Batranii singuri nu sunt uitati

La Centrul de Ingrijire si Asistenta “Sf. Dimitrie” din Berceni, Cerasela Belciu, sefa acestui centru, impreuna cu primaria si diferiti sponsori au organizat un spectacol cu ocazia sfintelor Sarbatori ale Nasterii Domnului. Evenimentul de saptamana trecuta, joi 22 decembrie 2005, s-a transformat intr-o frumoasa dupa-amiaza culturala. La spectacol au cantat Mirabela Dauer impreuna cu grupul „Autentic” si Raoul, iar grupul „Adagio” a sustinut un concert de colinde. Atmosfera de sarbatoare a fost completata de momentul de teatru oferit de Centrul de Proiecte Culturale Bucuresti impreuna cu Teatrul de Comedie.

Alice Barb a pus in scena piesa „Usa” de Matei Visniec, avand in distributie pe Claudiu Bleont, George Ivascu si George Calin. Este laudabila aceasta initiativa de a aduce bucurie in sufletul batranilor care traiesc aici. Fetele lor s-au luminat, bucuria le-a umplut sufletele iar pentru cateva ore au trait momente placute.
Printre persoanele internate aici se afla oameni a caror viata putem spune, pe buna dreptate, ca si-a pus amprenta in istoria contemporana a tarii noastre. Este vorba de dl. Petre Ionescu-Petrisor, Comandor de Aviatie (in rezerva). Pare de necrezut ca acest om deosebit sa isi petreca ultimii ani din viata in acest camin-spital unde se afla de 7 ani. Desi avand ambele picioare amputate, in acesti ani a scris si editat 3 carti: „Puterea dragostei” - un roman autobiografic, „Cristal de vis” - dedicat eternului feminin si „Urmasul lui Icar” - o carte de vizita a aviatiei romane. Acum se pregateste editarea noului roman „Dragostea nu moare”, dar si reeditarea volumului „Puterea dragostei”, ce a avut un succes deosebit. La scrierea acestor carti referent si colaborator i-a fost dl. Dr. George Ion Toma. Pe langa talentul scriitoricesc, domnul Ionescu-Petrisor este inzestrat si cu talentul artelor frumoase.
Pana acum, lucrarile sale au putut fi admirate in doua expozitii de pictura in ulei; fiecare dintre aceste expozitii a avut cate o tema distincta: „Iisus din Nazaret”, respectiv „Voievozi, domni si regi din galeria personalitatilor istoriei Romaniei”. De acesti oameni merita sa ne amintim nu doar in preajma unor mari sarbatori.

.

29 Decembrie 2005

Vizualizari: 2047

Voteaza:

Batranii singuri nu sunt uitati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE