Ziua Internationala a Voluntariatului

Luni, 5 decembrie, este Ziua Internationala a Voluntariatului. Ziua de 5 decembrie a fost declarata in 1985 de catre Organizatia Natiunilor Unite drept "Ziua Internationala a Voluntarilor".

Voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata din proprie initiativa de orice persoana fizica, in folosul altora, fara a primi o contraprestatie materiala; activitatea de interes public este activitatea desfasurata in domenii cum sunt: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar si altele asemenea.

Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia are in cadrul retelei de asezaminte sociale de pe cuprinsul judetelor Alba si Mures peste 300 de voluntari implicati in spitale, centre de zi, orfelinate, azile si la ingrijirea la domiciliu.

Voluntariatul la Asociatia Filantropia se realizeaza pe baza unui contract incheiat pe o perioada de 1 an de zile. Cei care doresc sa devina voluntari ai Filantropiei pot afla mai multe amanunte la sediul asociatiei.

Sursa: Radio Reintregirea
 

05 Decembrie 2011

Vizualizari: 180

Voteaza:

Ziua Internationala a Voluntariatului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE