Slujba misionara in parohia Breazu

Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a oficiat ieri slujba Sfintei Liturghii in biserica parohiei Breazu, Protopopiatul Iasi 1. Din soborul de preoti si diaconi au facut parte arhim. Nichifor Horia, exarhul administrativ al manastirilor din Arhiepiscopia Iasilor, pr. Constantin Andrei, protoiereu al Protopopiatului Iasi 1, dar si preoti profesori de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare“ din Iasi.

Cu acest prilej, a fost adusa spre inchinare de la Manastirea „Sf. Trei Ierarhi“ din Iasi particica din moastele Sfantului Vasile cel Mare. Raspunsurile liturgice au fost date de membrii Corului „Basileus“ al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare“, dirijat de prof. Mihai Ursache. La final, pr. protopop Constantin Andrei a amintit faptul ca Biserica „Nasterea Maicii Domnului“ a fost ridicata de pr. Stefan Tulan, de la parohia Rediu, cu sprijinul credinciosilor, iar ulterior, dupa infiintarea parohiei Breazu, sfantul lacas a fost dotat cu cele necesare prin grija pr. paroh Gabriel Coroama.

Inalt Preasfintitul Parinte Teofan a rostit un cuvant de invatatura in care a vorbit despre semnificatiile Evangheliei din Duminica dinaintea Nasterii Domnului. „Biserica ne cheama la o pregatire duhovniceasca a sufletului pentru a participa la bucuria praznicului Nasterii Domnului. Suntem chemati sa meditam la marea taina a vietuirii lui Dumnezeu printre noi, prin imn de colinda, prin citirea Sfintei Scripturi, prin citirea cartilor sfinte care vorbesc despre Intruparea Domnului Hristos. Ne pregatim pentru marea taina a Nasterii Domnului prin Taina Spovedaniei si, cu binecuvantarea duhovnicului, prin Taina Sfintei Impartasanii“, a spus IPS Teofan. A urmat cuvantul pr. paroh Gabriel Coroama, care a amintit faptul ca pentru sarbatorile din acest an biserica in care slujeste a fost dotata cu geamuri sablate si cu o usa noua la intrare. De asemenea, pr. paroh Gabriel Coroama a adaugat ca venirea Inalt Preasfintitului Parinte Teofan reprezinta „un dar si o binecuvantare a lui Dumnezeu in prag de Craciun“ si i-a oferit Mitropolitului Moldovei si Bucovinei un epitrahil, un omofor si o icoana a Maicii Domnului.

Sursa: mmb.ro

.

21 Decembrie 2009

Vizualizari: 359

Voteaza:

Slujba misionara in parohia Breazu 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Gabriel CoroamaPostat la 2010-03-01 16:27

    A fost ceva cu totul aparte .

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE