Ziua Internationala a Cartii pentru Copii

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, a fost celebrată Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii.

Părintele Mitu Vasile Daniel, de la Parohia Dăești I a desfășurat diferite activități educative, menite să celebreze Ziua Internațională a Cărții pentru Copii. Punctele de reper ale activității au fost cărțile și biblioteca parohială. Această zi a fost prilejul ideal pentru a însufleții apropierea și dragostea de carte și pentru stimularea dorinței de lectură a tinerilor cititori. Copiii au pornit din universul lecturii săptămânale «Din Cetatea lui EU, în Cetatea lui TU», ca în final să realizeze împreună un poster cu mesajul Un copil care citește va fi un adult care gândește.

Vineri, 1 aprilie 2016, la Liceul Gheorghe Surdu din oraşul Brezoi, aflat în parteneriat cu Parohia Brezoi I, sub coordonarea Pr. Prof. Chima Vasile Marian s-a desfăşurat activitatea menită să preîntâmpine sărbătoarea dedicată cărţii pentru copii. Scopul acestei zile a fost de a însufleţi dragostea de carte şi de a îndrepta atenţia copiilor către carţi. Elevii clasei a V a, au participat la acest eveniment la Centrul de Documentare din cadrul Liceului, unde doamna Prof. Avătavului Diana şi doamna Prof. Duţă Aurora le-au vorbit despre importanţa lecturii şi a dragostei de carte.

Părintele Bănicioiu Gheorghe de la Parohia Fedeleșoiu s-a întâlnit cu tinerii parohiei pentru a marca Ziua Internaţională a Cărții. Împreună cu aceştia, părintele a lecturat texte vechi şi texte noi aflate în biblioteca și muzeul parohiei.

Arhid. Codruț Dumitru Scurtu

Sursa: arhiram.ro
 

06 Aprilie 2016

Vizualizari: 134

Voteaza:

Ziua Internationala a Cartii pentru Copii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE