Patriarhul Teoctist si-a schimbat, in 1980, prenumele din buletin pe cale administrativa


Certificatul de deces eliberat pentru inhumarea Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist a fost intocmit pe numele Arapasu Teoctist. Surse din cadrul Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor (INEP) au declarat, pentru ziarul "Gardianul", ca Patriarhul Romaniei, care, la nastere, a primit numele de Arapasu Teodor, a facut in anul 1980 o cerere de schimbare a prenumelui pe cale administrativa. Astfel ca, din 1980, Patriarhul se numea, in buletinul de identitate, Arapasu Teoctist. Aceleasi surse ne-au mai precizat ca, in documentele bisericesti eliberate de BOR pe numele Patriarhului Teoctist, era stipulata intreaga titulatura, respectiv Prea Fericitul Teoctist, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.

Specialistii sustin ca, din punct de vedere legal, al evidentei persoanelor, documentele de stare civila ale Patriarhului Teoctist indica identitatea de Arapasu Teoctist, punct de vedere care arata ca reprezentantii sai legali sunt membrii familiei Arapasu.

In cazul in care informatiile aparute in presase confirma, potrivit carora Prea Fericitul Teoctist ar fi decedat in urma unui sir de erori medicale, membrii familiei sale se pot indrepta cu plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ion Alexandru,Eduard Pascu

.

04 August 2007

Vizualizari: 1372

Voteaza:

Patriarhul Teoctist si-a schimbat, in 1980, prenumele din buletin pe cale administrativa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE