Simpozionul: Lumea - dar divin si responsabilitate umana


Simpozionul: "Lumea - dar divin si responsabilitate umana"

Astazi, 23 septembrie 2008, la Sighetu Marmatiei are loc un simpozion cu tema: "Lumea - dar divin si responsabilitate umana" . Acest eveniment va fi organizat de catre Protopopiatul Ortodox Roman Sighet si Vicariatul Ortodox Ucrainean , cu binecuvantarea Preasfintiei Sale Justinian , Episcopul Maramuresului si Satmarului si cu purtarea de grija a Preasfintiei Sale Justin Sigheteanul, Arhiereu Vicar, responsabili de organizare fiind Pr. Vasile- Aurel Pop, Protoiereu al Sighetului si Pr. Dr. Nicolae Lauruc, consilier al Vicariatului.Inspirat de aparitia in limba romana a cartii "Prin Creatie spre Creator"- tradusa de prof. drd. Raluca Lozba de la Colegiul National Dragos Voda, din Sighetu Marmatiei, al carei autor Kallistos Ware, Episcop de Diocleia, profesor de teologie la Oxford, trateaza probleme de ecologie argumentate scripturistic si teologic.

Aceasta actiune a noastra, se inscrie si in Protocolul Pentru Parteneriat Educational "Lumina cuvantului izbavitor" pe anii scolari 2007-2008 si 2008- 2009 , pe care Protoieria Sighet il are cu Colegiul National Dragos Voda din Sighetu Marmatiei.

Lucrarile se vor desfasura in sala "George Enescu" din Sighetu Marmatiei, incepand cu ora 10,00 si vor fi patronate de catre Preasfintitul Justinian si Preasfintitul Justin, de fata fiind si P.C. Prot. Ioan Pitura, Vicar General al Vicariatului Ortodox Ucrainean din Romania, cu sediul in Sighetu Marmatiei.

.

22 Septembrie 2008

Vizualizari: 414

Voteaza:

Simpozionul: Lumea - dar divin si responsabilitate umana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE