Mormintele eroilor, ingrijite de elevi


Tabara de voluntari la Sinaia
Mormintele eroilor, ingrijite de elevi

Douazeci de elevi ai Colegiului Militar Liceal "Stefan cel Mare" din Campulung Moldovenesc si 14 cercetasi au ingrijit cimitirele de onoare din Sinaia, judetul Prahova. Inchiderea taberei de la Sinaia a fost marcata printr-o manifestare organizata in zona numita "La cariera". In cadrul acesteia, cei 34 de voluntari vor primi diplome de participare din partea Oficiului National pentru Cultul Eroilor (ONCE). Lucrarile de ingrijire au vizat Cimitirul Eroilor din Primul Razboi Mondial, parcela de onoare din cimitirul civil Setu, unde sunt inhumati 18 eroi din cel de Al Doilea Razboi Mondial, Cimitirul Eroilor Sovietici si Cimitirul Eroilor Romani din cel de Al Doilea Razboi Mondial. Tinerii voluntari au curatat insemnele de capatai, au vopsit inscrisurile de pe acestea si portile de la intrarea in cimitire, au cosit iarba si au ridicat gunoaiele si deseurile vegetale.

In paralel, au fost realizate planurile generale si schite ale cimitirelor, care vor fi confruntate cu datele existente in arhiva Oficiului.

Tabara a fost organizata de ONCE, in parteneriat cu primaria orasului Sinaia si cu sprijinul organizatiei "Cercetasii Romaniei". Proiectul s-a inscris in programul Oficiului de valorificare in plan educativ a memoriei celor cazuti pentru tara, constituind o garantie a respectarii, de catre autoritati si societatea civila, a trecutului istoric. Totodata, implicarea tinerilor in acest proiect s-a dorit a reflecta pastrarea traditiei vo-luntariatului in actiunile de utilitate publica

Ionut Crivat

.

02 August 2006

Vizualizari: 1186

Voteaza:

Mormintele eroilor, ingrijite de elevi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE