Aromanii isi serbeaza ziua pe strazile Bucurestiului

 
Comunitatea Aromana din Romania sarbatoreste, astazi, „Ziua Nationala a Aromanilor”. Acest eveniment reprezinta in primul rand o oportunitate pentru comunitatea aromanilor din Romania pentru a-si promova identitatea, cultura si traditiile proprii dar si un real motiv de sarbatoare si de reafirmare a vointei aromanilor din Romania de a fi recunoscuti ca pastratori ai unui tezaur cultural viu si valoros.


In acest an, sarbatorirea „Zilei Nationale a Aromanilor” se va desfasura sub deviza: „Aromanii: Pretutindeni - Nicaieri” - „Armanji: Iutsido - Iuva”. Aceasta sintagma exprima cel mai bine situatia aromanilor din Romania: o veche comunitate, care nu isi poate apara acum propria identitate, propria cultura si valorile specifice.

Sarbatoarea nationala a aromanilor de astazi va fi marcata de catre Comunitatea Aromana din Romania printr-o Adunare Generala Extraordinara a membrilor organizatiei care se va desfasura la Sala Palatului, incepand cu ora 11. La aceasta adunare vor participa peste 3.500 de reprezentanti ai aromanilor din sase filiale teritoriale ale Comuntatii: Bucuresti, Constanta, Ialomita, Tulcea, Calarasi si Timis.


In cadrul acestui eveniment se va desfasura si un spectacol de muzica si dansuri traditionale aromane care va fi prezentat pe strazile Bucurestiului, pe traseul Sala Palatului - Piata Victoriei, prin Bd. Magheru, incepand cu ora 13.30. Cei peste 3.500 de reprezentanti ai Comunitatii Aromane din Romania, impreuna cu formatiile de dans traditionale, vor parcurge acest traseu pentru a-si marca astfel cel mai important eveniment: sarbatorirea Zilei Nationale a Aromanilor.


Comunitatea Aromana din Romania - Comunitatea Aromana din Romania a luat fiinta in 1991, ca expresie a vointei cetatenilor romani, de origine aromana, de a se asocia si organiza institutional pentru a pastra si dezvolta limba aromana, traditiile si cultura aromana, pentru a promova valorile lor spirituale, in contextul unei bune intelegeri cu popoarele balcanice, cu popoarele altor tari, in mijlocul carora aromanii traiesc si isi desfasoara activitatea.

.

23 Mai 2006

Vizualizari: 6494

Voteaza:

Aromanii isi serbeaza ziua pe strazile Bucurestiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE