Ziua de nastere a Preasfintitului Parinte Episcop Lucian


Ziua de nastere a Preasfintitului Parinte Episcop Lucian

  

Nascut in anul 1970 la data de 9 septembrie, in municipiul Arad, Parintele Episcop Lucian al Caransebesului, si-a dedicat inca din tinerete viata slujirii Bisericii Ortodoxe prin imbratisarea vietii monahal si misiunii preotesti.

Intre anii 1977-1987 a absolvit Scoala Primara din Arad, iar intre anii 1987-1992 urmeaza cursurile Seminarului Teologic Liceal "Episcop Ioan Popasu" din Caransebes. In anul 1992 a sustinut examenul de admitere la Facultatea de Teologie, sectia Pastorala, din cadrul Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, pe care a absolvit-o in anul 1996, sustinand licenta la disciplina Pastorala cu titlul: "Limonariul lui Ioan Moshu - Studiu patristic".

Din anul 2001 s-a inscris la cursurile de doctorat la Facultatea de Teologie din Oradea. In 1990 a intrat ca vietuitor la Manastirea Hodos-Bodrog, din judetul Arad, in 1991 fiind tuns in rasoforie.

In anul 1992 a fost hirotonit diacon, iar apoi preot pe seama Manastirii Hodos Bodrog. Ramane la Manastirea Hodos-Bodrog pana in anul 1994, cand a fost transferat de catre I.P.S Sa Nicolae, Mitropolitul Banatului, pe post de preot slujitor la Catedrala Mitropolitana din Timisoara. In anul 1995 a fost numit staret al Manastirii "Izvorul Miron " Romanesti din judetul Timis de catre Inalt Prea Sfintitului Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului. In anul 1998 a fost tuns in monahism cu numele Lucian la Manastirea "Izvorul Miron" Romanesti. In anul 1999 a fost hirotesit Protosinghel si numit Exarh al manastirilor din Arhiepiscopia Timisoarei, iar in ianuarie 2000 a fost hirotesit Arhimandrit. In septembrie 2000, la propunerea Inalt Prea Sfintitului Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, a fost ales Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei cu titlul "Lugojanul", iar in octombrie 2000 a fost hirotonit intru arhiereu, la Catedrala Mitropolitana din Timisoara.

Odata cu vacantarea scaunului episcopal de la Caransebes prin numirea in functia de Arhiepiscop al Sibiului si Mitropolit al Ardealului a Prea Sfintitului Dr. Laurentiu Streza, in 8 februarie 2006 a fost ales Episcop al Caransebesului la propunerea Inalt Prea Sfintitului Dr. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, iar in 26 februarie a fost instalat ca Episcop al Caransebesului in catedrala Episcopala  "Sf. Mare Mucenic Gheorghe" din Caransebes.


La ceas aniversar, Permanenta Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebesului ureaza Preasfintitului Parinte Episcop Lucian, ani multi cu sanatate, avand aceeasi bunatate, blandete si dragoste de Biserica si semeni, rugand pe Dumnezeu sa-l pazeasca INTRU MULTI ANI!

 

Arhid. Casian Ruset

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

 

.

08 Septembrie 2008

Vizualizari: 447

Voteaza:

Ziua de nastere a Preasfintitului Parinte Episcop Lucian 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE