Pe muntele Ceahlau, in rugaciune, asemenea celor trei apostoli

Sute de credinciosi au participat ieri, 6 august 2009, la slujba Sfintei Liturghii oficiata la Manastirea „Schimbarea la Fata a Domnului“ de pe Muntele Ceahlau, de catre Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si de catre PS Episcop Siluan al Episcopiei Romane din Ungaria, inconjurati de un sobor de 25 de preoti si diaconi.

Programul liturgic a debutat in ziua de miercuri cu slujba Privegherii si a continuat in ziua de hram cu Slujba Aghezmei, a Ceasurilor si a Acatistului. Sfanta Liturghie, care a inceput la ora 10:00, a fost savarsita de catre IPS Teofan si PS Siluan. Cuvantul de invatatura a fost rostit de Episcopul ortodox roman din Ungaria, care a vorbit despre importanta sarbatoririi, pe Muntele Ceahlau, a Schimbarii la Fata a Domnului.

PS Siluan a rostit in cadrul Sfintei Liturghii rugaciunea de binecuvantare a strugurilor.

Arhipastorul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a vorbit in cuvantul sau despre minunea Schimbarii la Fata si despre foloasele participarii la o astfel de slujba. „Fiecare dupa a sa putere, dupa a sa credinta, ati incercat urcand astazi (n.r. - ieri) pe muntele cel sfant al Moldovei sa traiti clipele pe care le-a trait Hristos si cei trei ucenici ai Lui cand au urcat pe Muntele Tabor. Participand la Sfanta Liturghie, ati simtit o pregustare din dumnezeirea lui Hristos. Nu se poate ca stralucirea fetei Sale sa nu fi ajuns si in fiinta noastra“, a remarcat Inalt Preasfintitul Teofan.

Sursa: mmb.ro

.

07 August 2009

Vizualizari: 782

Voteaza:

Pe muntele Ceahlau, in rugaciune, asemenea celor trei apostoli 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE