IPS Bartolomeu a rostit o predica ecologista

 

Circa 100.000 de persoane din toata tara au sarutat, in ultimele zile, icoana facatoare de minuni a Fecioarei Maria de la Manastirea Nicula din judetul Cluj. Ieri, in ziua predicii, pe pajistea de langa manastire erau circa 40.000 de credinciosi, care si-au petrecut noaptea in ploaie si frig, pentru ca apoi sa inconjoare bisericuta din lemn in coate si genunchi, rugandu-se la Dumnezeu sa-i fereasca de necazuri, sa-i vindece, sa le lumineze mintea cu gandul cel bun. Dupa slujba, mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolomeu Anania, le-a reamintit ca Romania este o parte a Gradinii Maicii Domnului, lucru spus si de Papa Ioan Paul al II-lea acum sapte ani.

 

Insa alaturi de flori frumoase cresc si buruieni, si scaieti, deoarece oamenii traiesc laolalta, si buni, si rai, sub ochiul lui Dumnezeu. "Pamantul tot este o gradina, asa a vrut Dumnezeu, sa fie asemenea raiului, dar noi l-am desfigurat si continuam sa-l desfiguram, prin pacatele noastre. Uitam ca pamantul este opera lui Dumnezeu, uitam ca este casa noastra si-l facem urat: otravim aerul, apele, otravim pamantul, am ajuns acum sa nu mai fim siguri pe bucata de paine pe care o mancam, pe paharul de lapte pe care-l sorbim. Apelurile ecologistilor raman fara ecou. Indemn catre mai multa grija, mai multa iubire pentru aceasta mostenire pe care ne-a daruit-o Dumnezeu. E de neimaginat cu cata usurinta privesc unii aceasta crima ecologica care se pregateste la Rosia Montana. Nici un doctor nu-ti vindeca launtrul ca sa-ti desfigureze fata, sa te schilodeasca. Suprafata pamantului trebuie sa ramana tot atat de frumoasa si de rodnica, precum este si rolul rau", a rostit mitropolitul. "Aici ati venit sa va spovediti si sa va impartasiti. Gunoiul sufletului este pacatul. V-ati spovedit pacatele la duhovnici. Orice duhovnic, dupa spovedanie, devine o lada de gunoi. Ati venit cu gunoaie, si plecati in suflet cu-o gradina", a explicat ierarhul.

 

Daca anii trecuti la Nicula veneau politicieni cu maxima vizibilitate pe scena publica (Nastase, Stolojan, Tariceanu, etc), din categoria "grea" a venit acum doar Emil Boc.

 

Calina BERCEANU

.

15 August 2006

Vizualizari: 1574

Voteaza:

IPS Bartolomeu a rostit o predica ecologista 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE