Craiova in sarbatoare


Craiova in sarbatoare

Manifestarile organizate la Craiova cu prilejul sarbatoririi praznicului Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir, ocrotitorul cetatii, au inceput de ieri, 23 octombrie, cu un concert de muzica sacra sustinut de la ora 17.00, la biserica Maica Domnului - Dudu, de catre Corul Teatrului Liric Elena Teodorini. Ca in fiecare an, Mitropolia Olteniei invita si anul acesta credinciosii din Craiova si din zonele invecinate sa participe sambata, 25 octombrie, de la ora 16.30, la slujba Vecerniei, urmata de o procesiune cu sfintele moaste ale Sfintilor Mucenici Serghie si Vah, ale Sfantului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, si ale Sfintei Mucenite Tatiana, pe strazile centrale ale orasului.

Duminica, 26 octombrie, de praznicul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de mir, Inalt Preasfintitul Parinte Mitropolit dr.

Irineu Popa, impreuna cu ierarhii din Sinodul Mitropolitan, va savarsi slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Mitropolitana "Sfantul Dimitrie" din Craiova. Mentionam ca manifestarile dedicate Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir se desfasoara in atmosfera de sarbatoare prilejuita de cea de-a XII-a editie a Zilelor Municipiului, care a inceput pe 19 octombrie si se va incheia duminica, 26 octombrie, adica in ziua praznuirii Ocrotitorului spiritual al Craiovei. Cu acest prilej au loc manifestari religioase, concerte, spectacole de teatru si opera, concursuri, expozitii, lansari de carte, simpozioane, targul mesterilor populari, targul micilor inventatori etc.

.

23 Octombrie 2008

Vizualizari: 353

Voteaza:

Craiova in sarbatoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE