159 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu


159 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu

Astazi, 15 ianuarie 2009, se implinesc 159 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu. Totodata, anul acesta, la15 iunie, se implinesc si 120 de ani de la moartea poetului nostru national.

Cu acest prilej, la Ipotesti, judetul Botosani, localitatea natala a poetului national Mihai Eminescu, s-a desfasurat o serie de evenimente omagiale, Astfel, in biserica parohiei Ipotesti s-a oficiat, incepand de la ora 10.00, o slujba de pomenire a marelui poet si a familiei sale, urmata de o lansare de carte, o expozitie etnografica, cu participarea credinciosilor din parohia Vorona, si un concert pe versuri de Mihai Eminescu. De asemenea, Scoala Generala žMihai Eminescu" din localitate a organizat un recital de cantec si poezie in cinstea distinsului poet.La Craiova, Biblioteca Judeteana "Alexandru si Aristia Aman" a organizat astazi, de la ora 11.00, in sala de expozitii, momentul aniversar "Eminescu in nemarginirea timpului". In cadrul evenimentului au fost organizate o expozitii de carte cuprinzand editii ale operei eminesciene, realizata si prezentata de Dana Popescu si Irina Vrusie si o expozitie de desene sub genericul "Eminescu prin ochi de copil", realizata de copiii de la gradinita "Ethos". De asemenea au mai avut loc recitaluri din opera eminesciana sustinute de actori ai Teatrului pentru Copii si Tineret "Colibri" si vizionarea filmelor "Un bulgare de huma" si "Eminescu - calatorie in absolut".

Tot la Craiova, la Casa de Cultura "Traian Demetrescu" a avut loc vernisajul expozitiei de desen - pictura - colaj "Eminescu in inima unui copil", moment urmat de un recital din poezia eminesciana, iar la Galeriile de Arta ale Cercului Militar Craiova au loc de la ora 12.00, in organizarea institutiei-gazda, Fotoclubului "Mihai Dan-Calinescu" si Muzeului de Arta Craiova, un moment artistic dedicat lui Mihai Eminescu si vernisajul expozitie intitulate "Pe urmele lui Eminescu". Expozitia cuprinde 17 lucrari de grafica in tus cu penita, realizate de regretatul mare artist plastic Spiru Vergulescu, din Slatina.

.

14 Ianuarie 2009

Vizualizari: 497

Voteaza:

159 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE