Conferinta dedicata evreilor mesianici, la Seminarul Teologic de la Manastirea Neamt

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Manastirea Neamt a inceput luni, 6 iulie 2009, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Conferinta Toward Jerusalem Council Two (Spre al Doilea Sinod de la Ierusalim) cu tema „Impacare in Mesia“. Programul intrunirii se va incheia maine, prin organizarea unui pelerinaj la manastirile din zona Neamtului si din Bucovina.

In deschiderea manifestarilor, pr. Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“, a adresat un cuvant de bun-venit participantilor, dupa care a avut loc o scurta prezentare a intalnirilor anterioare. In fiecare zi, programul a inceput cu oficierea Sfintei Liturghii la Biserica „Sf.

Ioan Iacob de la Neamt“, aflata in incinta seminarului. Marti, 7 iulie, incepand cu ora 9:00, Peter Hocken, preot in dioceza romano-catolica de Northampton, din Anglia, a sustinut o comunicare in Sala de conferinte a Seminarului Teologic de la Neamt, cu titlul „Importanta recunoasterii de catre Biserica a evreilor mesianici: din experienta dialogului catolici-evrei mesianici si ce ar putea insemna aceasta recunoastere“.

In continuarea programului au avut loc discutii pe marginea temei prezentate. Ieri-dimineata, pr. Peter Hocken a prezentat tema „Unitatea dintre crestini si Israel: diviziunea dintre Biserica si sinagoga - relatia dintre cele doua legaminte“, iar Elia Beaver si Siegfried Redmann (reprezentantii comunitatii din Latroun - Israel) au sustinut o comunicare cu tema „Traind impreuna impacati“. Astazi, la ora 11:00, va avea loc o ultima intrunire, unde se vor discuta concluziile conferintei. Printre referentii care au participat la conferinta ii amintim pe PS Daniel Stoenescu, Episcop de Dacia Felix, Johannes Fichtenbauer, diacon in Arhiepiscopia Romano-Catolica din Viena, pr. Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic de la Manastirea Neamt, Benjamin Berger, teolog si lider iudeo-mesianic din Israel, pr. prof. dr. Vasile Mihoc, de la Facultatea de Teologie „Andrei Saguna“ din Sibiu, pr. conf. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie „Andrei Saguna“ din Sibiu, pr. lect. dr. Adrian Murg, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii „Aurel Vlaicu“ din Arad, Boris Grishenko, lider iudeo-mesianic al comunitatii din Kiev, Ucraina, David Nagy, rabin mesianic din Oradea, Florin Suciu, pastor mesianic din Bucuresti, Eyal Friedman, lider iudeo-mesianic din Israel, si drd. Marian Cioceanu, presedintele Fundatiei „Patriarhul Avraam“ din Bucuresti.

Aceasta intrunire va fi urmata, pentru cei care doresc, de un pelerinaj la manastirile din zona Neamtului si din Bucovina. Astazi vor fi vizitate Manastirile Agapia, Secu, Sihastria, iar maine, 10 iulie, si sambata, 11 iulie, vor fi vizitate manastirile Voronet, Humor, Moldovita, Putna, Sucevita, Dragomirna si Cetatea de Scaun a Sucevei.
La conferinta Toward Jerusalem Council Two (TJC II) au participat reprezentantii bisericilor crestine (ortodocsi, catolici, protestanti) si evreii care cred in Hristos din Israel, Rusia, Moldova, Austria si Romania.

Sursa: mmb.ro

.

09 Iulie 2009

Vizualizari: 731

Voteaza:

Conferinta dedicata evreilor mesianici, la Seminarul Teologic de la Manastirea Neamt 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE