Ziua Sfantului Andrei, la Galati

Duminica, 28 noiembrie 2010, la Catedrala arhiepiscopala din Galati a avut loc deschiderea oficiala a sarbatorilor dedicate Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos si al intregului neam romanesc.

Programul a debutat cu savarsirea Sfintei Liturghii de catre Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, in prezenta unui numar impresionant de credinciosi. Cu acest prilej, chiriarhul Dunarii de Jos a indemnat pe toti credinciosii prezenti la eveniment, ca „orice lucru sau activitate, in stadiul incipient sau in plina desfasurare, sa fie insotite de rugaciuni de multumire, de lauda si de cerere, pentru dobandirea ajutorului din partea lui Dumnezeu, pentru finalizarea acestora”.

Evenimentul central al zilei l-a reprezentat procesiunea „Calatori pe cararile sfintilor”, desfasurata pe strazile Domneasca si Basarabiei de catre cele 4 grupuri de pelerini galateni, in frunte cu preotii din municipiu, dar si din celelalte protopopiate ale Eparhiei. In acest context a fost adusa si prezentata spre inchinare credinciosilor noua racla cu particele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci, aflate de aproape doua secole in tezaurul spiritual al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

De asemenea, pelerinii s-au mai putut inchina si la moastele Sf. Ap. Andrei, Sf. Ierarh Nicolae, Sf. Vasile cel Mare si Sf. Nectarie Taumaturgul, aflate in patrimoniul Catedralei arhiepiscopale.

Momentele de sarbatoare au continuat cu savarsirea, in Catedrala Arhiepiscopala, de catre Chiriarhul Dunarii de Jos, a slujbei de sfintire a Litiei, in prezenta preotilor si a credinciosilor participanti la procesiune. La final, Inaltpreasfintia Sa a adresat un cuvant de invatatura tuturor pelerinilor veniti la sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei despre puterea si darurile Sfintei Cruci in viata credinciosilor, precum si despre folosul duhovnicesc pe care il primim cand cinstim sfintii lui Dumnezeu si ne inchinam sfintelor lor moaste.

In aceasta seara este asteptata la Galati o delegatie a Bisericii Ortodoxe a Greciei, in frunte cu Inaltpreasfintitul Mitropolit Ignatie de Dimitriada (Volos), care va aduce spre inchinare credinciosilor din judetele Galati si Braila, omoforul arhieresc si particele din moastele Sfantului Ierarh Nectarie Taumaturgul.

Sursa: edj.ro

 

 


 

.

30 Noiembrie 2010

Vizualizari: 503

Voteaza:

Ziua Sfantului Andrei, la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE