Europa crestina strange randurile in Transilvania

 

2.500 de delegati sunt asteptati la Adunarea Ecumenica de la Sbiu.

 

Sibiul "clocoteste" inaintea celui mai important eveniment al toamnei in Capitala Culturala Europeana. La cea de-a III-a Adunare Ecumenica Europeana, care se tine in premiera intr-o tara majoritar ortodoxa, participa peste 2.500 de delegati.Figuri de notorietate maxima

Adunarea Ecumenica Europeana incepe maine si va tine pana duminica. Ea va reuni importanti reprezentanti ai bisericilor crestine, precum si inalti oficiali romani si europeni. In cadrul adunarii se vor dezbate teme ale unitatii spirituale a bisericilor, dar si alte teme aflate pe agenda opinie publice, precum viitorul Europei, migratia, justitia si pacea.

Printre personalitatile bisericilor crestine care au confirmat participarea se numara Bartolomeu - Patriarhul Ecumenic al Constantinopolelui, Daniel - Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si Loctiitor de Patriarh al Romaniei, cardinalul Walter Kasper - Presedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii Crestinilor de la Vatican si Gregorios III - Patriarh melkit Greco-Catolic de Antiohia, Ierusalim si Alexandria. 

Dintre oficialitatile europene, la Sibiu si-au confirmat pana acum, prezenta presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, presedintele Adunarii Parlamantare a Consiliului Europei, Rene van der Linden si secretarul general al Consiliului Europei , Terry Davis.
De asemenea au confirmat participarea presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Cuvant de la Papa

Municipalitatea sibiana a pus la dispozitia delegatilor peste 20 de autobuze pentru transport, precum si automobilele Asociatiei Sibiu 2007 provenite din parteneriatul cu cei de la Automobile Bavaria. Jandarmeria din Sibiu va avea peste 150 de jandarmi in teren pe perioada desfasurarii Adunarii Ecumenice.

"Sunt mobilizati jandarmi care vor asigura buna desfasurare a manifestarilor in toate locurile unde sunt actiuni din cadrul programului Adunarii Ecumenice Europene", afirma Alexandru Costea, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi din Sibiu. Festivitatea de deschidere va avea loc maine, in Piata Mare din Sibiu.

A III-a Adunare Ecumenica Europeana este organizata de catre Conferinta Bisericilor Europene si Consiliul Conferintelor Episcopale Europene, sub titlul "Lumina lui Hristos lumineaza tuturor. Speranta pentru innoire si unitate in Europa".

Adunarea a fost finantata de Guvernul Romaniei cu 1,68 milioane lei. Intrunirea de la Sibiu va debuta cu un mesaj al Papei Benedict al XVI-lea, acesta urmand sa fie citit de reprezentantul Vaticanului, cardinalul Walter Kasper.

EFECT

Nu mai sunt locuri de cazare in Sibiu

Hotelurile si pensiunile din Sibiu au fost contractate aproape in totalitate pentru delegatii de la Adunarea Ecumenica Europeana. Ovidiu Visan, receptioner la Hotelul Ramada, a spus ca rezervarile au fost facute cu un an inainte, pe cand hotelul era in plina contructie.

"Pentru perioada de 4-9 septembrie este rezervat tot hotelul. Nu avem nimic disponibil. Organizatorii au cerut rezervarea hotelului de mai bine de un an, pentru a fi siguri ca nu au probleme la cazare", a spus reprezentantul Hotelului Ramada.

Nici la Hotel Continental si nici la alte structuri de cazare majore nu mai sunt locuri libere, din aceeasi cauza. Sergiu Oltean, din cadrul biroului de presa al municipalitatii sibiene, spune ca de problema cazarii celor 2.500 de delegati s-au ocupat organizatorii. "Noi am fost solicitati sa ajutam cu contactele tuturor locurilor care ofera cazare in Sibiu. Din cate stim, au fost rezolvate toate cazarile si intr-adevar hotelurile din Sibiu sunt ocupate in aceasta perioada", a spus acesta.

 

Dragos Popescu

 

 

 

.

02 Septembrie 2007

Vizualizari: 884

Voteaza:

Europa crestina strange randurile in Transilvania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE