate necazurile noastre! Amin!

  • catalina deftaPostat la 2011-03-08 08:41

    catalina defta Am revenit pentru a-i multumii sfantului pentru faptul ca doar punand aseara acatistul si iconita lui pe spatele meu si rugandu-ma in gand,durerea m-a lasat imediat ca si cand nu ar fi existat niciodata. Iti multumesc Sfinte pentru tot ceea ce faci pentru mine in fiecare zi,pentru semnele pe care mi le dai si te implor ajuta-ma in continuare pentru implinirea dorintei mele celei mai de pret! DOAMNE AJUTA!

  • Cornelia SimaPostat la 2011-03-03 14:48

    Vreau sa va spun si eu povestea celei mai bune prietene a mea pe nume Claudia.In august 2010 si-a facut testul papanicolau dar nu a putut sa se duca dupa rezultate amanand acest lucru pana in luna noiembrie pe data de 8 chiar de Sf Mihail si Gavril. In dimineata acestei zile m-a sunat plangand si spunandu-mi ca din analize reiese ca ar putea sa aiba cancer....cand am auzit mi s-au inmuiat picioarele, nu imi venea sa cred asa ceva....nu i se putea intampla ei asta. Era complet devastata...cu putine zile inainte fara ca macar sa stiu despre vestea pe care urma sa o primesc, am aflat de la un prieten bun de Sf Nectarie. Am cautat pe internet detalii despre acest sfant despre care nu auzisem niciodata, am aflat ca moastele lui se gasesc la Manastirea Radu-Voda din Bucuresti si am fost sa fac o vizita. Am cumparat trei acatiste, unul pt mine, unul pt sora mea si unul pt prietena mea Claudia, si le-am dat la fiecare acatistul.Dupa aflarea vestii despre prietena mea, am pus-o imediat sa citeasca acatistul, prima zi fiind chiar ziua de 9 noiembrie, zi in care se sarbatoreste Sf Nectarie. A urmat cum este firesc indicatiile doctorei si s-a prezentat pentru mai multe controale si analize timp de o luna de zile. In tot acest timp, m-am rugat pt ea, am fost la manastire amandoua si am crezut cu toata puterea mea ca o sa fie bine si ca Sf Nectarie o sa o ajute....asa s-a si intamplat la exact o luna de zile de la cand a aflat cumplita veste, trebuia sa se duca sa afle rezultatele finale. Surprinzator! rezultatele au iesit bine si lucrurile nu mai pareau asa de grave ca la inceput. Amandoua credem si stim ca a fost cu adevarat o minune....si mai cred ca tot ce mi se intampla in viata mi se intampla cu un scop....pentru ca in ziua in care am cumparat acatistele nu aveam pe nimeni bolnav de cancer si mi-am spus in gandul meu......de ce ma pune Dumnezeu sa cumpar acatistele acestea? Am aflat dupa....pentru ca a vrut ca eu sa aflu de existenta acestui Sfant si astfel sa ii pot oferi prietenei mele sprijinul moral de care avea nevoie in acea perioada. Sf Nectarie m-a ajutat de multe ori de atunci, de fiecare data cand aveam o problema ma rugam la el si ma ajuta. Ma rog si acum la el pentru o dorinta arzatoare, doar ca recunosc ca uneori deznadajduiesc ca ma va ajuta in acea privinta si poate de asta nici nu ma poate ajuta suficient: pentru ca sunt pacatoasa si cand vine vorba de mine imi spun ca nu are cum sa ma ajute....Incerc insa sa nu imi pierd speranta si sper ca intr-o buna cu voia Lui, a tuturor sfintilor si a Lui Dumnezeu, aceasta dorinta sa devina realitatea. Sfinte Parinte Nectarie, indura-te si ajuta-ma!

  • Laura BejanPostat la 2011-03-01 19:51

    Vreau sa-i multumesc si eu Sfantului Nectarie pentru ca azi noapte in timpul durerilor de burta a fost alaturi de mine. I-am cerut in gand ajutorul si am pus acatistul lui pe burta mea si durerile au incetat imediat.

  • catalina deftaPostat la 2011-02-28 08:35

    Desi nu am inceput decat de curand sa citesc Acatistul Sf.Nectarie acesta si-a aratat deja ajutorul.Simt ca este langa mine in fiecare zi,in fiecare clipa cand ii pronunt numele. Am speranta, de fapt sunt sigura, ca la sfarsitul celor 40 de zile Sf.Nectarie isi va arata ajutorul pe deplin,astfel incat sa marturisesc inca o data, tuturor ,,cat de minunat este Dumnezeu intru Sfintii lui!''

  • daniela rotaruPostat la 2011-02-25 16:46

    Ştiu că este bine să împărtăşeşti din minunile Sfântului Nectarie, aşa că o să scriu şi eu câte ceva. Eu şi soţul meu ne doream foarte mult să avem un copilaş, dar acesta întârzia să apară. Numai că într-o bună zi, citind Acatistul Sfântului Nectarie, mi-a venit un gând: dacă o să avem vreodată un copil o să se numească Nectarie. Dumnezeu şi Preasfânta Fecioară şi Sfântul Nectarie au făcut ca tocmai la câteva zile după această hotărâre să aflu că sunt însărcinată. Tot timpul sarcinii am simţit efectiv ajutorul divin, iar naşterea a fost tot o minune, pe lume născându-se Alexandru Nectarie. Tot de-a lungul, sarcinii am primit, de la persoane care nu au avut cunoştinţă de hotărârea noastră de a-i pune copilului numele Nectarie, mir, untdelemn şi o iconiţă de la moaştele Sfântului Nectarie (de la Şinca şi chiar de la Eghina). Toată perioada sarcinii nu m-am despărţit de Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie, al cărui ajutor l-am primit însutit. Chiar şi după naşterea lui Alexandru Nectarie ajutorul Sfântului nu încetează să vină. Mai multe probleme ivite s-au rezolvat ca prin minune, minunea Sfântului Nectarie. Şi de acum înainte îl rugăm pe Sfântul Nectarie să mijlocească pentru noi la Preasfânta Fecioară Maria şi la fiul său Domnul Nostru Isus Hristos, să ne dăruiască sănătate şi pace în suflete.

  • catalina deftaPostat la 2011-02-25 13:11

    I-am promis SF.NECTARIE ca daca ma va ajuta, am sa depun marturie despre minunea lui savarsita cu mine. Am decis sa citesc acatistul sfantului timp de 40 de zile.Desi nu au trecut nici 2 saptamani de cand ma rog acestui sfant minunat,rugaciunile mele au fost auzite deja(rugaciuni adiacente la ceea ce ma rog eu,deocamdata).De exemplu,intr-o zi ma durea foarte tare urechea dreapta,durere ce ma chinuia de cateva zile.M-am rugat sfantului si durerea a trecut.De asemenea,fratele meu a racit.Am apelat iar la ajutorul lui si fratele meu a inceput sa se simta mai bine desi nu a luat niciun fel de medicament.Acelasi lucru s-a intamplat si cu mine care desi ma durea foarte tare capul am inceput sa citesc acatistul si durerea de cap a inceput sa cedeze. Eu fac acatistul pentru a ma ajuta Sf.Nectarie sa ma impac cu iubirea vietii mele si pentru ca fratele meu sa obtina un loc de munca.Sunt sigura ca sfantul imi va asculta rugaciunile. Deja cel pe care il iubesc a inceput usor,usor sa isi schimbe atitudinea fata de mine.Sper ca pana termin de citit acatistul 40 de zile sa ne impacam si sa formam din nou o familie. Si inca ceva:desi nu am decat o iconita plastifiata cu sfantul si un micut acatist,deseori acestea emana un miros foarte frumos. Am simtit nevoia sa fac aceasta marturisire in mod public pe net pentru ca asa am promis sfantului. Astept sa treaca cele 40 de zile si am speranta ca voi reveni si voi face public si alte rugaciuni ascultate de SF.NECTARIE. DOAMNE AJUTA!

  • Georgeta PalaghiaPostat la 2011-02-17 15:31

    Georgeta Am auzit mai demult despre existenta acestui sfant si despre minunile savarsite de el dar recent am citit in paginile revistei Formula As marturii ale credinciosilor referitoare la ajutorul nemasurat primit din partea acestui mare Sfant cu voia Bunului Dumnezeu.Traversam o perioada dificila suferind de un sindrom anxios depresiv care ma chinuia de multi ani si ma zbateam in lipsuri materiale alaturi de familia mea.Am simtit ajutorul Sfantului Nectarie din clipa in care am inceput sa-i citesc Acatistul.Starea mea de sanatate s-a imbunatatit in cateva zile.Aveti incredere in Sfantul Nectarie , rugati-va cu credinta si veti simti ajutorul dat de Bunul Dumnezeu la rugaciunea Sfantului, apoi multumiti-le.Aveti credinta.

  • roxana elenaPostat la 2011-02-08 19:01

    Sfantul Nectarie este un sfant drag mie. in trecut l-a ajutat pe tatal meu cand a trecut prin suferinta unui cancer si a unei recidive. avem credinta ca ne va ajuta si in continuare!! Rugati-va bunului Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantul Nectarie ca mila lor este nemarginita!!

  • Ana NeaguPostat la 2011-02-05 19:13

    Si eu cu adanca smerenie si umilinta vreau sa marturisesc ajutorul Sf Nectarie. Rugativa Sfantului Nectarie, Bunei noastre Maicii Domnului, bunului Isus Hristos si bunului Dumnezeu. Cititi acatistul Sf, Nectarie! Suntem incionjurati de minuni la tot timpul si pasul dar suntem prea rai si mandri ca sa le vedem.

  • delia puscauPostat la 2011-01-31 22:53

    Cu intarziere vreau sa marturisesc si eu despre puterea rugaciunilor Sfantului Nectarie.Mama mea a fost diagnosticata cu cancer de col uterin,,,a fost cea mai urata zii din viata noastra cand am aflat,,,am sintit k viata mea s-a oprit acolo.am inceput sa cautam solutii,,in tot acest timp nu ne-am pierdut increderea in Dumnezeu!am aflat de Sfantul Nectarie si am inceput sa citim acatistul in fiecare seara timp de 40 de zile,3 persoane il citeam in acelasi timp,,,,mama mea a fost operata si la sosirea analizelor care se fac dupa operatie medicul care a operat-o a spus k nu se astepta ca analizele sa fie atat de bune.acum urmeaza primul control dupa operatie,am inceput iar sa citim acatistul 40 de zile ca sa ii multumim Sfantului Nectarie ca s-a rugat la Dumnezeu si ca prin rugaciunile lui mama mea este bine,,,,cititi in orice cumpana a vietii acatistul Sfantului Nectarie cu inredere si veti simtii ajutorul lui Dumnezeu!

  • Catalina MarinescuPostat la 2011-01-31 13:52

    D-zeu exista!Dupa ce acum un an am trecut cu bine de o operatie foarte dificila, acum cateva zile, in urma embolizarii unei tumori glomice, ramasesem cu o pareza faciala periferica. Rugandu-ma Bunului Dumnezeu, Domnului Iisus Hristos, Fecioarei Maria, Sfantului Nectarie, Sfintei Parascheva si Sfantului Pantelimon am scapat aproape complet de pareza. Rugati-va Domnului cu credinta si veti fi ajutati!

  • N PPostat la 2011-01-19 11:41

    Ca orice mama, mi-am dorit acest copil enorm de mult. L-am asteptat cu multa dragoste si nerabdare. Am avut o sarcina usoara pana in saptamana 36, cand am inceput sa am contractii din ce in ce mai dese. Cand deja au ajuns contractiile la doua minute, mi-am luat bagajul si am plecat spre maternitate. Bebelusul meu se pregatea sa vina inainte de termen. Dumneazeu si Maica Domnului si Sf. Nectarie la care m-am rugat m-au ajutat si nu mi s-a rupt apa si nu s-a deschis colul astfel incat contractiile au fost oprite cu perfuzii si injectii. Dupa cateva zile am fost externata, mi s-ar recomandat repaus la pat. Intre timp a fost Craciunul, iar in saptamana urmatoare am fost la controlul de rutina la medicul de familie si mi-a gasit tensiunea foarte marita, 15 cu 9. Am inceput o dieta fara sare si pentru ca tensiunea tot nu scadea am fost trecuta pe pastile. Doza a fost marita de 3 ori pentru ca medicamentele nu-si faceau efectul. Eram foarte stresata, cunoasteam efectele HTA asupra bebelusului si mi-era frica sa nu moara bebe. Imediat dupa revelion am fost la control la medicul ginecolog caruia i-am spus de problema cu tensiunea. Mi-a facut ecograful, doctorita era curioasa sa vada cum mai este stomacul lui bebe, pentru ca la ultimele trei ecografii s-a vazut stomacul ca si cum ar fi gol. Si de aceasta data stomacelul lui s-a fazut gol si doctorita a ales sa ma interneze saptamana care urma si a spus ca trebuie sa-i spuna neonatologului. Pana la acea data nu am inteles de ce o nelinistea pe ea stomagul gol al copilului. Abia atunci am inteles ca bebelusul meu este suspect de atrezie de esofag. Habar nu aveam ce reprezenta asta, din ce imi explica doctorita nu intelegeam nimic. Am inteles insa ca e o malformatie congenitala. Acasa am cautat pe net informatii despre acest tip de malformatie si am ramas socata de ceea ce am citit. Eram o mama disperata, plangeam continuu, tensiunea nu imi scadea deloc. M-am rugat la Dumnezeu si la Maica Domnului, M-am rugat cu disperare si catre Sf Nectarie sa aiba grija de copilul meu si sa fie sanatos. Cu o zi inainte sa ma internez am fost la Manastirea de la Sinca Veche, unde se gasesc o parte din moastele Sf Nectarie. M-am rugat lui si a doua zi, de dimineata, cand doctorita mi-a facut din nou ecografie, stomacul copilului s-a vazut normal. Nu-mi venea sa cred, stiu ca este o minune dumnezeiasca, Sf. Nectarie si Dumnezeu si Maica Domnului mi-au ascultat ruga si copilul meu s-a vindecat. Mi-a facut ecografie apoi si un alt medic, doctorita mea vroaia o alta parere. Si acest doctor a spus ca nu este nicio malformatie. A doua zi, am adus pe lume un baietel superb, sanatos de 3500 g si 53 cm. Sunt convinsa ca doar credinta mea si a sotului meu si rugaciunile noastre ne-au salvat copilul. Ii multumesc din suflet Domnului Nostru Iisus Hristos, lui Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sfantului Nectarie.

  • economu taniaPostat la 2011-01-07 23:49

    Citind randurile cu minunile sfantului nectarie m-am hotarat sa impartasesc si eu povestea mea:in septembrie 2006 eram insarcinata si trebuia sa nasc o fetita.prin iunie mama mea mi-a dat o carte 'noi minuni ale sfantului nectarie' si mi-a spus cand am timp si dispozitia necesara sa citesc din ea.curioasa din fire cum am ajuns acasa am inceput sa citesc si nu numai ca am fost impresionata de minunile lui dar am fost sigura ca acest sfant ma va ajuta si pe mine la nastere si asa a fost:cand am ajuns la spital dna doctor care m-a supravegheat pe toata perioada sarcinii mi-a spus ca o sa mai dureze asa ca ea se va duce sa-si bea cafeaua(doar ce intrase in tura de dimineata).bineinteles ca nu a apucat sa ajunga in biroul ei ca a chemat-o asistenta pentru ca eu trebuia sa nasc si am nascut in mai putin de 10 min spe mirarea dnei doctor care a afirmat'doamne dar nu mi s-a mai intamplat asa ceva'.am uitat sa va precizez ca in geanta mea pentru spital aveam si acatistul sfantului nectarie. si acum dupa 4 ani orice problema as avea ma rog sfantului pentru ca stiu ca asculta toate rugaciunile noastre si se roaga pentru noi lui dumnezeu.

  • julia alexandraPostat la 2010-12-30 03:18

    Aveti incredere oameni buni in Sfantul Nectarie!Credeti-ma m-a ajutat oricand mi-a fost greu,chiar daca poate stiam ca merit ce mi se intampla...El a fost langa mine...am avut situatii fara iesire...efectiv logic erau de nerezolvat...iar El,s-a rugat atat de mult bunului Dumnezeu incat ca prin minune am scapat ca prin urechile acului....la examene,mi se intampla sa nu stiu nimic...absolut nimic,pentru ca lipseam foarte mult....si totusi le treceam...chiar daca aveam cei mai asprii examinatori...Slava lui Dumnezeu pentru toate...Bucura-te sfinte Nectarie mare facatorule de minuni!

  • claudia ionescuPostat la 2010-12-29 10:53

    Cu smerenie si recunstinta vreau sa multumesc si eu Sfantului Nectarie pentru minunatele daruri pe care mi le descopera, ca ma insoteste pas cu pas in viata asta zbuciumata. Ii multumesc lui D-zeu pentru toate si il rog sa nu se opreasca in a face minuni in viata noasta, pacatosii..Doamne ajuta-ne, lumineaza-ne mintea si ne calauzeste pasii in lumea aceasta.Slava Tie Doamne!

  • Veronica VicolPostat la 2010-12-26 18:36

    As vrea sa comentez si eu minunea care s-a petrecut cu mine cu ajutor de la Sf Nectarie.In primavara acestui an am suferit o interventie chirurgicala facuta cu profesionalism de medicul chirurg I.P si anestezist C.F dela Sp Jud Galati.Rezultatul anatomo-patologic a fost devastator.In timp ce eram internata,aveam colega se salon o asistenta medicala,operata si ea.La ea in vizita a venit o colega de-a ei,Violeta,care vazandu-ma in ce stare deplorabila eram,mi-a recomandat sa ma linistesc citind acatistul Sf Nectarie,ceea ce am si facut.Imediat dupa externare am inceput cura de citostatice,pe care am suportat-o destul de greu,dar rezultatul a fost miraculos.Nici urma de cancer.La indemnul nepoatei mele Aura si la insistentele ei am cumparat ultima carte aparuta cu minunile Sf Nectarie.Citind-o,recitind-o,mi-am dat seama ca ma incadrez perfect in randul celor asupra carora s-a infaptuit o minune.Apoi retraind ultimele 9 luni din viata mea,mi-am dat seama cata lume a fost alaturi de mine,ce familie minunata am,cate glasuri au inaltat la unison rugaciuni pt ca eu sa ma fac bine,ce mult inseamna acum fiecare detaliu al vietii.Daca ar fi sa intocmesc o lista cu cei carora ar trebui sa le multumesc,as ocupa un spatiu impresionant.Le spun pe aceasta cale ca in fiecare zi ii multumesc Bunului Dumnezeu ca mi-a mai dat cateva zile,ca m-a lasat sa mai miros salcamii in floare,sa cant colinde,sa vorbesc cu cei dragi,sa-mi vad baiatul mai mare.Am vrut sa va spun ca in cele mai grele momente din viata mea l-am cunoscut pe Sf Nectarie si de atunci il iau martor in tot ceea ce fac.Cu vesnica recunostinta,Veronica Vicol

  • STELUTA ENE Postat la 2010-12-25 19:56

    Multumesc Sf.Nectarie pentru tot ajutorul pe care l-am primit atat eu cat si cei din familia mea. Cu ajutorul Sfantului Nectarie, al Maicii Domnului si al celorlalti sfintila care m-am rugat sora mea a nascut cu bine pe nepotica mea, tatal meu si-a revenit dupa un accident vascular in urma caruia isi pierduse vederea di partial memoria (acum si-a recapatat memoria si partial vederea 1/3)iar acum de curand eu am reusit sa iau un examen destul de grau si pentru care nu am avut timp sa ma pregatesc suficient iar nepotica mea s-a vindecat de o intoxicatie destul de severa dupa ce eu si mama mea am citit pentru ea acatistul Sf Nectarie. Mare este Dumnezeu intru Sfintii lui.

  • NICOLETA-FLORICA JITEAPostat la 2010-12-15 11:16

    TE ROG DOAMNE,vin la tine acum spre rugamintea sa imi salvezi prietena mea cea buna...mi-ai luat cel mai drag mie tatal meu..dar sant mama si bunica...de aceea TE ROG DIN TOT SUFLETUL..sa-si revina din coma...are nevoie copii de ea..mai ales cel mare CASIAN...as face orce ptr ea...am incredere in tine

  • Sipos DanielPostat la 2010-12-14 19:06

    Vreau sa incep a multumi Sf Nectarie, dar si tuturor sfintilor Sf Pantelimon ,Sf Ioan Rusu si multi alti care ma ajuta sa trec peste o perioda grea din viata,in urma cu cateva zile am avut dureri mici pot sa spun dar care ma sacaiau zilnic la ficat ,rinichi,splina ,pana cand m-am facut cu mir amestecat de la mai multi sfinti printre care cei care i-am mentionat la inceput si pot sa spun ca durerile au disparut intr-o zi sau doua. Ai multumesc lui Dumnezeu,Sfintei Treimi si tuturor Sfintilor care ma ajuta foarte mult,ai sfatuiesc pe toti cei ce au nevoie de ajutor sa ceara Sfintilor pentru ca ajuta negresit.Dumnezeu este mare si bun! Doamne ajuta!

  • Sipos DanielPostat la 2010-12-14 18:42

    As vrea sa spun si eu minunea care sa savarsit in casa noastra intr-un moment foarte greu din viata noastra .M-am imbolnavit de curand de o boala cumplita leucemie,care ne-a adus cu picioarele pe pamant, am inceput sa ne rugam la Dumnezeu,si la Sf Treime , la Sfinti in special Sfantului Nectarie care nu a intarziat sa isi arate bunatatea si grabnicul ajutor ,boala intrand in remisie de la primul tratament, eu ma simt bine . Intr-o seara am simtit prezenta Sfantului Nectarie prin cartea rosie cu viata ,minunile,acatistul Sfantului aceasta a inceput sa emane un miros extraordinar de mir , am inceput sa mirosim tote cartile de rugaciuni pe care le aveam in preajma si am realizat ca mirosul vine doar de la icoana de pe coperta cartii de rugaciuni, un miros extraordinar de frumos.Ai multumesc Sfantului ca si-a aratat prezenta in casa noastra si o sa continuam sa ne rugam neincetat lui Dumnezeu si Sfintilor sa iesim din momentele ecestea grele,ai sfatuiesc pe toti ceia ce vor sa ai ceara ajutor Sf Nectarie sa o faca fara sa ezite pentru ca Sf ajuta pe oricine ai cere ajutorul. Doamne ajuta !

  • Sipos DanielPostat la 2010-12-14 17:55

    As vrea sa spun si eu minunea care sa savarsit in casa noastra intr-un moment foarte greu din viata noastra .M-am imbolnavit de curand de o boala cumplita leucemie,care ne-a adus cu picioarele pe pamant, am inceput sa ne rugam la Dumnezeu,si la Sf Treime , la Sfinti in special Sfantului Nectarie care nu a intarziat sa isi arate bunatatea si grabnicul ajutor ,boala intrand in remisie de la primul tratament, eu ma simt bine . Intr-o seara am simtit prezenta Sfantului Nectarie prin cartea rosie cu viata ,minunile,acatistul Sfantului aceasta a inceput sa emane un miros extraordinar de mir , am inceput sa mirosim tote cartile de rugaciuni pe care le aveam in preajma si am realizat ca mirosul vine doar de la icoana de pe coperta cartii de rugaciuni, un miros extraordinar de frumos.Ai multumesc Sfantului ca si-a aratat prezenta in casa noastra si o sa continuam sa ne rugam neincetat lui Dumnezeu si Sfintilor sa iesim din momentele ecestea grele,ai sfatuiesc pe toti ceia ce vor sa ai ceara ajutor Sf Nectarie sa o faca fara sa ezite pentru ca Sf ajuta pe oricine ai cere ajutorul.Iar eu sper ca Dumnezeu sa imi ajute sa scriu si cand o sa fiu sanatos. Doamne ajuta !

  • monica nistorPostat la 2010-12-11 10:13

    Multumesc Sf. Nectarie pentru ca a ajutat-o pe mama sa scape de operatia la nodulii tiroidieni. Toti medicii i-au spus ca operatie este inevitabila dar rugandu-ne s-a produs miracolul.

  • Sorin BIRLEAPostat la 2010-11-19 21:12

    Multumesc din suflet Domnului nostru Isus Hristos, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie pentru minunile savarsite de ei tuturor oamenilor, printre care ma aflu si eu. Am fost diagnosticat cu o tumora intraoculara, tumora care acoperea aproape tot ochiul, de obicei aceste tumori sunt maligne ( asa a fost si a mea), singura sansa era sa fac enucleatie( operatie sa se scoata ochiul bolnav), erau sanse ca tumora sa se fi intins deja pe nervul optic si mai departe spre creier, si nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi putut intampla mai departe. M-am hotarat sa fac operatia, m-am rugat in fiecare zi Domnului nostru Isus, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie, citind acatiste si paraclise, mergand la sfinetele moaste ale Sf. Nectarie. Operatia a decurs foarte bine, a fost indepartat tot ce a fost rau de acolo, nu am avut absolut nici un fel de durere dupa operatie, chiar vorbeam la telefon cu prietenii la o ora dupa operatie, iar dupa 2 zile am plecat acasa cu o proteza noua, provizorie. Aproape nu se observa nimic cum ca as fi facut operatie. Mai mult, astazi am primit rezultatul de la examenul histopatologic in care mi se confirma ca tumora nu s-a infiltrat in alte locuri, ea fiind scoasa impreuna cu ochiul, nemaiexistand alte probleme. S-au bucurat si doctorii la aflarea acestei vesti, niste oameni deosebiti care au mare incredere in Dumnezeu, si care au recunoscut ca fara ajutorul Lui n-ar fi fost cu putinta acestea. Aceste doua persoane minunate sunt Dr. Szabo Ioan ( neurochorurg) si Dr. Szabo Bianca ( oftalmolog), le multumesc din suflet ptr. tot ce au facut pentru mine, in primul rand sunt OAMENI adevarati, de nota 10. Mentionez ca toate acestea s-au intamplat saptamana trecuta la o clinica din Cluj Napoca. Va spun sa va rugati cu mare incredere lui Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie, de cate ori aveti nevoie, ca ei o sa va ajute intotdeauna, fara nici o exceptie. Multumesc Domnului nostru Isus Hristos, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie pentru toate binefacerile aduse mie si pentru ca mi-au ascultat ruga, ajutandu-ma in acele clipe grele. Doamne ajuta!

  • ALEXANDRA STRIBLEAPostat la 2010-11-10 16:35

    DA...INTR-ADEVAR EXISTA DIVINITATEA..SI MIE MI S-AU INTAMPLAT MULTE MINUNI..DE FAPT ORICE SECUNDA DIN VIATA NOASTRA ESTE O MINUNE PENTRU CA RESPIRAM..DAR UNA IN SPECIAL ESTE ACEASTA..DUPA CE AM NASCUT O MINUNE DE FETITA DE LA DUMNEZEU SI MAICA SFANTA AM FACUT O INFECTIE CARE LA INCEPUT DOCTORII AU ZIS CA NU E DELOC GRAV DAR DUPA PRIMA INTERVENTIE M-AM TREZIT LA TERAPIE INTENSIVA PUSA LA APARATE SI PLINA DE PERFUZII...FACUSEM O MARE HEMORAGIE SI DOCTORII AU ZIS CA TREBUIE SA-MI SCOATA UTERUL CA SA O POATA OPRI.EU AM ZIS FACA-SE VOIA DOMNULUI...FAMILIA MEA S-A RUGAT MULT LA DUMNEZEU LA MAICUTA LUI LA SF NECTARIE SI LA CEILALTI SFINTI SI CAND M-AM DUS IN SALA DE OPERATIE SA-MI SCOATA UTERUL...MINUNE...NU MAI AVEAM PIC DE SANGE...TOTI AU RAMAS UIMITI...MIE PARCA NICI ACUM NU IMI VINE SA CRED CA AM FOST EU CEA DESPRE CARE POVESTESC DAR MI-A DAT DUMNEZEU PUTERE SA REZIST LA TOATE PT COPILUL MEU...MARE E PUTEREA DOMNULUI SI A MAICII SALE SI RUGACIUNILE SFINTILOR MULT NE MAI AJUTA....DECI SA CREDEM IN EI SI SA NE RUGAM LOR SA NE DEA PUTERE SA LASAM GRIJILE LUMESTI LA O PARTE SI SA PURTAM MAI MULTA GRIJA DE SUFLETELE NOASTRE...PT CA DUPA CUM VEDETI DE TRUP AU GRIJA EI.SLAVA DOMNULUI INTRU SFINTII SAI,MAICII DOMNULUI SI TUTUROR PUTERILOR CERESTI,TUTUROR SFINTILOR...SLAVA DOMNULUI IN VECI SI MULTUMESC DOMNULUI PT FETITA MEA CARE SI EA ESTE O MINUNE...EU MA GANDEAM CA NU O SA POT FACE COPIII SI INTR-O ZI M-AM DESPARTIT DE TATAL EI,INAINTE SA O AM PE EA.EU IL IUBEAM MULT SI MA RUGAM LA MAICA DOMNULUI CA DACA E BINE SA FIM IMPREUNA SA NE AJUTE CUMVA SA NE IMPACAM SI EA NE-A DAT ACEST COPIL CARE NE-A REUNIT...2 ANI NU AM RAMAS INSARCINATA SI FIX INAINTE SA NE DESPARTIM AM RAMAS..ASTA CA SA NE DAM SEAMA CA E BINE SA RAMANEM IMPREUNA...DOAMNE AJUTA SA NU DEZNADAJDUIM NICIODATA SI SA NU NE INDOIM NICIODATA DE ADEVARATA CREDINTA ORICATE AM AVEA DE INFRUNTAT IN VIATA ACEASTA PT CA RASPLATA O SA O LUAM PE LUMEA CEALALTA...ATAT RASPLATA DACA FACEM BINE CAT SI PEDEAPSA DACA FACEM RAU....AMIN!

  • nicoleta oanceaPostat la 2010-11-08 21:20

    Nicoleta vin si eu alaturi de credinciosii ajutati de catre Bunul Dumnezeu Cel in Treime inchinat, de catre Fecioara Maria, prin rugaciunile bunului sfant Nectarie despre care recunosc ca nu stiam foarte multe lucruri pana de curand, ale Sfantului Mina, Ciprian,Nicolae,Sfintii Arhangheli :Mihail, Gavril, Rafael, Uriel;Ingerul pazitor al meu. Sunt intr-o situatie greu de suportat:fara serviciu de multa vreme, speriata,parasita de copil, excrocata de prietenii cei mai buni,parasita de sot si prieteni,casa pierduta in licitatie cu banca, datorii la banci facute in nume personal pt ai ajuta pe "prietenii "mai sus amintiti...in imposibilitate de supravietuire si ....Minune! In saptamana Pastelui, respectiv 7 aprilie am cunoscut o persoana simpla, credincioasa , dar slaba ca om si totusi pe mine m-a indrumat pe calea Bunului Dumnezeu si usor, usor mi-am urnit pasii incepand cu Biserica de unde apartin, Sfantul Mina, Sf Ciprian si orice Biserica imi iesea in cale.Somn nu aveam deloc,doar teama,frica pt ziua de maine, dor de copil,ura,neincredere...depresie.Am inceput sa citesc acatiste si rugaciuni 3,4,5 ore pe zi si usor usor am capatat incredere si astfel am ajuns si la Acatistul sfantului Nectarie pe care l-am citit 40 de zile, fara sa tin post desi este indicat macar luni, miercuri si vineri, fara sa fiu prea "curata", desi imi doresc sa nu-l mai supar cu nimic pe Mielul Domnului, am ajuns si la racla Sfantului de la Manastirea Radu Voda unde m-am rugat cu incredere ca voi fi ajutata si rezultatele au inceput sa apara. Sigur ca nu s-a limpezit viata mea, dar copilul meu m-a sunat dintr-o data desi nu vroia sa mai auda de mine,am inceput sa dorm, ma simt mult mai linistita chiar daca uneori ma simt in pericol si seriata,am fost dintro data contactata si dupa foarte multe luni acceptata pt un post care nu are program intreg ci de 6 ore, insa este un minim de venit din care incerc sa supravietuiesc. Dintr-o data s-a ivit si o portita mica ,dar totusi o mica speranta ca as putea sa-mi recuperez casa,o persoana care se intereseaza de mine si care ma ajuta desi situatia persoanei nu este departe de a mea. Viata mea incepe sa se lumineze. Parca undeva departe, vad si o raza de soare, sper cu toata increderea ca Bunul sfant Nectarie ma va ajuta pe mine si familia mea si nu ma va parasi si va interveni asa cum a mai facut-o , iar ajutorul l-am simtit din plin, pe langa Domnul nostru Iisus Hristos si pe langa Prea Buna Maicuta a Lui si a noastra si indraznesc sa sper la protectie divina , indrumare si mai ales iertare. Sunt un om pacatos, iar ceea ce mi se intampla este doar o consecinta a faptelor mele, insa nu mi-am pierdut increderea ca Bunul Dumnezeu ma va ierta si astfel am apelat la bunatatea Sfantului Nectarie, Sfantului Mina, Ciprian, Anton, Sfanta Xenia, Paraschieva si alti sfinti crestini Ortodox si catolici(Pt ca Dumnezeu este doar UNU ),iar ajutorul nu a intarziat sa apara. Credeti si va Domnului, Maicutei sau sfintilor pe care-i simtiti apropiati fara teama ca Dumnezeu este Bun si ne iarta pe toti daca ne rugam din suflet si daca ne caim cu adevarat. Incercati sa va imprieteniti cu Sfantul Nectarie , este un sfant Bland si iertator.Dumnezeu si PRea Curata Facioara Maria sa va ajute pe voi si pe noi toti!

  • mirabela mariaPostat la 2010-11-03 22:45

    aseara am avut o durere ingrozitoare de stomac, si m-am rugat sf. nectarie, si mi-a trecut durerea. multumesc sf. nectarie.

  • Adrian EpuranPostat la 2010-10-30 18:09

    Ma adaug si eu acestor oite ratacite si le transmit ca daca au primit ajutor acesta a fost doar de la Dumnezeu.Insasi arhanghelii nu realizeaza ceva conform vointei lor ci doar in acord cu vointa Lui Dumnezeu.Asa ca,in urma oricarui ajutor pe care il primim, indiferent de la cine este,trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu si nu unor pietre si lemne vopsite sau unor oameni ale caror cadavre le venerati. Nu ne-a invatat oare Domnul Iisus Christos rugaciunea Tatal nostru prin care trebuie sa ne rugam doar la Dumnezeu ?Cand ne-a invatat Christos sa ne rugam la oameni, indiferent daca ii sunt ucenici sau nu?

  • andre samoilaPostat la 2010-10-23 15:42

    Si eu ma numar printre persoanele care au aflat intamplator de Sfantul Nectarie cand la biserica au sosit sfintele moste. Nu stiam nimic de acest sfant dar m-am bucurat foarte mult ca am reusit sa ma rog. Trec printr-o perioada foarte grea si credinta e unicul lucru care ma ajuta sa merg inainte. Sper din tot sufletul ca Sf. Nectarie sa ma ajute sa rezolv toate problemele cat mai curand. Nu-mi pierd speranta si am sa ma rog in continuare. Doamne ajuta!

  • ALEXANDRA STRIBLEAPostat la 2010-10-17 00:23

    fiecare clipa a vietii noastre este o minune pt ca respiram,pt ca ne tine Dumnezeu in viata cu toate ca suntem atat atat de rai....si asta datorita bunatatii Sale ifinite si a iubirii Lui fata de noi si bineinteles datorita rugaciunilor MAICII SFINTE si a TUTUROR SFINTILOR SI PUTERILOR CERESTI...EI sunt mereu alaturi de noi si in fiecare secunda a vietii ne dovedesc asta...si nu numai aici ci si dupa moarte Ei sunt mereu alaturi de noi..important e sa credem in cele Sfinte si sa ne rugam Lor traind in adevarata credinta.SLAVA DOMNULUI SI MAICII SALE SI TUTUROR SFINTILOR SI TUTUROR PUTERILOR CERESTI...SLAVA TIE DUMNEZEULE...IN VECI.DOAMNE AJUTA SI NE DA PUTERE SA INFRUNTAM VALURILE VIETII SI SA NU NE DEPARTAM DE ADEVARATA CREDINTA ORICATE AM AVEA DE INFRUNTAT IN ACEASTA VIATA...CACI VIATA ADEVARATA NU E ACEASTA CI CEA DE DINCOLO...DUMNEZEU SA NE AJUTE SI SA NE LUMINEZE SI SA NE PAZEASCA CA CEL RAU SA NU PUNA STAPANIRE PE NOI..SA NE DEA PUTERE SI CREDINTA CA NIMIC NU PUTEM FARA AJUTORUL LUI.AJUTA-NE SFINTE CUM NE-AI AJUTAT MEREU...AMIN!

  • ardelean elenaPostat la 2010-10-07 14:02

    DOAMNE AJUTA MA ALATUR SI IEU PACATOASA DE GRUPUL DE CREDINCIOSI CARE NU GASESTE CUVINTE CARE SA EXPRIME CAT MAI BINE AJUTORUL PE CARE LAM PRIMIT DE SF NECTARIE .SUNT O CREDINCIOASA CARE MERGE DIN GREU IN MAI MAI GREU DAR A CARUI SPERANTA SI NADEJDE A FOST IN UNUL DUMNEZEU MAICA DOMNULUI SI SFINTII CARE SUNT PRIETENII LUI.DAR DE CAND AM CITIT DESPRE SF. NECTARIE PRIETENUL MEU VREAU SA VA SPUN CA NU MAI SUNT SINGURA SI MAI LUPT SINGURA FIINDCA EL ESTE TOT TIMPUL ALATURI DE MINE SI-MI CALAUZESTE PASII UNDE MERG.PRIMA MINUNE CARE MIA ARATATO SF. NECTARIE A FOST CAND AM PRIMIT DE LA O CREDINCIOASA DIN BUCURESTI MIRUL DE RACLA SF. NECTARIE ERAM IN MASINA CU UN COLEG ERA IARNA IAR SOTUL MEU MA SATEPTA ACASA FOARTE GRAV BOLNAV, PE DRUM PANA ACASA TINAND STICLUTA IN MANA AM SIMTIT O BUCURIE SI OPACE GREU DE EXPRIMAT IN CUVINE IAR IN MASINA SAU ABURIT GEAMURILE EXACT PE PARTEA UNDE STATEAM EU ORICAT INCERCAM SA STERG SE ABUREAU DIN NOU .CAND AM REALIZAT CA DEFAPT ESTE PREZENTA SF. NECTARIE AM REUSIT SA VAD PRIN GEAM .AJUNSA ACASA LAM UNS PE SOTUL MEU CU MIR PE FRUNTE SI LA INIMA DUPA UN SF DE ORA SA RIDICAT DIN PAT SI SA INTORS DIN NOU LA SERVICIU UNDE SIA CONTINUAT ACTIVITATEA PANA LA SF. PROGRAMULUI.MAI SUNT ATATEA MINUNI PE CARE MI LEA ARATAT SF.NECTARIE CA AS OCUTA EU TOT SAITUL CARE AMSCRISO PE CEA CARE MA MARCAT CEL MAI MULT.CREDETI DOAR IN AJUTORUL SF. NECTARIE SI O SAI SIMTITI DIN PLIN AJUTORULASA CUM IL SIMT SI EU IN TOATA CLIPA.VA MULTUMESC PT. RABDAREA DE A CITI CATE AM SCRIS.NU DEZNADAJDUITI NICIODATA SFINTII TREBUIE DOAR SAI CHEMAM CU CREDINTA SI EI NE VIN IN AJUTOR.

  • Raluca CondreaPostat la 2010-10-05 10:48

    Sfantul Nectarie m-a ajutat foarte mult. Prima data m-am rugat pentru mama mea, care are niste noduli la san si anul trecut i s-au modificat. Dupa ce m-am rugat la moastele Sfantului, la mamografie s-a constatat ca doar au crescut, dar sunt in continuare tinuti sub observatie, nu a fost nimic grav. A doua oara, acum o saptamana, bunica mea a facut un atac cerebral si m-a dus la manastirea Radu Voda luni, m-am rugat sa-si revina, am luat mir din candela Sfantului si anafura si i-am dat sa manance anafura pe care am pus mir si am uns-o cu mir la cap si picioare. A doua zi, la ora 8,00 a fost externata, iar medicii si colegele de salon au spus ca a fost o minune cum si-a revenit. Sfatuiesc pe toata lumea sa mearga si sa aiba incredere, pentru ca Sfantul Nectarie si Bunul Dumnezeu nu-i va dezamagi. Pe tot parcursul drumului de la manastire la spital nu m-am indoit nicio clipa ca se va vindeca dupa ce-i voi da mir si exact asa s-a intamplat.

  • andreea lolitzikPostat la 2010-09-05 11:00

    ...Sf Nectarie m-a ajutat foarte mult...pt prima data in aceasta viata am avut curajul sa spun:faca-se voia Ta Doamne!m-am rugat aseara foarte mult si cand nici nu ma asteptam m-a sunat el...nu este o coincidenta,este puterea Sfantului,a Maicutei si a lui Dumnezeu...poate o sa radeti insa eu le-am simtit puterea si am simtit cum m-au mangaiat!aveti mare speranta si incredere in Dumnezeu...el poate face orice imposibil,posibil...doar daca este spre binele nostru...multe pers sufera din dragoste,iar eu va promit ca va voi anunta daca se va intampla ceva nou in viata mea.iubiti-l pe Doamne Doamne pentru ca si el ne iubeste!amin!!!

  • anca mihaiPostat la 2010-09-03 17:42

    Trebuie sa marturisesc si eu minunile pe care Sf.Nectarie le-a facut pentru mine. Inca de cand am inceput sa ma rog si sa citesc acatistul am primit ajutor, fie ca mi-a schimbat starea de suflet, mi-a dat speranta fie ca a adus vindecari in jurul meu. Eu iubesc foarte mult animalele si de curand am avut o pisicuta bolnava de blocaj renal. A fost practic pe moarte, nu se mai putea sa ridica, nu isi mai facea nevoile si nu mai putea sa deschida ochii. I-am citit acatistul plangand langa ea si intr-o saptamana s-a facut bine. Miracol! Multumesc Sf.Nectarie!

  • Anna VasilicaPostat la 2010-08-18 15:56

    Ma adaug si eu celor care vor sa faca cunoscut ajutorul primit de la sf. Nectarie. Am citit Acatistul in fiecare seara si minunile nu au intarziat sa apara. S-au rezolvat probleme carora nu le dadeam de cap de foarte mult timp si mai ales, mi-am regasit linistea sufleteasca de care aveam atata nevoie. Va indemn pe toti sa va rugati sf. Nectarie atunci cand sunteti cazuti sau deznadajduiti si veti vedea ca veti primi grabnic ajutor. Doamne ajuta!

  • Catalina MarinescuPostat la 2010-08-18 10:15

    Rugandu-ma Bunului Dumnezeu, Domnului nostru Iisus Hristos, Maicii Domnului si Sf. Nectarie am reusit sa trec cu bine,in ianuarie 2010, peste o operatie foarte dificila, al carei risc minim era paralizia faciala, iar risc maxim- decesul. Multumesc Domnului, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie pentru ajutor!

  • ioana -Postat la 2010-08-16 09:49

    Sfantul Nectarie m-a ajutat in cel mai greu moment al vietii mele, atunci cand nu mai aveam speranta ca ceva sa mearga bine, desi nu eram demna de ajutorul Lui. Am neglijat o problema de sanatate timp de multi ani, convinsa fiind ca s-a agravat foarte mult in timp, insa Sfantul Nectarie nu numai ca mi-a dat curajul sa investighez (lucru de care nu ma simteam in stare) dar m-a ajutat sa aflu ca nu am nimic si sa invat sa traiesc din nou. Acum, sunt convinsa ca ma va ajuta in continuare, atata timp cat Il port in gand. Imi doresc un copil si sper ca totul va merge bine si va avea grija de noi.

  • mihaela cristinaPostat la 2010-08-03 16:02

    Si mie mi-a venit in ajutor Sfantul Nectarie, intr-un moment dificil pentru mine si familia mea.De cand citesc acatistul Sfantului nu ma mai simt singura, stiu ca-mi este cineva alaturi si ca orice s-ar intampla Sfantul Nectarie ne va ajuta sa trecem cu bine peste incercarile vietii!Ii multumesc bunului Sfant si Maicutei Domnului pentru minunile pe care le fac pentru noi si pentru altii!

  • Dina MuresanPostat la 2010-07-06 03:02

    Cu smerenie adaug si eu cateva cuvinte de multumire bunului Sfant Nectarie, care m-a vindecat de chisturile ovariene. Asa cum sunt sigura ca multe femei care sufera de aceasta boala stiu, aceste chisturi sunt pot sa fie extrem de dureroase. Eu am fost si in spital din cauza unuia care a explodat. Cu umilinta si multumire vreau sa sa spun cum am fost vindecata: s-a intamplat ca in toiul noptii sa ma apuce din nou cunoscutele dureri in abdomen si le simteam cum incep sa creasca. Am inceput sa ma rog Sfantului Nectarie sa ma ajute, iar atunci s-a imlinit minunea: ma rugam si simteam cum durerea cedeaza pana cand a disparut cu totul! De atunci, eu nu am mai avut durerile acelea mari provocate de chisturi! De asemenea, aduc multumiri Sfantului care ne-a ajutat sa trecem peste pierderea casei noastre. In perioada aceea, aveam multe certuri cu sotul meu si chiar ajunsesem sa vorbim de divort! M-am rugat Sfantului citind acatistele cele doua si am trecut peste incercarea asta impreuna, cu bine! Scriind acest mesaj, imi implinesc promisiunea facuta Sfantului de a face cunoscut si altora ajutorul lui dat noua, pentru ca si alti oameni aflati in necaz sa indrazneasca sa-i ceara ajutorul! Dragii mei, va rog sa nu disperati niciodata, ci rugati-va Bunului Sfant Nectarie, citind acatistul lui, ca multa trecere are ruga lui in fata lui Dumnezeu!

  • Mihai Valentin ANAPostat la 2010-07-01 22:17

    Am citit pe internet despre Sfantul Nectarie,auzisem cate ceva,dar am zis sa descopar mai multe despre El si am vazut cateva marturisiri ale oamenilor care au fost ajutati de Sfant!Urma sa am examenul sa intru in cadrul armatei si am luat acatistul Sf Nectarie,l-am citit in fiecare seara impreuna cu alte acatiste,iar exm la trecut cu brio datorita Bunului Dumnezeu si a Sf Nectarie!Mai tarziu aveam teama k aveam o boala grea dupa unele simtome,dar din nou datorita Sfantului analizele mi-au iesit ft bune,dar n-am reusit sa ma tin in totalitate de promisiunea care i-am facuto Sfantului Nectarie adica i-am promis k daca imi ies analizele bune ma las de tutun si am sa public si eu ajutorul primit de la El!Sper sa ma pot lasa de tutun ca sa-mi duc promisiunea la capat!Aveti incredere si rugati-va Bunului Dumnezeu ,Maicii Domnului,Iisus ,Sf Nectarie si Sf Spiridon pentru ca Ei sunt singurii care ne salveaza din situatiile grele si ne ajuta sa trecem cu bine peste orice obstacol pe care il intalnim in viata!

  • Adi MPostat la 2010-05-18 17:14

    Doresc sa dau si eu o mica marturie despre minunile pe care se savarseste neincetat Dumnezeu si prin sf. Nectarie. Mama a suferit o perioada de 2-3 ani de o eczema pe fata, care disparea si reaparea mereu, si nu reusea sa ii depisteze cauza si nici sa o trateze corespunzator. In cele din urma, afland despre moastele sfantului de la Manastire Radu-Voda, am mers acolo cu credinta si m-am rugat; mama a citit si ea acatistul sfantului adesea, si in urma tratamentului, a scapat de acea eczema care nu a mai revenit de atunci. Cred cu tarie ca sfantul e mult iubitor si se roaga pentru cei care alearga la el cu nadejde. Dumnezeu mi-a randuit acum o alta incercare, si iarasi ma rog fierbinte ca sfantul sa mijloceasca pentru noi pentru ca Domnul sa ne tamaduiasca.

  • anca ancaPostat la 2010-05-18 13:34

    am citit pe un site despre faptul ca daca asculti cu urechea langa moaste se aud niste sunete...am crezut, insa am fost curioasa sa verific. asa a fost...iertare imi cer pentru indoiala din suflet. am descoperit de curand aceasta biserica, mie imi da linistea si speranta pe care in anumite momente fiecare dintre noi ni le pierdem

  • Ana Gabriela PodosuPostat la 2010-05-07 14:38

    Sfantul Nectarie m-a ajutat si pe mine si pe sotul meu! Am facut o inseminare si neavand nici un simptom am crezut ca nu am ramas insarcinta. Insa cand am fost la dr. dupa 1 luna mi-a spus ca ar putea sa fie o sarcina extrauterina si sa imi fac un test de sange, care a iesit pozitiv insa cu o valoare destul de mica. Atunci am fost la Sfintele moaste si m-am rugat in fiecare seara la Sfantul drag Nectarie sa nu fie sarcina extrauterina sau daca este sa se resoarba singura sa nu fie nevoie de interventie chirurgicala. La scurt timp am repetat analizele de sange (din 2 in 2 zile) si valorile au fost din ce in ce mai scazute pana au iesit negative. Ii multumesc din tot sufletul meu Sfantului drag Nectarie pentru ca ne-a ajutat sa trecem cu bine peste aceasta incercare si sa nu fie nevoie de vreo interventie medicala; de asemenea ii multumesc ca m-a adus pe calea cea buna a credintei si a puterii acesteia. Doamne ajuta !

  • Oana SelejanPostat la 2010-05-03 20:10

    OANA MARIA In vara anului 2009 am fost in pelerinaj in Grecia. Printre obiective a fost si Sfantul Nectarie Taumaturgul. Am auzit povesti cum ca Sfantul da semne minunate: daca pui ureche pe racla auzi cum iti rascaie, ciocane sau auzi pasii unui batran care-si taraste picioarele. Bineinteles ca nu am crezut. Ajunsi la Sfantul Nectarie am intrat in biserica mare unde se afla racla goala. Am pus curioasa urechea pe racla. Minunea s-a intampat! Sfantul a rascait. Auzind aceasta am inceput sa plang si sa cer iertare pentru neincrederea mea. Dupa putin timp am vrut sa merg si la biserica mica ce este aflata pe un deal. Cum urci pe de o parte si de alta e plin de flori bine inmiresmate. Urcand singura mi-am adus aminte de un pacat pe care l-am facut inainte de plecarea in pelerinaj. Credeam ca nu voi fi iertata vreodata, cand, de odata vad iesind dintr-o tufa de flori o multime de fluturasi de toate culorile apropiindu-se de mine si "dansand" in jurul meu. Am ajuns la binerica plangand si rugandu-ma pentu iertarea pacatelor. In acest timp mi-am dat seama ca de fapt fluturasii erau un semn cum ca am fost iertata pentu pacatele savarsite. Astfel Sfantul Nectarie Taumaturgul nu este doar vindecator de cancer ci si SALVATORUL inimilor aflate in marea pacatelor. Aceasta minune vi-o povesteste o fetita de 14 ani. Sfinte Nectarie roaga-te lui Dumnezeu pentru noi pacatosii!

  • Stoian LilianaPostat la 2010-04-15 23:43

    Si pe mine m-a ajutat Sfantul Nectarie, am fost diagnosticata cu rana pe col forte urata, foarte mare.Am fost f speriata, am crezut ca am cancer, m-am rugat la Sfantul Nectarie citindu-i acatistul in fiecare seara si mergand la moastele sale la Manastirea Radu voda. Cand am fost la colposcopie sa se stabileasca diagnosticul am primit vestea buna ca nu am asa ceva si ca trebuie sa fac doar o mica interventie. Ma rog in continuare Sfantului sa trec cu bine si peste acest pas. Rugati-va la Sfantul Nectarie si cititi acatistul este foarte ajutator. Multa sanatate!

  • ramona bubuPostat la 2010-03-18 09:58

    Cu smerenie vreau sa ma alatur si eu celor care aduc lauda Sf. Nectarie, Maicii Domnului, Domnului Nostru Iisus Hristos si celorlalti sftinti care se roaga pentru noi si mantuirea noastra. Tin sa marturisesc ca si eu am trecut printr-o perioada grea, un examen dificil, dar pe care le-am trecut cu ajutorul Sfintilor si al Maicii Domnului. M-am rugat foarte mult ca totul sa se termine cu bine. Am fericirea ca chiar parohia din care fac parte sa fie binecuvantata cu Moastele Sf. Nectarie. rugati-va la El si la Dumnezeu pentru ca veti gasi raspuns la rugaciunile voastre. Pentru cei interesati, moastele Sf. Nectarie se gaseste in Iasi, cartierul Alexandru-cel-Bun. Doamne ajuta la toata lumea!

  • Florian PistrituPostat la 2010-03-05 12:00

    In urma cu cateva zile am fost la cumnata mea Viorica, insarcinata in luna a 3-a. Si am aflat cu durere ca avea probleme cu sarcina. Era programata pentru vineri la doctor. Avea probleme cu mentinerea sarcinii, avand colul semideschis si scurtat. Trebuia sa i se faca cerclaj. Mi s-a facut mila de ea, de faptul ca putea pierde sarcina si am zis sa ma rog si eu Sfantului Ierarh Nectarie sa o ajute, sa ii inchida colul ca sa duca sarcina la bun sfarsit. Astazi, cand au fost sa spital pentru internare, i sa mai facut o ecografie. Insa de data asta totul era schimbat. Colul era inchis si de lungime normala. Sfantul Ierarh Nectarie a facut si de data asta o minune. A ajutat o femeie insarcinata ca sa poata duce la bun sfarsit sarcina. SLAVA DOMNULUI

  • diana cristiciPostat la 2010-01-03 17:30

    Sfantul Ierarh Nectarie m-a ajutat in sarcina pe care am avut-o si printr-o minune fetita pe care am adus-o pe lume este sanatoasa;multumesc lui Dumnezeu si Sfintilor care au mijlocit pt mine , intrucat la 20 de sapt am avut de luat o grea decizie de merge sau nu mai departe cu sarcina, in urma testelor ADN , fetiteti mele ii se gasise ca exista posibilitatea sa sufere de trisomie 20 , un caz foarte rar intalnit si la fel de rar de verificat la noi in Romania.
    Am citit acatistul Sfantului Nectarie si i-am cerut ajutorul, la fel am citit si Acatistul Sfantului Stelian , al Maicii domnului,al Domnului Isus Hristos, si al Ingerului Pazitor.
    Ii multumesc zilnic lui Dumnezeu, si sfintilor care au mijlocit pentru noi.
    Doamne ajuta!

  • daniela gelepPostat la 2009-12-15 00:14

    doresc sa va spun si eu, ca si pe mine Sfantul Nectarie m-a ajuat enorm de mult, a facut adevarate minuni atat pt mama mea care a fost operata de tumoare pe creier a treia oara in 2008 si i se mai ddusera doar 2 luni de viata, doresc sa va spun ca au trecut aproape 2 ani, iar mama e bine si tumoarea nu i-a mai recidivat, iar mi mi-a dat putere si rabdare sa trec peste greutatu, si mi-a calauzit pasii sa fac intotdeauna ce e bine. mergeti la Manastirea Radu Voda la racla cu Sfintele MOaste ale Sfantului Nectarie , rugati-va din suflet si cu credinta, si o sa vedeti ca ajutorul Bunului Dumnezeu si ale Maicii Domnului cu rugaciunile Sfantului Nectarie nu o sa intarzie. Doamne ajuta!

  • Levente GPostat la 2009-12-10 20:11

    Sfintul Ierarh Nectarie l-a ajutat pe tatal meu sa treaca peste o operatie de hernie inghinala.Problema era ca a trebuit sa ii faca anestezistul o anestezie in coloana vertebrala,coloana lui tata nefiind tocmai buna ptr o anestezie el avind si scolioza.M-am rugat Fintului Ierarh Nectarie si l-a ajutat,Anestezia a reusit si operatia a reusit si ea.Multumesc Sfinte Nectarie.

  • Mari AnaPostat la 2009-12-09 12:41

    Si pe mine m-a ajutat . Aveam 2 noduli la san, nu se stia de ce natura sunt , medicul chirurg mi-a spus sa ma astept la ce este mai rau.Am fost la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, m-am rugat la Sfientele Moste si am participat si la Slujba Sfantului Maslu, am fost operata iar noduli au fost benigni!!!Mergeti cu sufletul curat si rugati-va la Sfantul Nectarie si o sa vedeti ca totul o sa fie bine! Acum vreau sa merg in Grecia sa-i multumesc Sfantului Nectarie.

  • anca militaruPostat la 2009-12-03 15:46

    buna ziua,am citit randurile scrise de dumneavoastra si am fost fff impresionata
    si am mers si eu la sf.Nectarie sa ma rog
    cu speranta in suflet ca mi-a ascultat ruga asa cum a ascultat-o pe a vostra.
    Va multumesc!

  • Doina TomescPostat la 2009-11-08 01:39

    Sfantul Nectarie m-a ajutat pe mine si familia mea cand am avut nevoie.
    Sfantul a adus linistea si pacea in familie intr-o perioda plina de certuri.
    Sfantul NECTARIE m-a ajutat si in rezolvarea problemelor de sanatate(analizele mi-au iesit nesperat de bine ) si in alte probleme.
    De exemplu sotul meu a luat un examen dificil ,pe care il daduse de foarte multe ori ,dupa rugaciunile la icoana Sfantului Nectarie.
    Am citit acatisul Sfantului Nectarie mai des in ultima perioda ,am fost la manastirea Radu Voda ,m-am uns cu mir sfant de la candela si totul imi merge mai bine.
    Nu incetati sa va rugati,sfantul ii ajuta pe cei care se roaga cu inima curata si cu credinta.

  • oana scarlatPostat la 2009-10-28 23:55

    Sfantul Nectarie a ajutat si familia noastra in repetate randuri!
    am aflat de Sf. Nectarie de pe internet iarna trecuta cand mama mea a fost diagnosticata cu melanom malign.din momentul in care am aflat despre acest sfant drag m-am rugat la el atat pt. mama cat si pt mine si copilul meu care s-a nascut sanatos.pot sa spun ca pentru noi a facut minuni Sf. Nectarie deoarece mama este foarte bine,analizele i-au iesit bine.am reusit sa ajungem si la manastirea radu voda sa ne inchinam la moastele sfantului,iar eu am luat ulei de la candela si i-am dat mamei mele pe frunte,iar ea mi-a spus ca atunci a simtit o caldura ce i-a invaluit tot corpul!ii multumin din tot sufletul Sfantului Nectarie si il rog sa ne ierte ca am scris asa de tarziu!de asemenea vreau sa ii multumesc si pt. ca am reusit sa alaptez copilul la o saptamana dupa cezariana,el are acum 8 luni si tot lapte matern mananca.
    multumesc Maicutei Domnului si celorlalti sfinti carora m-am rugat: sf. Marcu al Efesului,sf. Nicolae,sf. Spiridon,sfintii Ioachim si Ana,arhanghelului Mihail si nu in ultimul rand bunului si rabdatorului Domnul nostru Iisus Hristos!

  • Sergiu Dema Postat la 2009-10-22 22:31

    Am aflat intamplator despre existenta sfantului Nectarie. Eram la bunicii mei si am citit intr-un ziar despre minunile savarsite de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Nectarie din Eghina. Am citit in diferite randuri si despre alti sfinti, dar nu prea m-am oprit asupra lor, insa asa cred ca a facut Dumnezeu ca sa-l tin minte pe acest sfant ... si pana la urma, cat m-a ajutat pe mine si pe cei din jurul meu.
    Despre Sfantul Fanurie am aflat dintr-o carticica pe care am primit-o de la un preot. Eram mic, si mama mea era internata la o clinica de cardiologie. Venind de la scoala am aflat de la o doamna ca mama va trebui sa fie operata pe cord. M-am speriat foarte tare si mergand acasa am citit acatistul acestui sfant mucenic. Mare mi-a fost bucuria cand tatal meu s-a intors si el acasa si mi-a spus ca doamna ce-mi spuse vestea despre operatia mamei ar fi inteles gresit. Sunt convins insa ca tamaduirea aceasta a fost o minune savarsita de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Fanurie.
    Altadata acest sfant, alaturi de Sfantul Nectarie si alaturi de Maica Domnului au fost alaturi de mine la diferite operatii pe care le-am suportat eu sau cei din jurul meu. Nasul meu era bolnav de cancer cu metastaze si in mod miraculos s-a vindecat, iar acum multumita Lui este sanatos. Alteori impreuna cu o prietena am apelat la acesti doi sfinti pentru a se ruga si ei lui Dumnezeu ca bunica fetei sa se insanatoaseasca, ea fiind bolnava tot de ingrozitoarea boala, cancerul.
    Am promis atunci amandoi ca vom spune si altora postand pe diferite site-uri intamplarile acestea pentru ca si alti oameni care au nevoie sa stie ca bine este a scapa catre Dumnezeu avand alaturi si pe acesti doi sfinti. Bunica fetei a inceput dupa un an sa sangereze din nou. Noi am gresit pentru ca nu ne-am tinut promisiunea, o facem insa acum ...
    In orice imprejurare grea si nu numai, rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu. Indrazniti.

  • Sergiu Dema Postat la 2009-10-22 22:31

    Ma alatur si eu cititorilor si va spun povestea bunicii mele. Acum are 68 de ani si anul trecut a aflat ca are o boala necrutatoare. A fost un soc pentru toata familia, doctorul a confirmat ca are cancer si trebuie operata urgent. Am aflat de Sfantul Nectarie de la un prieten care e student la teologie. Inainte de a merge bunica la operatie, m-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Fanurie si Maicii Domnului in fiecare zi impreuna cu acest prieten. Operatia a decurs bine,iar doctorul a spus ca trebuie sa faca 6 sedinte de chimioterapie. Multumesc Lui ca a trecut peste toate acestea. Am promis atunci ca vom scrie povestea sa stie si altii ca e bine sa apeleze si ei .... asa ca rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu.
    Multumim Sfantului Nectarie, Sfantului Fanurie si Maicutei Domnului pentru ajutor. Cred ca sfantul ar vrea ca multi oameni sa stie ca au o sansa, prin credinta si rugaciune.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE