Marsul Bucuria Colindelor“, pentru prima data la Iasi

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR), filiala Iasi, a organizat luni, 14 decembrie 2009, incepand cu ora 18:00, Marsul „Bucuria Colindelor“. Evenimentul a avut loc cu sprijinul si participarea membrilor a 15 asociatii de la mai multe universitati din Iasi. Peste 300 de studenti ieseni, purtand in maini stele traditionale (din lemn impodobit cu ghirlande) si lumanari aprinse, au parcurs traseul Universitatea „Al. I. Cuza“ Iasi - Piata Unirii - Bdul „Stefan cel Mare si Sfant“ - Catedrala mitropolitana din Iasi.

Tinerii au cantat colinde romanesti, dorind astfel sa aduca iesenilor vestea Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos. „Acest mars are loc de multi ani la Bucuresti, iar la Iasi s-a organizat pentru prima data. Prin aceasta actiune am dorit sa aducem bucurie in sufletele oamenilor, sa-i aducem mai aproape unii de altii, pentru ca, astfel, sa-i bucure pe cei aflati in suferinta“, a declarat Marius Constantin Pavel, presedintele ASCOR - filiala Iasi. In timp ce intonau colindul „O, ce veste minunata“, studentii ieseni au intrat in Biserica „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe“, vechea Catedrala mitropolitana din Iasi.

Vestitorii Nasterii Domnului s-au indreptat apoi catre Palatul mitropolitan, unde ii astepta Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care a ascultat cateva dintre cantarile specifice acestei perioade. Inalt Preasfintitul Parinte Teofan le-a impartit apoi colindatorilor daruri de binecuvantare, transmitand tuturor celor prezenti urari de bine pentru anul 2010. „Sa aveti cu totii sfarsit de an binecuvantat si sa va bucurati la anul de timp frumos deasupra cerului, deasupra crestetului, dar mai ales in inimile voastre“, a spus IPS Teofan. „A fost o actiune frumoasa, avand in vedere ca in Iasi sunt in jur de 60 de mii de studenti. Iasul ne gazduieste pe perioada studiilor. Noi, ascorenii, avem o traditie, aceea de a-l colinda pe Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, iar anul acesta ne-am bucurat de ea impreuna cu alti colegi. Cred ca Inalt Preasfintia Sa s-a bucurat ca studentii inca tin traditia in viata“, a declarat Ionela Amihalachioaei, coordonator al Departamentului Relatii Externe, ASCOR - filiala Iasi. Ieri, tinerii ascoreni i-au colindat pe detinutii de la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi.

Sursa:mmb.ro

.

16 Decembrie 2009

Vizualizari: 250

Voteaza:

Marsul Bucuria Colindelor“, pentru prima data la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE