Bisericile de lemn din judetul Gorj, tezaur de arhitectura si iconografie romaneasca


Bisericile de lemn din judetul Gorj, tezaur de arhitectura si iconografie romaneasca

In perioada 29-30 august 2008, la Manastirea Tismana, se va organiza simpozionul cu tema: "Bisericile de lemn din judetul Gorj - tezaur de arhitectura si iconografie romaneasca".

Acest simpozion este parte componenta a proiectului "Bisericile de lemn din judetul Gorj - tezaur de arhitectura si iconografie romaneasca", finantat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National.

Scopul acestei manifestari este atragerea sprijinului si sensibilizarea tuturor factorilor implicati in procesul de conservare - restaurare a bisericilor de lemn, monumente istorice, dar si accesarea de fonduri pentru restaurarea acestora.

Proiectul este implementat de Fundatia "Cuvantul care zideste", in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Gorj, Arhiepiscopia Craiovei si Radio "Logos" Craiova.

La aceasta manifestare va fi prezent si IPS Dr.

Irineu, Mitropolitul Olteniei precum si o serie de profesori de specialitate, critici de arta, restauratori, istorici, arhitecti, specialisti in conservare si restaurare a monumentelor istorice.

.

27 August 2008

Vizualizari: 468

Voteaza:

Bisericile de lemn din judetul Gorj, tezaur de arhitectura si iconografie romaneasca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE