Traficul de persoane, preocupare internationala si interdisciplinara

In perioada 25-27 noiembrie 2009 au avut loc in Italia, la Torino, o serie de manifestari stiintifice si seminarii practice dedicate combaterii traficului de persoane si de integrare sociala si profesionala a victimelor. In cadrul acestei intruniri a avut loc Congresul International privind combaterea fenomenului traficului de persoane.

Pe langa reprezentati ai Ministerului Muncii Familiei si Protectiei Sociale, ai Autoritatii de Management al Programului Operativ Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) si ai unor ONG-uri importante din Romania, a participat si o delegatie din partea Bisericii Ortodoxe Romane care a fost formata din diac. Cosmin Grigorescu, director executiv al Federatiei ”Filantropia” a Patriarhiei Romane, pr. Iulian Negru, director executiv al Fundatiei ”Solidaritate si Speranta” a Arhiepiscopiei Iasilor si Anca Sarbu, asistent social in cadrul Fundatiei ”Filantropia” a Arhiepiscopiei Timisoarei.In prima zi s-a realizat o vizita de studiu la Cavoretto, iar delegatia romana a fost insotita de reprezentantii Asociatiei “Gruppo Abbele”. “S-au discutat aspectele de baza ale problematicii transnationale ale traficului de persoane dupa care s-a procedat la activarea numarului verde pentru combaterea traficului de persoane, numar valabil doar pentru Italia”, a spus pr. Iulian Negru. In cea de-a doua zi, la Muzeul de Știinte Naturale din Torino au avut loc lucrarile Congresului International privind combaterea fenomenului traficului de persoane unde s-au discutat politicile Uniunii Europene pentru combaterea traficului de fiinte umane si incluziunea sociala a victimelor, programele de interventie la nivel national Italia vs. Romania, cooperarea interregionala si transnationala pentru incluziunea sociala si profesionala a victimelor, situatia traficului si a asistentei oferite victimelor traficului in Romania.

In ultima zi delegatia romana a vizitat Centrul pentru ocuparea fortei de munca din Torino, Agentia de Formare, Centrul de primire al Primariei din Torino, dupa care a urmat deplasarea la Asti pentru a vizita Casa de primire si a cunoaste direct persoanele recuperate din practicarea prostitutiei.

Sursa:mmb.ro

.

03 Decembrie 2009

Vizualizari: 218

Voteaza:

Traficul de persoane, preocupare internationala si interdisciplinara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE