Participare a teologiei romanesti la congresul international cu tema Pace, fratietate si demnitate umana in religiile monoteiste

In perioada 13-14 decembrie 2009, s-a desfasurat la Tel Aviv un congres international cu tema „Pace, fratietate si demnitate umana in religiile monoteiste”, avand o abordare interdisciplinara si interreligioasa. La acest congres a participat, din partea Bisericii Ortodoxe Romane, o delegatie formata din: Inaltpreasfinititul Prof. Dr. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului si Decan al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Constanta; Pr. Prof.

Dr. Nicolae Dura, Prorector al Universitatii „Ovidius” din Constanta; Pr. Drd. Vasile Baltaretu, preot al parohiei ortodoxe din Tarragona (Spania); si Pr. Drd. Emil Nedelea Caramizaru, preot la Biserica „Sf. Gheorghe Nou” din Bucuresti.

In sesiunea de referate din 14 decembrie 2009, Inaltpreasfinititul Teodosie a sustinut o prelegere cu titlul „Pacea, suprema aspiratie”; parintele Nicolae Dura a prezentat referatul „Dragostea in religia crestina si impactul ei in dialogul teologic interreligios”; parintele Vasile Baltaretu, „Religiile monoteiste si rolul lor in promovarea pacii, fratietatii si demnitatii umane”; iar parintele Emil Nedelea Caramizaru, „Pacea in gandirea patristica rasariteana”. Contributia referatelor romanesti a fost apreciata in mod deosebit in concluziile acestei intruniri, anticipandu-se o continuare a discutiilor, la nivel stiintific, in cadrul „Centrului de Studii Religioase si Juridico-Canonice al celor trei religii monoteiste” al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Constanta.

Dupa finalizarea lucrarilor acestui congres, delegatia Bisericii Ortodoxe Romane a efectuat un pelerinaj in Betleem si Ierusalim. In seara zilei de 15 decembrie 2009, Inaltpreasfintitul Teodosie, insotit de membrii delegatiei romane, au vizitat Reprezentanta Patriarhiei Romane la Ierusalim. Inaltpreasfintia Sa a fost intampinat de Parintele Arhimandrit Ieronim Cretu, reprezentantul Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte, ales episcop vicar patriarhal. Inaltpreasfintitul Teodosie s-a intors, in aceeasi seara, in Romania.

Sursa:mitropolia-ardealului.ro

.

17 Decembrie 2009

Vizualizari: 210

Voteaza:

Participare a teologiei romanesti la congresul international cu tema Pace, fratietate si demnitate umana in religiile monoteiste 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE