Sfantul Voievod Stefan cel Mare sarbatorit in bisericile moldave pe care le ocroteste

Biserica Ortodoxa Romana il praznuieste astazi pe Sfantul Voievod Stefan cel Mare. Cu acest prilej, mai multe lacasuri din Moldova isi serbeaza hramul. Pelerini din toata tara sunt asteptati astazi la hramul Manastirii Putna din judetul Suceava. Slujba Sfintei Liturghii va fi savarsita de IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, inconjurat de un sobor de preoti atat din Bucovina, cat si din Moldova din stanga Prutului, Transnistria si Ucraina. Tot astazi se afla in sarbatoare Biserica „Sf.

Voievod Stefan cel Mare“ din cartierul iesean Podu-Ros, Protopopiatul Iasi 2. Aici, programul liturgic a inceput aseara, cu slujba Vecerniei unita cu Litia. Astazi vor fi savarsite slujba Utreniei, Acatistul Sf. Voievod Stefan cel Mare si Sfanta Liturghie. Cu ocazia hramului parohiei s-a pregatit un program mai special pentru copii si tineri, ca o prelungire a sfintelor slujbe. Dupa cum ne-a relatat pr. paroh Mihai Dorosinca, programul se intituleaza “Copii si tineri in slujba credintei strabune” si va consta in sustinerea unui concert de catre mai multe grupuri de copii. De asemenea va fi jucata o piesa de teatru si va fi organizat un concurs de interpretare de poezie.

Sf. Voievod Stefan cel Mare, cinstit pe Muntele Ceahlau

Manastirea aflata pe Muntele Ceahlau, avand hramurile „Sf. Voievod Stefan cel Mare“ si „Schimbarea la Fata“, isi sarbatoreste astazi hramul. Sfantul lacas este situat la o inaltime de peste 1.850 de metri. Sf. Voievod Stefan cel Mare este si ocrotitorul Centrului misionar-filantropic din Bacau. In cadrul acestui centru s-a ridicat o biserica ce a fost finalizata in anul 2004, deservind atat militarilor din cadrul bazei aeriene Bacau, cat si credinciosilor din zona de sud a orasului. Hram va fi astazi si la Manastirea Miclauseni. Paraclisul de vara de la aceasta manastire il are ca ocrotitor spiritual pe Sfantul Voievod Stefan cel Mare. Lacasul a fost ridicat la initiativa PF Parinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, pe locul unde a fost gasita piatra sfintei mese ce a apartinut vechii biserici a manastirii. Astazi isi mai serbeaza hramul parohiile Tatarasi 2 si Tomesti 2, din Protopopiatul Iasi 2, precum si parohia Catamarasti Deal - Protopopiatul Botosani si parohia „Sf. Voievod Stefan cel Mare“ - Protopopiatul Piatra Neamt. (Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro

.

02 Iulie 2010

Vizualizari: 351

Voteaza:

Sfantul Voievod Stefan cel Mare sarbatorit in bisericile moldave pe care le ocroteste 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE