Copiii capsunarilor, ingrijiti de preoti


Copiii capsunarilor, ingrijiti de preoti

Problemele create de plecarea romanilor la munca peste hotare se afla in atentia unui grup de preoti ortodocsi din Harlau, judetul Iasi. Preotii au pus bazele unui centru de zi pentru copiii migrantilor si astfel vor incerca sa-i ajute pe micuti sa nu mai fie atat de afectati de plecarea parintilor. Deja  autoritatile si specialistii au tras semnale de alarma si s-a vorbit mult despre acest fenomen social care afecteaza mai ales psihologic copiii ramasi acasa. "Am gasit multa intelegere si ajutor de la multe persoane si centrul se va deschide efectiv peste o luna in cladirea Protopopiatului Harlau. Ajutorul principal se bazeaza pe banii pe care ii vom primi de la UE, circa 70 de mii de euro, bani primiti in baza unui proiect realizat si finantat.

Vom primi copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in afara tarii. Cu sprijinul Bisericii, a autoritatilor si a unor oameni de afaceri vom putea consilia copiii si ii vom putea ajuta sa-si petreaca timpul dupa ore, discutand cu preoti, educatori si psihologi. Vom putea primi circa 100 de copii aflati in aceasta situatie si circa 20 vor putea primi ajutor psihologic efectiv.

Vom ajuta mai mult copiii din clasele I - IV si poate il vom extinde si la ciclul gimnazial", a declarat preotul Nicolae Craciun, protopop de Harlau. El a adaugat ca acesta este primul proiect de acest gen din Romania. In zona Harlau, una dintre cele mai sarace din tara, din fiecare familie este plecat cel putin un membru la munca in strainatate, copiii fiind lasati in grija unor rude sau a vecinilor.

Catalin Coca

 

.

11 Februarie 2008

Vizualizari: 745

Voteaza:

Copiii capsunarilor, ingrijiti de preoti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE