Proiectul Masa Bucuriei, in Arhiepiscopia Iasilor

Cu binecuvantarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si Loctiitor de Episcop al Husilor, din luna februarie a acestui an Biroul de asistenta sociala Diaconia al Centrului Eparhial Iasi impreuna cu SC Selgros Iasi deruleaza Proiectul „Masa Bucuriei“.

Proiectul „Masa Bucuriei“ consta in oferirea de produse alimentare si nealimentare de catre Magazinul Selgros Iasi, spre a fi folosite in scop social. De buna desfasurare a proiectului se ocupa echipa Biroului de asistenta sociala „Diaconia“ a centrului Eparhial Iasi, care asigura preluarea produselor, transportul si distribuirea la beneficiari. Proiectul a debutat in luna februarie 2009, continuand in lunile martie si aprilie cu o livrare saptamanala, in ziua de vineri. Incepand cu a doua parte a lunii aprilie s-au facut cate doua livrari pe saptamana in zilele de marti si vineri.

Produsele oferite in cadrul acestui program au fost: iaurturi, lapte, smantana, branzeturi, produse de panificatie, produse din carne (congelate si refrigerate), compoturi, legume congelate s.a., la acestea adaugandu-se si produse nealimentare constand in materiale de igiena casnica, scutece pentru copii etc.

Beneficiarii acestui proiect au fost persoanele asistate din urmatoarele institutii: Fundatia „Petru Voda“ - Azilul de batrani „Sf. Pantelimon“ si Centrul social pentru copii „Petru Voda „ din localitatea Poiana Teiului judetul Neamt, Asociatia „Familia Nostra“ din Iasi, Centrul socio-medical Bivolari, Centrul socio-medical Sculeni, Cantina sociala „Sf. Sava“ din Iasi, Asociatia Centrul de Formare si Consiliere „Sf. Arh. Mihail si Gavriil“ din Iasi, Fundatia „Solidaritate si Speranta“ din Iasi. De asemenea, printre beneficiarii acestui proiect se numara si familiile care se confrunta cu probleme de risc social, familiile cu multi copii fara posibilitati materiale, persoanele fara adapost, aflate in baza de date a Biroului de asistenta sociala Diaconia al Centrului Eparhial Iasi.

Proiectul „Masa Bucuriei“ a fost initiat de Patriarhia Romana iar numele acestuia a fost dat de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Proiectul de ajutorare a persoanelor asistate social de Patriarhia Romana prin fundatiile sale a demarat din luna ianuarie a acestui an. Inca de atunci, partenerul SC Selgros SRL a inceput livrarile de produse catre fundatiile si asociatiile Patriarhiei, iar oamenii nevoiasi au primit alimentele si celelalte ajutoare de la aceste centre sociale.

Sursa: mmb.ro

.

31 Mai 2009

Vizualizari: 179

Voteaza:

Proiectul Masa Bucuriei, in Arhiepiscopia Iasilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE