Legea Cultelor, criticata

 

Departamentul de Stat american considera ca Legea Cultelor din Romania este discriminatorie. Aprecierea apare intr-un studiu asupra libertatii religioase in lume.

 

Conform agentiei NewsIn, legea romana este criticata deoarece, prin cerintele impuse pentru recunoasterea unui grup religios, pune obstacole in calea exprimarii credintelor minoritare. Ambasadorul pentru libertatea religioasa in lume, John V. Hanford, a remarcat faptul ca guvernul de la Bucuresti continua sa faca diferenta intre grupuri religioase recunoscute si cele nerecunoscute, iar numarul religiilor oficiale este inca mic.

 

Hanford nu este primul care ridica aceasta problema. De-a lungul timpului au existat mai multe voci care au comentat in mod asemanator la adresa Romaniei, cand a fost vorba de analize asupra libertatii religioase la nivel mondial.

 

Pe de alta parte, documentul constata ca guvernul roman nu a retrocedat proprietatile comunitatii greco-catolice, pe care autoritatile comuniste le-au transferat in 1948 Bisericii Ortodoxe.

 

.

15 Septembrie 2007

Vizualizari: 1025

Voteaza:

Legea Cultelor, criticata 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE