Mitropolitul Basarabiei, tratat de vamesii moldoveni ca un traficant

 

Dupa ce a expulzat doi diplomati romani, regimul lui Voronin a gasit o noua tinta - preotii. Astfel, comunistii de la Chisinau au declansat un adevarat razboi impotriva fetelor bisericesti subordonate canonic Patriarhiei Romane. Pana si cel mai inalt ierarh, Mitropolitul Basarabiei, IPS Petru, a avut serios de suferit de pe urma gesturilor tot mai sfidatoare fata de Romania ale autoritatilor de la Chisinau. Mitropolitul a fost retinut doua ore in vama Leuseni, in timp ce se intorcea la Iasi.

 

El a declarat presei, potrivit Rompres, ca vamesii l-au perchezitionat ca pe un infractor, cautand droguri.

IPS Petru a prezentat actele, iar peste cateva minute un granicer l-a instiintat ca s-au defectat computerele si ca va trebui sa astepte sa vina cineva de la Chisinau.

 

"Peste vreo 45 de minute a venit o masina din care a coborat un domn, s-a apropiat de masina noastra si ne-a spus ca trebuie sa completam o declaratie in care sa marturisim daca avem sau nu droguri", a declarat inaltul prelat. Timp de mai bine de peste o ora, sapte vamesi au verificat toate bagajele apartinand mitropolitului si soferului acestuia, scotocind prin masina, verificand motorul. Perchezitia a durat nu mai putin de.doua ore!

 

Mitropolitul Basarabiei a calificat acest caz ca fiind unul politic, dirijat de sus si a explicat ca, pana in prezent, nu a mai fost verificat niciodata, relateaza Rompres. Serviciul Vamal moldovenesc a ales sa nu comenteze incidentul.

 

Mitropolitul nu este insa singura fata bisericeasca ce a avut de suferit dupa inghetul relatiile romano-moldovene. Alti cativa preoti din cadrul Mitropoliei Basarabiei au fost sistematic intimidati de fortele de ordine in ultima luna, a afirmat Mitropolitul Petru.

 

Eliza Francu

.

30 Decembrie 2007

Vizualizari: 422

Voteaza:

Mitropolitul Basarabiei, tratat de vamesii moldoveni ca un traficant 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE