Curtea de Arges se afla in sarbatoare


IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, PS Episcop Calinic al Argesului si Muscelului si PS Casian, Episcopul Dunarii de Jos, au oficiat astazi, cand Biserica Oortodoxa Romana o praznuieste pe Sf. Mucenita Filofteia, slujba Sfintei Liturghii la Catedrala episcopala din Curtea de Arges. Slujbele inchinate Sfintei Filofteia au inceput aseara in prezenta a mii de pelerini, cu slujba Privegherii. In cadrul slujbei, moastele Sfintei Filofteia au fost purtate in procesiune de la paraclisul episcopal din Curtea de Arges la Catedrala episcopala. Amanunte despre slujbele din aceste zile oficiate la Catedrala episcopala din Curtea de Arges, in cinstea Sfintei Mucenite Filofteia, ne-a oferit PS Episcop Calinic al Argesului si Muscelului: 'Si aseara la Priveghere a fost extraordinar, lumea, cu piosenie si cu lumanarile aprinse, incat era o mare de lumanari ca la Inviere, a participat la slujba, fiind o mare bucurie, iar astazi a fost, de asemenea, un numar foarte mare de credinciosi, care vin fara numar, mereu, si care participa la slujba, iar altii merg si se inchina intr-o desavarsita liniste la moastele Sf.
Mucenite Filofteia, incat am avut marea bucurie ca la aceasta praznuire a Sf. Filofteia sa participe si IPS Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, care a promis mai inainte ca va veni de hram, inainte de a fi Mitropolit al Ardealului, si s-a tinut de cuvant, putand sa vina si cu PS Casian al Dunarii de Jos si ceilalti sfintiti parinti in sobor cu credinciosii, la rugaciune, la Sf. Filofteia'.

PS Episcop Calinic a subliniat si evlavia deosebita pe care o au crestinii ortodocsi din Arges si din intreaga tara fata de sfinti: 'In liniste, un imens numar de credinciosi si de credinciose au venit la slujba Privegherii pentru cea mai tanara sfanta mucenita, marturisitoare, din lume am putea spune si din tara, alaturi de Ioan Valahul, de Sf.
Parascheva de la Iasi si am vazut la Suceava, am vazut la Iasi cum lumea vine cu o atitudine extraordinara de marturisitori cu adevarat, adica nu se glumeste cand e vorba de credinta in Dumnezeu si cum se proslaveste Dumnezeu intru sfinti, incat credinta cea mare in Dumnezeu se reflecta in cinstirea fata de sfinti intru care se proslaveste Dumnezeu, si eu sunt cel care am fost mereu in aceasta aura de evlavie manifestata a dreptmaritorilor crestini in tara, iar acum vorbim de Curtea de Arges'.
.

07 Decembrie 2005

Vizualizari: 2653

Voteaza:

Curtea de Arges se afla in sarbatoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE