Crucifixele pot ramane in scolile publice din Italia


Judecatorii italieni au dat verdictul final in procesul care urmarea sa interzica expunerea de crucifixe in scolile publice din Italia, informeaza editia in limba romana a Novopress.info. Judecatorii au argumentat decizia prin faptul ca crucifixele sunt simbolurile religiei crestine care stau la baza societatii italiene.

 

Pe langa semnificatia religioasa a crucifixelor, Consiliul judecatoresc a tinut sa accentueze faptul ca acestea simbolizeaza "valorile care stau la baza Constitutiei, modul nostru de viata", mai scrie Novopress.info, citand ANSA. Toleranta si respectul sunt valorile promovate de crestinism si sunt esentiale unei societati civilizate, au mai declarat judecatorii. "In acest sens, crucifixul are o mare valoare educationala, indiferent de religia elevilor." La inceputul acestei luni, judecatorul italian Luigi Tosti a primit o suspendare profesionala de sapte luni, deoarece a refuzat sa lucreze in salile de tribunal care aveau afisate crucifixe.

 

Uniunea Musulmanilor din Italia, descrisa de ANSA ca un grup militant islamic, a dus o campanie pentru retragerea crucifixelor din spitale si scoli. Liderul acestei organizatii, Adel Smith, a castigat initial in 2003 un proces in acest sens, dar care s-a transformat mai tarziu intr-un proces public al carui verdict a fost pana la urma favorabil simbolurilor crestine.(www.catolica.ro )

 

11 Noiembrie 2011

Vizualizari: 1890

Voteaza:

Crucifixele pot ramane in scolile publice din Italia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE