Zilele Universitatii '1 decembrie 1918' Alba Iulia

Cu ocazia aniversarii pe 27 mai a doua decenii de la infiintarea Universitatii „1 decembrie 1918” Alba Iulia, in perioada 23-28 mai se organizeaza in oras manifestari speciale. Astazi a avut loc Sesiunea aniversara „Doua decenii de invatamant academic la Alba Iulia”, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, unul dintre fondatorii universitatii, a altor ctitori, a unui numar mare de rectori din tara si a autoritatilor locale. Festivitatea s-a desfasurat in Amfiteatrul Mare al universitatii, de la ora 10.00, fiind deschisa printr-o slujba de binecuvantare oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.

In deschidere, Inaltpreasfintitul Mitropolit Andrei a evocat momentul de inceput al universitatii: „Ziua de astazi e o zi mare, importanta ei o pot reda in doua fraze.

Cu nostalgie, emotie si cu recunostinta fata de Dumnezeu si fata de cei ce s-au implicat, ne aducem aminte acum, dupa 20 de ani, cum firul mititel, gingas a dat in floare, iar astazi avem o universitate de prestigiu. Zice Domnul: „Cel ce va face si va invata, „mare” se va chema in Imparatia Cerurilor”. Corpul academic de la noi este facator de oameni, de oameni de nadejde”.

La festivitatea de aniversare a 20 de ani de la infiintarea Universitatii din Alba Iulia, au adresat alocutiuni rectorul institutiei, prof. univ. dr. Moise Ioan Achim, prefectul de Alba, Stefan Bardan, presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, precum si rectorii altor universitati din tara.

Manifestarile prilejuite de implinirea a 20 de ani de invatamant academic la Alba Iulia se vor incheia sambata, 28 mai, cand va avea loc festivitatea de absolvire a promotiei 2010-2011 a Universitatii „1 decembrie 1918” Alba Iulia. Tot maine vor fi deschise oficial Zilele municipiului Alba Iulia 2011.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

28 Mai 2011

Vizualizari: 606

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE