Cardinalul Kasper: Romania, punte culturala intre Occident si Orient


"Intrucat este o tara latina, foarte apropiata de cultura occidentala si cultura romanica si, in acelasi timp, de majoritate ortodoxa, Romania detine acest rol de punte culturala si ecleziala intre cele doua parti ale Europei", afirma Eminenta Sa, cardinalul Walter Kasper, presedintele Consiliului Pontifical pentru Unitate Crestina, intr-un interviu acordat ziarului Ziua, de astazi 10 martie a.c. “ Pana acum, tara dumneavoastra a contribuit mult la apropierea celor doua biserici, iar Biserica Ortodoxa Romana este, intr-un anumit sens, protagonista ecumenismului in ceea ce priveste bisericile orientale”.

 

Referindu-se la ecumenism ca miscare intru caritate si adevar, Eminenta Sa a definit ecumenismul nu ca o lucrare intelectuala, academica, ci ca iubire. “Tocmai aceasta este tema aleasa si dezvoltata de Papa: iubirea lui Dumnezeu pentru noi, oamenii.

Iar iubirea reciproca dintre noi implica si comuniunea. Consider ca separarea dintre crestini este o mare rusine. In pofida acestui mesaj de iubire, de milostivenie, noi suntem separati. Ce sa mai creada lumea despre noi? Deci, ideea centrala ca Dumnezeu este iubire ne indeamna sa ne implicam cat mai activ in favoarea stabilirii deplinei unitati si a deplinei iubiri".



.

10 Martie 2006

Vizualizari: 5918

Voteaza:

Cardinalul Kasper: Romania, punte culturala intre Occident si Orient 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE