Ziua Armatei Romane, la Alba Iulia

Ziua de 25 octombrie - Ziua Armatei Romane - a fost sarbatorita la Alba Iulia cu multa emotie. Ea ne aduce aminte ca, in urma cu 68 de ani, intr-o frumoasa zi de toamna, ultima brazda de pamant romanesc din nord-vestul tarii a fost eliberata de sub ocupatia hortista.

Momentul festiv a fost deschis de Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care a savarsit slujba parastasului pentru ostasii romani cazuti la datorie pentru tara. In cuvantul rostit cu aceasta ocazie, Inaltpreasfintia Sa a spus: „Biserica si Armata sunt pietre de hotar si factori de echilibru ai vieţii sociale. Numai prin unitatea lor sufleteasca, poporul roman poate spera intr-o aparare puternica impotriva dusmanilor de neam si de credinta”.



Manifestarile organizate cu aceasta ocazie au continuat cu ceremonia de depunere de coroane si jerbe de flori din partea institutiilor locale, a partidelor politice si a elevilor din Municipiul Alba Iulia si s-a incheiat cu o parada militara.

Fiecare zi a unei armate reprezinta un moment important si emotionant, impregnat de simbolismul si semnificaţiile proprii acestei instituţii reprezentative, cu un rol deosebit de important intre structurile fundamentale ale oricarui stat modern. In tara noastra, aceste semnificatii sunt cu atat mai profunde, cu cat tumultuoasa noastra istorie a probat, de-a lungul timpului, legatura indisolubila si indestructibila dintre armata, biserica si popor.

Pr. Florin Croitoru

Sursa: Radio Reintregirea
 

.
Pe aceeaşi temă

25 Octombrie 2012

Vizualizari: 678

Voteaza:

Ziua Armatei Romane, la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Ziua Armatei Romane

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE