Devenim un popor de salbatici si de nesimtiti

 

"Devenim un popor de salbatici si de nesimtiti"


Ca in fiecare an, IPS Bartolomeu Anania le-a vorbit credinciosilor veniti de Sfanta Maria la Manastirea Nicula (judetul Cluj) despre problemele care subrezesc sanatatea natiunii. Pornind de la Maica Domnului, "simbol al puritatii noastre sufletesti si materiale", mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului le-a spus celor circa 100.000 de pelerini veniti din toata tara ca Dumnezeu le-a lasat oamenilor pamantul sa-l stapaneasca, nu sa-si bata joc de el, deoarece pe o vita cu care te hranesti "nu o bati si o lasi sa moara plina de bube". Dar ca, din pacate, "din ce in ce suntem mai nesiguri de bucata de paine pe care o mancam si de cana de apa pe care o bem, totul se otraveste incetul cu incetul, iar aceasta otravire nu e opera lui Dumnezeu, ci a oamenilor".

 

Mitropolitul a reluat subiectul proiectului de la Rosia Montana, exprimandu-si mirarea ca, desi toate bisericile crestine ardelene, care reprezinta 99 la suta din popor, s-au pronuntat impotriva lui, apelul nu pare a avea efect: "E posibil ca poporul sa implore Puterea sa nu vanda un bun national si Puterea sa se faca ca nu aude?" El s-a adresat politicienilor veniti la Nicula (cei mai rasariti au fost Emil Boc si Theodor Stolojan) si i-a rugat sa lupte pentru salvarea Rosiei Montane, deoarece Romania nu are nici un interes "sa scape din mana un munte de aur si argint care sta acolo de la inceputul pamantului si poate sa stea pana la sfarsitul lumii, un bulgare de aur care nu se degradeaza, nu putrezeste, nu cere de mancare, e cuminte, cuminte sub iarba".

A adus si un argument din categoria "interes national": "americanii au gasit in Alaska uriase zacaminte de petrol. Le-au evaluat, dar nu au inceput sa exploateze, le-au sigilat. Prefera sa cumpere petrol de la arabi si pastreaza rezerva pentru cine stie ce vremuri de restriste".

 

 

 

.

15 August 2007

Vizualizari: 887

Voteaza:

Devenim un popor de salbatici si de nesimtiti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE