O noua cladire pentru copiii institutionalizati de la Pastraveni

Centrul-pilot de recuperare si reabilitare a persoanelor cu handicap Pastraveni a fost, pe 30 iulie 2009, gazda celei de-a 19-a sedinte a curatoriului intre partea germana si partea romana. Cu acest prilej a avut loc sfintirea Casei pentru Tineri si a atelierului de tamplarie, renovate cu sprijinul Parlamentului Landului Bavaria, al Consiliului Judetean Neamt si al Ministerului Muncii, prin Directia Muncii. La aceasta slujba au asistat Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, PS Petru Gherghel, Episcopul romano-catolic de Iasi, conducerea Centrului Pastraveni, Barbara Stamm, presedinta Parlamentului Landului Bavaria, in calitate de reprezentant al partenerilor germani, reprezentantii Consiliului Judetean Neamt si cei ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Neamt.

Au urmat cateva scenete sustinute de copiii din cadrul centrului, la care au asistat toti participantii, dar si un spectacol de muzica si dansuri populare oferit de Ansamblul folcloric „Floricica de la munte“ al Centrului pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare“ din Piatra Neamt, toate acestea in cadrul celei de-a 19-a sedinte a curatoriului intre partea germana si partea romana.
Inalt Preasfintitul Teofan si-a exprimat bucuria de a fi in mijlocul copiilor de la Pastraveni si s-a aratat convins de intrarea in normalitate a acestei categorii de persoane cu dizabilitati.



Casa pentru Tineri si atelierul de tamplarie fac farte dintr-un proiect initiat de partea germana si partea romana pentru dezvoltarea centrului intr-unul pentru adulti. Aici sunt asistati 180 de tineri, iar principala preocupare este integrarea lor in societate.

Fundatia Bavaria Romania pentru asistenta sociala a predat, in cadrul sedintei curatoriului de la Pastraveni, Scoala postliceala „Olga Sturza“ pentru pedagogi de recuperare din Iasi Fundatiei „Solidaritate si Speranta“ a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei (MMB). Documentul prin care Scoala postliceala „Olga Sturza“ a fost transferata in subordinea MMB a fost semnat de catre IPS Teofan si Barbara Stamm, presedinta Parlamentului Landului Bavaria.

Sursa: mmb.ro

.

03 August 2009

Vizualizari: 566

Voteaza:

O noua cladire pentru copiii institutionalizati de la Pastraveni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE