Mesajul de felicitare al Consiliului Ecumenic al Bisericilor catre PF Parinte Patriarh Teoctist

 

Prea Fericirea Voastra,


De-a lungul intregii Dumneavoastra slujirii Prea Fericite, o slujire cu sarguinta si devotament, dar in acelasi timp lunga si binecuvantata, sa Va slujiti intr-un mod exemplar Biserica si credinciosii numerosi, tara si aspiratiile ei nobile. Facand aceasta Prea Fericite, nu ati neglijat sa promovati angajamentul in favoarea colaborarii intre Bisericile crestine, intre natiuni si popoare, intre culturi si religii.


Noi Va suntem, deci, profund recunoscatori pentru ca ne-ati slujit de ghid si de exemplu, de companion de calatorie, de sursa de inspiratie si de forta de incurajare nu numai fratilor Dumneavoastra in episcopat, colaboratorilor Dumneavoastra apropiati, credinciosilor si tineretului din tara Dumneavoastra, si, de asemenea, si marii familii ortodoxe si marii familii ecumenice. Astfel, nu ma adresez doar unui Primat al unei Biserici Ortodoxe locale, ci unui Patriarh al familii crestine intregi, folosind aici cuvantul de "Patriarh" in adevarata si plina lui semnificatie.


Sunteti un Patriarh cunoscut, in mod deosebit apreciat si respectat profund dincolo de frontierele Bisericii Ortodoxe Romane si dincolo de familia ortodoxa.


La Multi Ani!

Dr. Samuel Kobia,
Secretar General al Consiliului Ecumenic al Bisericilor

.

17 Noiembrie 2006

Vizualizari: 1772

Voteaza:

Mesajul de felicitare al Consiliului Ecumenic al Bisericilor catre PF Parinte Patriarh Teoctist 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE