Arhiepiscopul Ilarion de Sidney, noul Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara granitelor Rusiei


Arhiepiscopul Ilarion de Sidney, noul Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara granitelor Rusiei

 

Arhiepiscopul Ilarion de Sindey, Australia si Noua Zeelanda, a fost pe 12 mai, la New York, ca Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara granitelor Rusiei.

 

Arhiepiscopul Ilarion a devenit dupa trecerea la cele vesnice a mitropolitului Lavru, presedintele Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse din afara granitelor Rusiei, fiind considerat ca principal posibil succesor al acestuia. Arhiepiscopul Ilarion s-a nascut in data de 6 ianuarie 1948, in Canada, absolvind in anul 1972 Seminarul Sfanta Treime de la Jordanville. In 1974 a devenit monah, primind numele Ilarion. In 1976 a fost hirotonit ierodiacon, iar un an mai tarziu, absolvind in cadrul Universitatii din Siracuza, cursurile de master in Studii Slavistice si literatura rusa, a devenit preot.

 

In decembrie 1984, la varsta de 36 de ani a fost ales episcop de Manhattan. In iunie 1996 a fost mutat pe scaunul Mitropoliei Australiei si Noii Zeelande, fiind ridicat la demnitatea de arhiepiscop. Potrivit informatiilor existente pana in prezent, inscaunarea noului Intaistatator al Bisericii Rusiei din afara granitelor Rusiei va avea loc la New York pe data de 18 mai 2008.

.

13 Mai 2008

Vizualizari: 587

Voteaza:

Arhiepiscopul Ilarion de Sidney, noul Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara granitelor Rusiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE