Sinaxa staretilor si staretelor din Arhiepiscopia Sibiului

 

In data de 19 noiembrie 2007 va avea loc la Manastirea Brancoveanu-Sambata de Sus. Jud. Brasov, cea de a doua Sinaxa a acestui an. La aceasta sinaxa va participa Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit, Dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolit al Ardealului, precum si Prea Sfintitul Parinte, Dr.

Visarion Rasinareanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Luni dimineata la ora 8 se va savarsi Sf. Liturghie de catre Prea Sfintitul Visarion Rasinareanul inconjurat de staretii si duhovnicii din asezamintele monahale. La Sf. Liturghie va asista si Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Laurentiu.

 

Lucrarile Sinaxei va avea doua parti:

 

Prima parte va avea un caracter teologic-duhovnicesc. In contextul comemorarii, in intreaga Biserica Ortodoxa, implinirii a 1600 de ani de la moartea Sfantului Ioan Gura de Aur se va prezenta un referat "Sfantul Ioan Gura de Aur si viata monahala"sustinut de catre Prea Cuviosul Protosincel Hristofor Bucur, staretul Schitului "Sfantul Ioan Botezatorul"de la Poiana Brasov. Dupa prezentarea referatului vor avea loc diferite interventii si luari de cuvant din partea celor prezenti.

 

Partea a doua va avea un caracter administrativ-economic-cultural-financiar si disciplinar. In aceasta parte se va discuta diferite probleme cu care se confrunta asezamintele monahale din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului si se va incerca sa se gaseasca solutiile celei mai potrivite, in asa fel ca viata monahala din cele 29 de asezaminte monahale sa se desfasoare pe un fagas normal.

 

La aceasta Sinaxa sunt invitati si unii parinti consilieri de la Centrul Eparhial.

 

Avem nadejdea ca aceasta sinaxa isi va atinge scopul in asa fel, incat si vietuitorii din manastirile si schiturile Arhiepiscopiei Sibiului sa-si aduca partea lor de contributie la intarirea si consolidarea activitatii pastoral-misionare si culturale desfasurata de Centrul nostru Eparhial, alaturi de toate celelalte eparhii din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane.

 

Arhim. Visarion JoantaExarhul Manastirilor

.

12 Noiembrie 2007

Vizualizari: 463

Voteaza:

Sinaxa staretilor si staretelor din Arhiepiscopia Sibiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE