Spovedania, o poarta spre Rai


Aflandu-ne in perioada Postului Mare, cand fiecare crestin trebuie a se spovedi si impartasi, postind cateva zile si marturisindu-ne pacatele pentru a intampina Pastile in curatie sufleteasca. Credinciosii nu se pot mantui, nu pot intra in Rai, daca nu se spovedesc si nu se impartasesc dupa cum a poruncit Iisus Hristos, zicand: “Daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi” (Ioan 6, 53).

Cand ne caim inseamna ca vrem sa ne indreptam, adica ne pare rau pentru pacatele facute si de aceea le marturisim si vrem sa ne scapam de ele. Roadele Pocaintei sunt mari: iertarea, mangaierea, salvarea din pacat si din moarte, recucerirea Paradisului.

Asa cum este adevarat ca nu este om fara de pacat, tot asa de adevarat este ca nu este om care sa se mantuiasca daca nu se pocaieste, daca nu-si marturiseste pacatele si nu se indreapta, asa cum a rostit Iisus: “Pocaiti-va si credeti in Evanghelie” (Marcu 1, 15).Pentru a ne marturisi pacatele cum se cuvine, cu credinta, cu nadejde, cu durere si dorinta de indreptare, trebuie sa meditam la pedepsele cumplite pe care le aduce pacatul cu sine. Sa ne gandim ca Dumnezeu nu a crutat pe ingerii neascultatori si au ajuns diavoli, care se chinuiesc in veci. Sa ne amintim ce grele suferinte au venit asupra oamenilor prin pacatul lui Adam si Eva. Apoi pierirea oamenilor prin potop. Nimicirea Sodomei si Gomorei cu foc din cer, razboaiele, epidemiile, revolutiile si alte mari dezastre sunt urmarea pacatelor. Si ce este mai important - chinurile vesnice in iad, chinuri mult mai grozave decat orice suferinta pe pamant.

.

03 Aprilie 2006

Vizualizari: 2470

Voteaza:

Spovedania, o poarta spre Rai 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE