Expertiza medico-legala in ancheta mortii Patriarhului Teoctist

 

 

Procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 2 din Bucuresti au dispus o expertiza medico legala in dosarul in care sunt investigate imprejurarile care au condus la moartea Patriarhului Teoctist. Potrivit unor surse judiciare, expertiza urmeaza sa fie efectuata la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici". Termenul pentru finalizarea acestei expertize a fost fixat pentru o luna.

 

Expertiza urmareste clarificarea imprejurarilor in care a fost efectuata interventia chirurgicala de catre doctorii Ionel Sinescu si Dan Tulbure, la Spitalul Fundeni. Astfel, vor fi analizate actele medicale intocmite cu prilejul realizarii interventiei chirugicale, in data de 30 iulie.

 

Pana in prezent, procurorii i-au audiat pe medicii Ionel Sinescu si Dan Tulbure, aducandu-le la cunostinta si faptul ca va fi dispusa aceasta expertiza, potrivit surselor citate. In general, in cazuri in care exista suspiciuni de culpa medicala, institutia care trebuie sa se pronunte este Colegiul Medicilor. Pana in prezent insa, procurorii nu au primit niciun raspuns din partea Colegiului Medicilor, motiv pentru care au dispus expertiza la IML. La o saptamana de la moartea Patriarhului Teoctist, Asociatia Civic Media a solicitat procurorului general al Romaniei, Codruta Kovesi, investigarea imprejurarilor care au condus la decesul inaltului prelat.

 

Patriarhul Teoctist a murit in 30 iulie, in urma unui stop cardiac suferit ca urmare a complicatiilor aparute dupa operatia de prostata la care a fost supus. Chirurgii de la Institutul Clinic Fundeni au considerat ca operatia la prostata in cazul Patriarhului Teoctist era imperios necesara intrucat acesta suferea foarte tare din cauza bolii spunea profesorul Ionel Sinescu, seful Clinicii de chirurgie si transplant renal. Medicii au evaluat toate riscurile atunci cand au hotarat efectuarea interventiei, Patriarul Teoctist fiind cardiac de 20 ani.

 

Operatia a decurs foarte bine, iar toata lumea a fost convinsa de reusita interventiei, declara agentiei MEDIAFAX profesorul Dan Tulbure, seful Clincii de Anestezie si Terasie Intensiva (ATI). Potrivit acestuia, la cateva ore de la operatie a survenit sangerarea, iar timp de patru ore medicii au incercat sa rezolve complicatiile cardiace, dar fara succes.

 

Razvan POPA

.

13 Octombrie 2007

Vizualizari: 780

Voteaza:

Expertiza medico-legala in ancheta mortii Patriarhului Teoctist 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE